reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Bez jaj jak oni mogą się tak wtrącać. Imię to sprawa rodziców. Najlepiej nic nie odpowiadaj, a jak przyjdzie właściwy moment to tak zgłosicie.
Mój syn miał chrzest zaraz na porodówce i jak daliśmy tak zostało, nikt nie miał nic do gadania. Imienia córki też nie zdradzaliśmy do końca, bo by mi za dużo gadali, (nazywa się Weronika jak moja babcia, z którą mama zawsze żyła na 2 noże), a teraz to nie wiedzą, że jestem w ciąży to nie ma żadnych komentarzy. Co za spokój.

reklama
Co do urody to chyba nie ma różnicy w moim przypadku. U mnie większość w rodzinie kobiet, tak że nawet z chrzestnym będzie problem. Dlatego z jednej strony wolałabym chłopca,a z drugiej te kolorowe piękne sukienki tak zachwycają, a jeszcze jakby miała rude włoski to bym rodzinkę dobiła:D. taka ze mnie złośnica.

hehe.. moim zdaniem zupelnie się nie zgadza ;) W poprzednich ciążach zawsze dawali mi złe diagnozy, jak mialam w brzuchu chlopaka to mówili "o będzie dziewczynka". :-) To było dobre 40 lat temu ;) chyba teraz już nikt tego pod uwagę nie bierze :)
Mi wszyscy mówili, że na pewno chłopak, bo kwitnę i bam!... Dziś na usg okazało się, że Helena (update Jan) ma pokaźne jajka!

To ja odwrotnie. W pierwszej ciąży to na tym etapie już dawno poduchę używałam, a teraz dopiero powoli zaczynam o niej myśleć. Dopiero chyba od 2 dni nie jestem w stanie spać na plecach, bo mam wrażenie, że się duszę. Ale na boku, albo półbrzuchu jeszcze spokojnie daję radę.

Hehehe. Chyba ją pogięło, że tak powiem. :laugh2: Co ci ludzie mają, że tak usilnie próbują się innym wtrącać. Może zacznij jej dawać rady odnośnie jej dzieci, to zrozumie.

Ale u nas nie ma upałów. Jest 25-27 stopni. On faktycznie źle znosi upały, ale to nie ma co porównywać, męczące to były jak rok temu byliśmy u mojej siostry i tam było 40 stopni w mieście. 25-27 to w moich kategoriach wręcz chłodno. Bywało cieplej u nas i dawał radę bez problemu.
Byliśmy na spacerze i jednak jest cieplej niż wczoraj. Chyba koło 30. Ale w domu tego nie czuć.

kruche z jagodami i bezą <mniam>

to ja tym bardziej podkreślałabym, że dam własnie Nataniel :> ja już olewam te wszytskie dobre rady co do imienia. Ostatnio też bratowa stwierdziła, ze Dominik takie długie imię i nie ma jak zdrobnić itd itp i ona by dała chłopcu na imię Iwo. To jej powiedziałam, żeby się postarała o chłopca to będzie miała Iwo, stwierdziła, że nie, ona już nie, ale wy dajcie Iwo. To jej odparłam,żeby sobie chomika kupiła i nazwała Iwo. Albo kochanka znalazła o tym imieniu.
Ale ona zawsze marzyła o chłopcu (mają 2 dziewczynki) i chyba dlatego zawsze ma coś do powiedzenia.
To ja mam kuzynkę, która chyba najbardziej krytykuje imiona, które wymyślam, bo ona z góry wybierała dla swoich dzieci takie imiona, żeby popularne były. Jeden z jej synów ma nawet tak samo na imię jak jej brat. Tego to już zupełnie nie rozumiem, bo to jest wręcz niepraktyczne. jak wybierałam imię w pierwszej ciąży i na jej propozycje powiedziałam, że dziękuję, ale wolę cos oryginalniejszego, to wpadła na równie poroniony pomysł. Syn mojej siostry też ma oryginalne imię, więc moja kuzynka wpadła na pomysł, żebym ja dała mojemu tak samo i wtedy obaj będą mieć takie samo oryginalne imię. :laugh2: Powiedziałam, że nie po to moja siostra się męczyła wymyślając coś oryginalnego, żebym ją małpowała. Poza tym wtedy imię nie byłoby już oryginalne.

dlugo Wam beda tak halasowac?
No nie zanosi się, że szybko skończą, bo na razie robią dopiero jedną stronę bloku, a jeszcze do naszej klatki nie dotarli z tą stroną (są klatkę obok, a hałas taki, że głowa pęka :sad:).

ryczeee ze śmiechu, piękna riposta hahaha :D

Antiope a moze piątki? Zaglądałaś w buzię?
Joshi gratki zębola! u nas szóstki wychodzą dolne.
Mamy już komplet ząbków, więc to na pewno nie to.

no powiedzialam jej a mi sie nie podobaja imiona Twoich dzieci i slowa nie powiedzialam jak je tak nazwalas
I bardzo dobrze jej powiedziałaś.

Mi wszyscy mówili, że na pewno chłopak, bo kwitnę i bam!... Dziś na usg okazało się, że Helena (update Jan) ma pokaźne jajka!
Lenam mi jeszcze przed ciąża mówili, że chłopaka będziemy mieli:) Wrózbici jacyś[emoji23] Ja na początku czułam dziewczynkę i teściowa też i się nie sprawdziło.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry