reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux no nie wieeeerze.... Taki bezczel????
Pfffffff a potem będzie gadanie i duma bratowej że to ONA dziecku imię wybrała.
Niech spada na drzewo, a Ty stój przy swoim i tyle.

Kindzia nie zazdroszczę remontu, dla mnie to męczarnia :/

A poducha rogal to u mnie od początku ciąży dobrze służy :)

Chciałam wam już pisać że młody się nie rusza, ale jak usiadłam na fotel dentystyczny i wiertło poszło w ruch to brzuch szalal i rękę mi mlody skopał hehe.
Na szczęście ząb do uratowania, cudem!!!!
Dentysta zdziwiony że ząb nie jest martwy.
Założy mi koronę i 1000 zł pójdzie precz.

Kilka wizyt mnie czeka, ale cieszę się że uratuje zęba jupi!!!!!!!!!!! Mniejsza o pieniądze będę miała ząbek jak ta lala!!!

Dzisiaj za zatrucie dałam 150 zł.
Kolejna wizyta 12 sierpnia.

U nas 32 c i podobno ma przyjść burza.
Topie się w tym upale!!!!!

reklama
Moja też dorasta:) Ostatnio przestała już budzić się w nocy, no chyba, że ją nocne lęki dopadną to wtedy jest problem. Ale dzięki temu, że przesypia noce sam rozwiązał się problem nocnych karmień :) Zostało karmienie tylko do usypiania wieczorem, ale tutaj szczerze mówiąc dla mnie też jest wygodnie bo przy piersi pada w sekundę a inaczej trzeba by pewnie było kombinować z godiznę z różnymi metodami usypiania. Jedno - w porywach do dwóch karmień dziennie myślę, że spokojnie mogę zostawić bo to można porównać chyba do sexu 1-2 razy dziennie, a tego lekarz nie zabrania;) Więc kwestię odstawienia można uznać za prawie zakończoną!

I jeszcze co do dorastania to też córka częściej siusia do nocnika i na kibelek. Nadal jest przeważnie w pampersie, chociaż często sama go ściąga i jak przychodzi co do czego to siada i robi.
u mnie tak samo karmienie ogranicza się do dwóch razy na dzień czyli raz po pracy i raz na spanie. Noce jakby takie zostały to baajka :)

Lux no nie wieeeerze.... Taki bezczel????
Pfffffff a potem będzie gadanie i duma bratowej że to ONA dziecku imię wybrała.
Niech spada na drzewo, a Ty stój przy swoim i tyle.

Kindzia nie zazdroszczę remontu, dla mnie to męczarnia :/

A poducha rogal to u mnie od początku ciąży dobrze służy :)

Chciałam wam już pisać że młody się nie rusza, ale jak usiadłam na fotel dentystyczny i wiertło poszło w ruch to brzuch szalal i rękę mi mlody skopał hehe.
Na szczęście ząb do uratowania, cudem!!!!
Dentysta zdziwiony że ząb nie jest martwy.
Założy mi koronę i 1000 zł pójdzie precz.

Kilka wizyt mnie czeka, ale cieszę się że uratuje zęba jupi!!!!!!!!!!! Mniejsza o pieniądze będę miała ząbek jak ta lala!!!

Dzisiaj za zatrucie dałam 150 zł.
Kolejna wizyta 12 sierpnia.

U nas 32 c i podobno ma przyjść burza.
Topie się w tym upale!!!!!
mi sie niestety nie da uratowac zebow, ktore mi sie krusza :( ale sa z tylu na szczescie wiec nie widac

ja mialam starcie z bratowa, wprost nam powiedziala, ze imie Nataniel sie jej nie podoba i mamy dac Marcel, bo jej takie podoba! tak sie wkurzylam, ze myslalam, ze ja rozszarpie :angry: powiedzielismy, ze zostanie Nataniel i koniec a my jej nie komentowalismy imion dla jej corek
jebłam.. trzeba było powiedzieć ze .uj cię to obchodzi. Jak ja nie lubię takiego wpier.alania się innym ubłoconymi buciorami w życie grr

to ja tym bardziej podkreślałabym, że dam własnie Nataniel :> ja już olewam te wszytskie dobre rady co do imienia. Ostatnio też bratowa stwierdziła, ze Dominik takie długie imię i nie ma jak zdrobnić itd itp i ona by dała chłopcu na imię Iwo. To jej powiedziałam, żeby się postarała o chłopca to będzie miała Iwo, stwierdziła, że nie, ona już nie, ale wy dajcie Iwo. To jej odparłam,żeby sobie chomika kupiła i nazwała Iwo. Albo kochanka znalazła o tym imieniu.
ryczeee ze śmiechu, piękna riposta hahaha :D

Antiope a moze piątki? Zaglądałaś w buzię?
Joshi gratki zębola! u nas szóstki wychodzą dolne.

Poduszka wyciągnieta ale nieobleczona i jeszcze nie śpię na niej. Ale już niedługo.
Tuiles polecam rogal Motherhood, mam już piaty rok i stan idealny nadal.

Ciasto wszamałabym coś zimnego np sernik. O tak dziś będzie sernik na zimno :D

reklama
Myślicie, że coś jest w tym gadaniu, że jak kobieta w ciąży brzydnie to urodzi się dziewuszka, a jak pięknie wygląda to chłopak? :) podobno w mojej rodzinie to się potwierdza. Zoooobaczymy...
hehe.. moim zdaniem zupelnie się nie zgadza ;) W poprzednich ciążach zawsze dawali mi złe diagnozy, jak mialam w brzuchu chlopaka to mówili "o będzie dziewczynka". :-) To było dobre 40 lat temu ;) chyba teraz już nikt tego pod uwagę nie bierze :)

Do góry