reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux no nie wieeeerze.... Taki bezczel????
Pfffffff a potem będzie gadanie i duma bratowej że to ONA dziecku imię wybrała.
Niech spada na drzewo, a Ty stój przy swoim i tyle.

Kindzia nie zazdroszczę remontu, dla mnie to męczarnia :/

A poducha rogal to u mnie od początku ciąży dobrze służy :)

Chciałam wam już pisać że młody się nie rusza, ale jak usiadłam na fotel dentystyczny i wiertło poszło w ruch to brzuch szalal i rękę mi mlody skopał hehe.
Na szczęście ząb do uratowania, cudem!!!!
Dentysta zdziwiony że ząb nie jest martwy.
Założy mi koronę i 1000 zł pójdzie precz.

Kilka wizyt mnie czeka, ale cieszę się że uratuje zęba jupi!!!!!!!!!!! Mniejsza o pieniądze będę miała ząbek jak ta lala!!!

Dzisiaj za zatrucie dałam 150 zł.
Kolejna wizyta 12 sierpnia.

U nas 32 c i podobno ma przyjść burza.
Topie się w tym upale!!!!!

reklama
Moja też dorasta:) Ostatnio przestała już budzić się w nocy, no chyba, że ją nocne lęki dopadną to wtedy jest problem. Ale dzięki temu, że przesypia noce sam rozwiązał się problem nocnych karmień :) Zostało karmienie tylko do usypiania wieczorem, ale tutaj szczerze mówiąc dla mnie też jest wygodnie bo przy piersi pada w sekundę a inaczej trzeba by pewnie było kombinować z godiznę z różnymi metodami usypiania. Jedno - w porywach do dwóch karmień dziennie myślę, że spokojnie mogę zostawić bo to można porównać chyba do sexu 1-2 razy dziennie, a tego lekarz nie zabrania;) Więc kwestię odstawienia można uznać za prawie zakończoną!

I jeszcze co do dorastania to też córka częściej siusia do nocnika i na kibelek. Nadal jest przeważnie w pampersie, chociaż często sama go ściąga i jak przychodzi co do czego to siada i robi.
u mnie tak samo karmienie ogranicza się do dwóch razy na dzień czyli raz po pracy i raz na spanie. Noce jakby takie zostały to baajka :)

Lux no nie wieeeerze.... Taki bezczel????
Pfffffff a potem będzie gadanie i duma bratowej że to ONA dziecku imię wybrała.
Niech spada na drzewo, a Ty stój przy swoim i tyle.

Kindzia nie zazdroszczę remontu, dla mnie to męczarnia :/

A poducha rogal to u mnie od początku ciąży dobrze służy :)

Chciałam wam już pisać że młody się nie rusza, ale jak usiadłam na fotel dentystyczny i wiertło poszło w ruch to brzuch szalal i rękę mi mlody skopał hehe.
Na szczęście ząb do uratowania, cudem!!!!
Dentysta zdziwiony że ząb nie jest martwy.
Założy mi koronę i 1000 zł pójdzie precz.

Kilka wizyt mnie czeka, ale cieszę się że uratuje zęba jupi!!!!!!!!!!! Mniejsza o pieniądze będę miała ząbek jak ta lala!!!

Dzisiaj za zatrucie dałam 150 zł.
Kolejna wizyta 12 sierpnia.

U nas 32 c i podobno ma przyjść burza.
Topie się w tym upale!!!!!
mi sie niestety nie da uratowac zebow, ktore mi sie krusza :( ale sa z tylu na szczescie wiec nie widac

ja mialam starcie z bratowa, wprost nam powiedziala, ze imie Nataniel sie jej nie podoba i mamy dac Marcel, bo jej takie podoba! tak sie wkurzylam, ze myslalam, ze ja rozszarpie :angry: powiedzielismy, ze zostanie Nataniel i koniec a my jej nie komentowalismy imion dla jej corek
jebłam.. trzeba było powiedzieć ze .uj cię to obchodzi. Jak ja nie lubię takiego wpier.alania się innym ubłoconymi buciorami w życie grr

to ja tym bardziej podkreślałabym, że dam własnie Nataniel :> ja już olewam te wszytskie dobre rady co do imienia. Ostatnio też bratowa stwierdziła, ze Dominik takie długie imię i nie ma jak zdrobnić itd itp i ona by dała chłopcu na imię Iwo. To jej powiedziałam, żeby się postarała o chłopca to będzie miała Iwo, stwierdziła, że nie, ona już nie, ale wy dajcie Iwo. To jej odparłam,żeby sobie chomika kupiła i nazwała Iwo. Albo kochanka znalazła o tym imieniu.
ryczeee ze śmiechu, piękna riposta hahaha :D

Antiope a moze piątki? Zaglądałaś w buzię?
Joshi gratki zębola! u nas szóstki wychodzą dolne.

Poduszka wyciągnieta ale nieobleczona i jeszcze nie śpię na niej. Ale już niedługo.
Tuiles polecam rogal Motherhood, mam już piaty rok i stan idealny nadal.

Ciasto wszamałabym coś zimnego np sernik. O tak dziś będzie sernik na zimno :D

reklama
Myślicie, że coś jest w tym gadaniu, że jak kobieta w ciąży brzydnie to urodzi się dziewuszka, a jak pięknie wygląda to chłopak? :) podobno w mojej rodzinie to się potwierdza. Zoooobaczymy...
hehe.. moim zdaniem zupelnie się nie zgadza ;) W poprzednich ciążach zawsze dawali mi złe diagnozy, jak mialam w brzuchu chlopaka to mówili "o będzie dziewczynka". :-) To było dobre 40 lat temu ;) chyba teraz już nikt tego pod uwagę nie bierze :)

Do góry