reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

mamoNadii a to sie nie pomyliłam. Nadia na pewno więcej skorzysta. A za kilka lat postaracie sie o synka .. dla mamy

Sancia gratki. Oby tak zostalo i spelnilo ci sie marzenie. A który masz tc?

reklama
A więc dzis moj syn wyprowadził mnie z równowagi. Ja mam nerwice lękową nie moglam się uspokoić. Postanowilam isc do lekarza zobaczyc dzidzię dla spokoju. Moj lekarz nie mogl mnie przyjac nie bylo go i poszlam do innego. Mowi ,ze wszystko ok i na 80% jest to dziewczynka. Narazie się nie nakręcam myslalam ze bd synek chodź po cichu licze na niunie. Zobaczymy na polowkowym za 2 tyg [emoji173][emoji173][emoji173][emoji64][emoji64][emoji64][emoji86][emoji86][emoji86]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki, żeby w brzuszku u Ciebie mieszkała dziewczynka[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

mamoNadii a to sie nie pomyliłam. Nadia na pewno więcej skorzysta. A za kilka lat postaracie sie o synka .. dla mamy

Sancia gratki. Oby tak zostalo i spelnilo ci sie marzenie. A który masz tc?
Koniec 18. Nie napalam się bo maleństwo sobie boczkiem lezy i lekarka mowi ze jej wyglada na pipke ale położenie ma takie nie inne i za 2 tyg zobaczymy czh sie to nie zmieni

Hej dziewczyny. Witam sie i ja. Od rana byłam w drodze. Znowu z malym u pediatry i w szpitalu. Za miesiąc kładziemy sie razem w szpitalu i robimy wszystkie badania. W tym eeg i neurologa i fizjoterapeute i laryngologa. Musimy to zrobić bo mały ma juz 2.5 roku a umie tylko parę slow powiedziec. Zreszta moj wujek jest lekarzem i podejrzewa u niego autyzm. Jak mi powiedzial w sobote to nogi pode mna sie ugiely. Mamy juz termin w szpitalu teraz tylko pediatra musi wystawic specjane skierownie o umieszczenie w szpitalu i mam nadzieje ze nie będzie robila problemow. Jestem caly czas zdolowana i mam nadzieję ze ta diagnoza sie nie potwierdzi :(

Nie bardzo wiem, gdzie wszystko dokładnie opisałaś, więc jeśli możesz, to podrzuć jakiegoś linka. Ale jeśli chodzi o problemy z mową to koleżanki synek tak miał, że nie mówił kompletnie nic, ale to zupełnie nic do 4 r.ż. Badali go na wszystkie możliwe sposoby i nic nie znaleźli. I nagle, jak miał 4 latka urodził się jego młodszy brat. I ten się nagle odblokował. Bardzo się cieszył z brata i zaczął do niego mówić. Teraz młodszy ma rok, a ten normalnie rozmawia, jak każde inne 5 letnie dziecko.
Poza tym 2,5 roku to nie jest jeszcze bardzo źle jeśli chodzi o mowę. Podobno należy się zacząć niepokoić jeśli dziecko nie wypowiada 20 słów do 3 roku życia.

A więc dzis moj syn wyprowadził mnie z równowagi. Ja mam nerwice lękową nie moglam się uspokoić. Postanowilam isc do lekarza zobaczyc dzidzię dla spokoju. Moj lekarz nie mogl mnie przyjac nie bylo go i poszlam do innego. Mowi ,ze wszystko ok i na 80% jest to dziewczynka. Narazie się nie nakręcam myslalam ze bd synek chodź po cichu licze na niunie. Zobaczymy na polowkowym za 2 tyg [emoji173][emoji173][emoji173][emoji64][emoji64][emoji64][emoji86][emoji86][emoji86]

Trzymam kciuki, żeby choć Tobie się udało zrealizować marzenie o córeczce.

Nie bardzo wiem, gdzie wszystko dokładnie opisałaś, więc jeśli możesz, to podrzuć jakiegoś linka. Ale jeśli chodzi o problemy z mową to koleżanki synek tak miał, że nie mówił kompletnie nic, ale to zupełnie nic do 4 r.ż. Badali go na wszystkie możliwe sposoby i nic nie znaleźli. I nagle, jak miał 4 latka urodził się jego młodszy brat. I ten się nagle odblokował. Bardzo się cieszył z brata i zaczął do niego mówić. Teraz młodszy ma rok, a ten normalnie rozmawia, jak każde inne 5 letnie dziecko.
Poza tym 2,5 roku to nie jest jeszcze bardzo źle jeśli chodzi o mowę. Podobno należy się zacząć niepokoić jeśli dziecko nie wypowiada 20 słów do 3 roku życia.

Trzymam kciuki, żeby choć Tobie się udało zrealizować marzenie o córeczce.
Kochana mi bez różnicy tak na prawdę. Chce córkę bo syn jest. I ja caly czas z mysla ze na 99 syn dzis jednak dopiero zaczęłam myslec ze moze bd ta corka

reklama
Sandra gratuluję córki!!! :) Twoje i moje przeczucia były nietrafne.

A ja już chce by ten syn został :) Mamy wstępnie łóżko piętrowe wybrane, wyślemy chłopaków do klubu by grali w pn lu pr.
A ja z racji tego że jestem instruktorem pływania nauczę ich pływać :D
I oby ten syn już został, wszystko w głowie sobie przez ten tydzień poukladalam :)
Te "wizje" przyszłości, oby choć trochę się sprawdziły.

A co do nie mówienia, ja w przedszkolu mam 4 dzieci które mają 3 lata i prawie nic nie mówią.
Może syn ma mutyzm? Warto pójść do logopedy, bo być może to nie autyzm.

Do góry