reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja Nuna ma anginę:( no ale czegoś się spodziewałam więc zaskoczona nie byłam. Dostaliśmy Zinnat i krople do noska robione, oby pomogło!...a ponoć teraz angina się panoszy w te upały, wczoraj lekarka miała prawie całą grupę dzieciaczków z domu dziecka dziś za nami kolenych kilka czekało (z domu dziecka) w tym takie niemowlę jak moja Milenka, myślałam że mi serce pęknie:(((
Teraz moja bida śpi, jak wstanie spróbuję dać jej obiadek, potem się trochę przejdziemy na spacer na powietrze...

smile no wiem o jakim gostku mówisz hehe:-D ale w całej swej okazałości nie był najgorszy ;) poza tym też dostaliśmy spory rabat bo stówkę na wózku (bo był ostatni z tego koloru co chcieliśmy) i za torbę zamiast 155 zapłaciliśmy 120 a folię p/deszczową gratis:-) więc ja tam byłam zadowolona:)
Co do XA to został im tylko kolor orange, no chyba że już coś pozamawiali...

reklama
Oj, Ewuś, kusisz :-D Wiem, że jak wejdę na ten durszlak, to mi ślinka pocieknie i znów sie napalę na jakieś ciasto, a chwilowo nie mam po co piec, bo jutro Małżon wyjeżdża. Sama się opychać nie będę.

Sarka - angina??? Okropieństwo jakieś. Buziaki dla Miluni i oby szybko wyzdrowiała.

O tej agninie słyszałam. Kuzynka męża mówiła, że u nich na podwórku co trzecie dziecko choruje. A mój ma lekką chrypkę od dwóch dni... ale myślę, że to od jego zapowietrzania się. Wciąga tak powietrze w siebie głośno.

Sarka oby małą szybko wróciła do zdrowia. Ja osobiście anginy nie znoszę i zawsze się męczę... a co dopiero takie maleństwo... Bidulka.

A co do faceta z Astry. Ja tam często jestem. Facet mnie zadziwia mnie za każdym razem. Kiedyś mi proponował beżowo-różowe krzesełko do karmienia dla Antka... A jak się kiedyś zapytałam o kaczuszkę do wanny to mi przyniósł cale stado i musiałam mu tłumaczyc, że ja nie chce 6 kaczek tylko jedną... Nie mógł mnie zrozumieć. A na koniec dodał, że będę żałowac, że go nie posłuchałam :confused:.
A ile dałaś za XA w astrze? Bo w Askocie to ceny mają z kosmosu i tam najwyżej sobie pooglądam jak wyglądają na żywo i poproszę o sprowadzenie w Astrze.. albo zamówie w internecie, bo są średnio po 1200zł X-LANDER Wózek Spacerowy XA +Śpiworek + Torba 2011 (1779338743) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupowałam X-landera u tego gościa: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Poza Allegro, bo zapytałam go o coś i zrobił nam zestaw taki, jak chcieliśmy. I jeszcze zniżkę dał. Stelaż + gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi + adaptery + uchwyt na kubek + saszetka + moskitiera + folia przeciwdeszczowa + śpiworek = 2000 zł :) Uważam, że niezbyt dużo :)

Sarka, a jak macie ustawiony podnóżek w wózku? W poziomie czy na dół?

Padam dziś z nóg. Poszliśmy z Frankiem na długi spacer i okazało się, że zrobiliśmy ok. 8 km... A do tego trochę mnie brzuch męczy przed okres :/ W drodze powrotnej zjedliśmy z Frulkiem na spółkę koszyczek malin ;) Teraz Młody już śpi, a my jemy obiad (!) i bierzemy się za kończenie szafki. Potem muszę koniecznie napisać zaległe recenzje i ułożyć modlitwę...:/

Angina? Bosze:szok:! Skąd to tałatajstwo. Dobrze, ze już macie leki, teraz już będzie tylko lepiej.

A mnie naprawdę coś bierze:wściekła/y:. Już mam opuchnięty nos. W sensie, że nie mam kataru a wrażenie zapchania. Jak ja tego nie znoszę:wściekła/y:!!!!
Maluch broi cały szczęśliwy na podłodze, he he. Uwielbiam jak tak zaciesza:-D.

Witam wieczorowa pora;-)
Jas ostatnio zrobil sie dosc nerwowy i juz pokazuje fochy:dry:Najczesciej przy ubieraniu albo jak juz jest czas wychodzic z wanny to placz niemilosierny:tak:
Na swoje 8 mies wzrost-72cm a waga pokazala 7140 wiec nie jest zle ale mogloby byc lepiej.Ale wybaczam mu ten kiepski apetyt bo te trzytygodniowe upaly bez deszczu kazdego tutaj wykanczaja:baffled:
Adas jak zaczal szkole tak i obowiazkow przybylo no i dodatkowe zajecia tak wiec na bb mnie czasu:crazy:Ale jak tylko moge to zagladam co u was;-)A do szkoly to rano zawiesc, w poludnie po niego pojechac, po poludniu z powrotem zawiesc i o 16.00 po niego pojechac:oo:
Chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Krolcia a moze wyprobuj tego na komary Plastry przeciw komarom MOSBITO - Eurokids - materace dla dzieci, wózki, foteliki samochodowe, łóżeczka, artykuły dla dzieci, zabawki, akcesoria dziecięce, Piaseczno. Przyklejasz na lozeczko i wsio:tak:

Ja to jestem nerwowa, bo ostatnie dwa okresy to miałam 22 i 23... a teraz nic. A my na wakacje lecimy 01.10.. Jak mi się teraz przesunie to za miesiąc za pewne też.. wrrr
Chociaż jakby się nie pojawił w ogóle i kolejny też nie to nie byłoby aż tak źle. Yhm.. Mąż stwierdził, że mam piersi większe niż miałam jeszcze miesiąc temu.

Asia... To mój Antek wielkolud w porównaniu do Twojego szkraba... 10kg i jakieś 86cm było pół miesiąca temu.

Rany, ale Wam dzieci rosną :) Pucek był w ścisłej czołówce na początku (2kg w miesiąc), a teraz taki średniaczek :) Ale ja się nie dziwię - ja chudnę od samego patrzenia na jego wariacje ;)

Coś jeszcze chciałam... Aha - o tych plastrach na komary. Jak dla mnie to pic na wodę. Nakleiłam sobie to w ciąży i komary tak mnie pożarły jak jeszcze nigdy :/ No chyba że to tylko na dzieci działa ;)

To my póki co najwięksi chyba...:baffled:, a to wcale takie fajne nie jest. Z tego co kojarzę to jeszcze kbetiny maluch taki duży był jak Daniel. Z dziewczynek to zdecydowanie Basieńka hannah króluje:-D.

Dzięki Asia. Warto spróbować. Jak tylko m wróci podjadę do apteki spytać o to:tak:.

reklama
Do góry