reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja Nuna ma anginę:( no ale czegoś się spodziewałam więc zaskoczona nie byłam. Dostaliśmy Zinnat i krople do noska robione, oby pomogło!...a ponoć teraz angina się panoszy w te upały, wczoraj lekarka miała prawie całą grupę dzieciaczków z domu dziecka dziś za nami kolenych kilka czekało (z domu dziecka) w tym takie niemowlę jak moja Milenka, myślałam że mi serce pęknie:(((
Teraz moja bida śpi, jak wstanie spróbuję dać jej obiadek, potem się trochę przejdziemy na spacer na powietrze...

smile no wiem o jakim gostku mówisz hehe:-D ale w całej swej okazałości nie był najgorszy ;) poza tym też dostaliśmy spory rabat bo stówkę na wózku (bo był ostatni z tego koloru co chcieliśmy) i za torbę zamiast 155 zapłaciliśmy 120 a folię p/deszczową gratis:-) więc ja tam byłam zadowolona:)
Co do XA to został im tylko kolor orange, no chyba że już coś pozamawiali...

reklama
Oj, Ewuś, kusisz :-D Wiem, że jak wejdę na ten durszlak, to mi ślinka pocieknie i znów sie napalę na jakieś ciasto, a chwilowo nie mam po co piec, bo jutro Małżon wyjeżdża. Sama się opychać nie będę.

Sarka - angina??? Okropieństwo jakieś. Buziaki dla Miluni i oby szybko wyzdrowiała.

O tej agninie słyszałam. Kuzynka męża mówiła, że u nich na podwórku co trzecie dziecko choruje. A mój ma lekką chrypkę od dwóch dni... ale myślę, że to od jego zapowietrzania się. Wciąga tak powietrze w siebie głośno.

Sarka oby małą szybko wróciła do zdrowia. Ja osobiście anginy nie znoszę i zawsze się męczę... a co dopiero takie maleństwo... Bidulka.

A co do faceta z Astry. Ja tam często jestem. Facet mnie zadziwia mnie za każdym razem. Kiedyś mi proponował beżowo-różowe krzesełko do karmienia dla Antka... A jak się kiedyś zapytałam o kaczuszkę do wanny to mi przyniósł cale stado i musiałam mu tłumaczyc, że ja nie chce 6 kaczek tylko jedną... Nie mógł mnie zrozumieć. A na koniec dodał, że będę żałowac, że go nie posłuchałam :confused:.
A ile dałaś za XA w astrze? Bo w Askocie to ceny mają z kosmosu i tam najwyżej sobie pooglądam jak wyglądają na żywo i poproszę o sprowadzenie w Astrze.. albo zamówie w internecie, bo są średnio po 1200zł X-LANDER Wózek Spacerowy XA +Śpiworek + Torba 2011 (1779338743) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupowałam X-landera u tego gościa: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Poza Allegro, bo zapytałam go o coś i zrobił nam zestaw taki, jak chcieliśmy. I jeszcze zniżkę dał. Stelaż + gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi + adaptery + uchwyt na kubek + saszetka + moskitiera + folia przeciwdeszczowa + śpiworek = 2000 zł :) Uważam, że niezbyt dużo :)

Sarka, a jak macie ustawiony podnóżek w wózku? W poziomie czy na dół?

Padam dziś z nóg. Poszliśmy z Frankiem na długi spacer i okazało się, że zrobiliśmy ok. 8 km... A do tego trochę mnie brzuch męczy przed okres :/ W drodze powrotnej zjedliśmy z Frulkiem na spółkę koszyczek malin ;) Teraz Młody już śpi, a my jemy obiad (!) i bierzemy się za kończenie szafki. Potem muszę koniecznie napisać zaległe recenzje i ułożyć modlitwę...:/

Angina? Bosze:szok:! Skąd to tałatajstwo. Dobrze, ze już macie leki, teraz już będzie tylko lepiej.

A mnie naprawdę coś bierze:wściekła/y:. Już mam opuchnięty nos. W sensie, że nie mam kataru a wrażenie zapchania. Jak ja tego nie znoszę:wściekła/y:!!!!
Maluch broi cały szczęśliwy na podłodze, he he. Uwielbiam jak tak zaciesza:-D.

Witam wieczorowa pora;-)
Jas ostatnio zrobil sie dosc nerwowy i juz pokazuje fochy:dry:Najczesciej przy ubieraniu albo jak juz jest czas wychodzic z wanny to placz niemilosierny:tak:
Na swoje 8 mies wzrost-72cm a waga pokazala 7140 wiec nie jest zle ale mogloby byc lepiej.Ale wybaczam mu ten kiepski apetyt bo te trzytygodniowe upaly bez deszczu kazdego tutaj wykanczaja:baffled:
Adas jak zaczal szkole tak i obowiazkow przybylo no i dodatkowe zajecia tak wiec na bb mnie czasu:crazy:Ale jak tylko moge to zagladam co u was;-)A do szkoly to rano zawiesc, w poludnie po niego pojechac, po poludniu z powrotem zawiesc i o 16.00 po niego pojechac:oo:
Chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Krolcia a moze wyprobuj tego na komary Plastry przeciw komarom MOSBITO - Eurokids - materace dla dzieci, wózki, foteliki samochodowe, łóżeczka, artykuły dla dzieci, zabawki, akcesoria dziecięce, Piaseczno. Przyklejasz na lozeczko i wsio:tak:

Ja to jestem nerwowa, bo ostatnie dwa okresy to miałam 22 i 23... a teraz nic. A my na wakacje lecimy 01.10.. Jak mi się teraz przesunie to za miesiąc za pewne też.. wrrr
Chociaż jakby się nie pojawił w ogóle i kolejny też nie to nie byłoby aż tak źle. Yhm.. Mąż stwierdził, że mam piersi większe niż miałam jeszcze miesiąc temu.

Asia... To mój Antek wielkolud w porównaniu do Twojego szkraba... 10kg i jakieś 86cm było pół miesiąca temu.

Rany, ale Wam dzieci rosną :) Pucek był w ścisłej czołówce na początku (2kg w miesiąc), a teraz taki średniaczek :) Ale ja się nie dziwię - ja chudnę od samego patrzenia na jego wariacje ;)

Coś jeszcze chciałam... Aha - o tych plastrach na komary. Jak dla mnie to pic na wodę. Nakleiłam sobie to w ciąży i komary tak mnie pożarły jak jeszcze nigdy :/ No chyba że to tylko na dzieci działa ;)

To my póki co najwięksi chyba...:baffled:, a to wcale takie fajne nie jest. Z tego co kojarzę to jeszcze kbetiny maluch taki duży był jak Daniel. Z dziewczynek to zdecydowanie Basieńka hannah króluje:-D.

Dzięki Asia. Warto spróbować. Jak tylko m wróci podjadę do apteki spytać o to:tak:.

reklama
Do góry