reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

:)Anka:) co za wyczerpujacy okres stal sie Twoim udzialem:) teraz sie zrelaksujesz i odpoczniesz:)

a do mnie przyszly moje ukochane ogORRRRKiiiiiii :D :D :D od mamusi! jupiii :) i juz mi nawt nie przeszkadza ze pada snieg :)

zaniepokoila mnie natomiast moja wydzielina! jest niby normalna taka biala czasem przezroczystobiala ale zauwazylam takie zoltawe grudki sporadycznie sie pojawiajace! rozmawialam w piatek z lekarzem o tym i przepisal mi clotrimazol dopochwowo! a przeciez nie mozna!! mialam go uzyc jak mi nie minie ja sie zabije chyba biedne moje dziecko:(

reklama
a jednak zostałam w domu..Mdli mnie więc wolę zostać w łóżku i posłuchać miłej dla ucha muzyki ... to co słucham w necie Chillout - Radio Internetowe - Tuba.fm Czysty relaks :D

Anka ja na imprezy też do końca się nie nadaję. czemu nie powiedzieliście znajomym o ciąży?

Antylopka heheh.. syty głodnego nie zrozumie :D Powiem ci tylko że ja ci zazdroszczę.

Salomii no i doczekałaś się tych ogóreczków. Co do wydzieliny to rzeczywiście clotrimazolum jest w I trymestrze niewskazany. Nie wiem jak ci pomóc. Może w aptece zapytaj się czy coś polecają?

Ostatnia edycja:
a jednak zostałam w domu..Mdli mnie więc wolę zostać w łóżku i posłuchać miłej dla ucha muzyki ... to co słucham w necie Chillout - Radio Internetowe - Tuba.fm Czysty relaks :D

Pewnie, że lepiej zostać w domu -po co masz się męczyc...

Przypomnialo mi sie jak z Julinkiem rzygałam - pracowałam wtedy jako barmanka i jechałam ok. 23 autobusem do pracy i mnie zemdliło więc musialam wysiasc i zaczełam wymiotowac na przystanku, wiecie co ludzie gadali: No nachalal sie na imprezie, trzeba bylo tyle nie pic i nie wymiotowac teraz.. ech, najgorsze, ze tej ciazy nie widac a ja z buzia pelną kolacji nie moglam nawet odpowiedzieć ;-)

mamolka to co dostalam nazywa sie canesten, probowalam wysledzic jakie globulki Ty dostalas ale niestety w nawale postow heh nie dalam rady :) wiec jakie dostalas? i sa na recepte?? :) u mnie w Norge jesli lekarz mi nie przepisal innych to w aptece nie dostane czegos z innym skladem, jak ogladalam popularne srodki na infekcje wszystkie byly z clotrimazolum hrrr jedyna szansa ze moj W jest w Pl i moze mi cos skombinuje :) tiaaaa i jeszcze chcialam zapytac czy moze od takich infekcji bolec podbrzusze czy cos, a wogole to nic mnie nie piecze ani nie swedzi wiec ja nie wiem o co biega!

Dziewczyny nie straszcie z tymi cyckami:-) Ja juz nie chce miec wiekszych.Wystarczy ze na codzien mam miseczke C,przy wzroscie niecałe 160 cm..Juz teraz mam nabrzmiałe i czuje ze jakby mi ktos je przebił igła to by pękły:-)

Salomii ja jak miałam jakieś zapalenie czy cuś to dostałam od swojej lekarki nystatyne dopochwowo przez 6 dni, ale jeśli po 2 dniach nie zauważyłabym poprawy to miałam odstawić i przyjść po coś innego, i jeszcze miałam taka masc do smarowania, ale nie pamietam nazwy...

Anka ja na imprezy też do końca się nie nadaję. czemu nie powiedzieliście znajomym o ciąży?

A wiesz mamolka - bo to tacy znajomi, ktorych spotykam raz na pol roku. W necie ewentualnie sie rozmawia. A my chcemy jeszcze troche poczekac z informowaniem wszystkich. Wiedza tylko ci najblizsi - rodzice, rodzenstwo i kilku bliskich przyjaciol (o ktorych wiemy, ze nie rozgadaja). Reszta pewnie sie dowie jak bede w 10-11 tygodniu, po nastepnej wizycie i usg.

A co do infekcji - ja jeszcze jak nie bylam w ciazy, raz poszlam do takiego gin, ktorej nie znalam, i ona mi wykryla jakas infekcje i cos przepisala (nie wiem jak bardzo byla wiarygodna, bo i tak do niej pozniej nie chodzilam jednak), ale zamiast uzywac jakis lekow wtedy, kupilam sobie taki plyn do higieny intymnej Intima firmy Ziaja. Jest on przeciwbakteryjny i z tylu pisze, ze zalecaja glownie kobietom w ciazy i w okresie okoloporodowym. Nie mowie ze to lekarstwo, ale moze wam sie przydac tak w ogole. Mysle ze jest dobry. Ja w kazdym razie po tamtej wizycie miesiac pozniej bylam u innego gin i slowem nie wspomnial o jakiejs infekcji. A ten plyn tak w ogole sobie uzywam i narazie zadnych problemow z infekcjami nie zarejestrowalam....

Cześć dziewczyny

witam się senne, bo przecież pogoda okropna :(

miłego dzionka życzę

moją córcia wraca dzisiaj po żłobka po zimowej przerwie, ciekawa jestem jak sobie poradzi taka parę miesięcy starsza ;-)

Salomii ja mam przepisany Pimafucin globulki ( w opakowaniu są 3 globulki) i Pimafucin krem. Na receptę niestety.

Anka
ahaa.

Dużo nie pogadam bo zbieram się po syncia :D

reklama
Hej, witam w ten pochmurny deszczowy poranek,
Ja też mam wydzielinę jakąś gęstą białą, ale też mnie nie swędzi nic.

Do góry