reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

:)Anka:) co za wyczerpujacy okres stal sie Twoim udzialem:) teraz sie zrelaksujesz i odpoczniesz:)

a do mnie przyszly moje ukochane ogORRRRKiiiiiii :D :D :D od mamusi! jupiii :) i juz mi nawt nie przeszkadza ze pada snieg :)

zaniepokoila mnie natomiast moja wydzielina! jest niby normalna taka biala czasem przezroczystobiala ale zauwazylam takie zoltawe grudki sporadycznie sie pojawiajace! rozmawialam w piatek z lekarzem o tym i przepisal mi clotrimazol dopochwowo! a przeciez nie mozna!! mialam go uzyc jak mi nie minie ja sie zabije chyba biedne moje dziecko:(

reklama
a jednak zostałam w domu..Mdli mnie więc wolę zostać w łóżku i posłuchać miłej dla ucha muzyki ... to co słucham w necie Chillout - Radio Internetowe - Tuba.fm Czysty relaks :D

Anka ja na imprezy też do końca się nie nadaję. czemu nie powiedzieliście znajomym o ciąży?

Antylopka heheh.. syty głodnego nie zrozumie :D Powiem ci tylko że ja ci zazdroszczę.

Salomii no i doczekałaś się tych ogóreczków. Co do wydzieliny to rzeczywiście clotrimazolum jest w I trymestrze niewskazany. Nie wiem jak ci pomóc. Może w aptece zapytaj się czy coś polecają?

Ostatnia edycja:
a jednak zostałam w domu..Mdli mnie więc wolę zostać w łóżku i posłuchać miłej dla ucha muzyki ... to co słucham w necie Chillout - Radio Internetowe - Tuba.fm Czysty relaks :D

Pewnie, że lepiej zostać w domu -po co masz się męczyc...

Przypomnialo mi sie jak z Julinkiem rzygałam - pracowałam wtedy jako barmanka i jechałam ok. 23 autobusem do pracy i mnie zemdliło więc musialam wysiasc i zaczełam wymiotowac na przystanku, wiecie co ludzie gadali: No nachalal sie na imprezie, trzeba bylo tyle nie pic i nie wymiotowac teraz.. ech, najgorsze, ze tej ciazy nie widac a ja z buzia pelną kolacji nie moglam nawet odpowiedzieć ;-)

mamolka to co dostalam nazywa sie canesten, probowalam wysledzic jakie globulki Ty dostalas ale niestety w nawale postow heh nie dalam rady :) wiec jakie dostalas? i sa na recepte?? :) u mnie w Norge jesli lekarz mi nie przepisal innych to w aptece nie dostane czegos z innym skladem, jak ogladalam popularne srodki na infekcje wszystkie byly z clotrimazolum hrrr jedyna szansa ze moj W jest w Pl i moze mi cos skombinuje :) tiaaaa i jeszcze chcialam zapytac czy moze od takich infekcji bolec podbrzusze czy cos, a wogole to nic mnie nie piecze ani nie swedzi wiec ja nie wiem o co biega!

Dziewczyny nie straszcie z tymi cyckami:-) Ja juz nie chce miec wiekszych.Wystarczy ze na codzien mam miseczke C,przy wzroscie niecałe 160 cm..Juz teraz mam nabrzmiałe i czuje ze jakby mi ktos je przebił igła to by pękły:-)

Salomii ja jak miałam jakieś zapalenie czy cuś to dostałam od swojej lekarki nystatyne dopochwowo przez 6 dni, ale jeśli po 2 dniach nie zauważyłabym poprawy to miałam odstawić i przyjść po coś innego, i jeszcze miałam taka masc do smarowania, ale nie pamietam nazwy...

Anka ja na imprezy też do końca się nie nadaję. czemu nie powiedzieliście znajomym o ciąży?

A wiesz mamolka - bo to tacy znajomi, ktorych spotykam raz na pol roku. W necie ewentualnie sie rozmawia. A my chcemy jeszcze troche poczekac z informowaniem wszystkich. Wiedza tylko ci najblizsi - rodzice, rodzenstwo i kilku bliskich przyjaciol (o ktorych wiemy, ze nie rozgadaja). Reszta pewnie sie dowie jak bede w 10-11 tygodniu, po nastepnej wizycie i usg.

A co do infekcji - ja jeszcze jak nie bylam w ciazy, raz poszlam do takiego gin, ktorej nie znalam, i ona mi wykryla jakas infekcje i cos przepisala (nie wiem jak bardzo byla wiarygodna, bo i tak do niej pozniej nie chodzilam jednak), ale zamiast uzywac jakis lekow wtedy, kupilam sobie taki plyn do higieny intymnej Intima firmy Ziaja. Jest on przeciwbakteryjny i z tylu pisze, ze zalecaja glownie kobietom w ciazy i w okresie okoloporodowym. Nie mowie ze to lekarstwo, ale moze wam sie przydac tak w ogole. Mysle ze jest dobry. Ja w kazdym razie po tamtej wizycie miesiac pozniej bylam u innego gin i slowem nie wspomnial o jakiejs infekcji. A ten plyn tak w ogole sobie uzywam i narazie zadnych problemow z infekcjami nie zarejestrowalam....

Cześć dziewczyny

witam się senne, bo przecież pogoda okropna :(

miłego dzionka życzę

moją córcia wraca dzisiaj po żłobka po zimowej przerwie, ciekawa jestem jak sobie poradzi taka parę miesięcy starsza ;-)

Salomii ja mam przepisany Pimafucin globulki ( w opakowaniu są 3 globulki) i Pimafucin krem. Na receptę niestety.

Anka
ahaa.

Dużo nie pogadam bo zbieram się po syncia :D

reklama
Hej, witam w ten pochmurny deszczowy poranek,
Ja też mam wydzielinę jakąś gęstą białą, ale też mnie nie swędzi nic.

Do góry