reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hejka!

Joamar i Gosia vdv wielkie gratki i witajcie w klubie!

Odnośnie l4 to uważam, że to sprawa czysto indywidualna- nie można przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę. Czasem lepiej jak kobieta od razu deklaruje, że zamierza iść na l4 we wczesnej ciąży to wtedy pracodawca ma czas poszukać wcześniej kogoś na zastępstwo (a ciężarna ma czas aby przed przejściem na zwolnienie zdążyć przeszkolić nowego pracownika).

Ciężka, stresująca, wymagająca dużej aktywności praca wg mnie z urzędu kieruje na l4. Ale to kobieta w ciąży decyduje - czy chce skorzystać z tego uprawnienia czy nie.

Ja odliczam - za 15 dni może zobaczę moją kruszynkę!

Aluśka widzę że choróbska nas dopadły- byłam dziś z synkiem i samą sobą u lekarza bo nie wiedziałam co tu robić. Synek przeziębiony, glutki lecą mu do gardła i dlatego kaszle jak szalony. U nas na szczęście bez antybiotyku się obyło. Jeżeli chodzi o mnie - lekarka powiedziała- trzeba przeboleć i pić dużo ciepłych napoi. Bo zdrowie maluszka najważniejsze.

Ja również zamierzam rozkręcić własny biznes- mała kawiarenka ( pyszna kawa, herbata, dobre ciasto, świeży sok, a wszystko w pięknym, zacisznym ogrodzie w miejscowości z uzdrowiskiem :) Klientów nigdy nie braknie- turnusy co 2 tyg.. myślę, że pomysł wypali :) Ale na razie chcę się zająć wychowywaniem dzieci- za biznes zabiorę się za 1-2 lata.

Jakby nie patrzeć to powoli się rozkręcamy- a z każdym dniem i rosnącym brzuszkiem będzie co raz fajniej i więcej tematów do rozmowy. Jest nas już 24 :) Prawie jak klasa w liceum. Za chwilę poznamy pewnie nowe mamy. I będziemy się docierać przez te 9 i więcej, o wiele więcej miesięcy...

WAZNE!!

no dobra kochane wiec teraz poprosze o kolo ratunkowe :(((
jakas godzine temu poszlam do toalety i zobaczylam na papierku wydzieline galaretowata o zabarwienu rozowym :// :(((
bylam w szpitalu i lekarz stwierdzil ze jego zdnaiem jest ok (zadnych badan) i nie ma sensu robic usg bo kilka dni temu bylam na badaniu i ciaza jest jeszcze maluska, ale ze on sadzi ze taka wydzielina moze sie zdarzyc, i nie jest niepokojaca. Czy mialyscie stycznosc z czyms takim? bo jak wpisuje w google to mi wychodzi tylko cos jak czop ciazowy no blaagamm!!

WAZNE!!

no dobra kochane wiec teraz poprosze o kolo ratunkowe :(((
jakas godzine temu poszlam do toalety i zobaczylam na papierku wydzieline galaretowata o zabarwienu rozowym :// :(((
bylam w szpitalu i lekarz stwierdzil ze jego zdnaiem jest ok (zadnych badan) i nie ma sensu robic usg bo kilka dni temu bylam na badaniu i ciaza jest jeszcze maluska, ale ze on sadzi ze taka wydzielina moze sie zdarzyc, i nie jest niepokojaca. Czy mialyscie stycznosc z czyms takim? bo jak wpisuje w google to mi wychodzi tylko cos jak czop ciazowy no blaagamm!!
A czy mniej więcej nie miałaś mieć teraz miesiączki?? ogólnie często mogą zdarzać się wydzieliny gdyż macica się powiększa i zachodzą w niej z godziny na godzinę zmiany. Jak zdarzyło się to raz to nie ma się co na razie martwić. Kontroluj czy się nie powtarza, jak zrobi się czerwone to wtedy należy od razu do szpitala.

no wlasnie termin ew miesiaczki wypada mi dopiero za jakis czas wiec ta opcja odpada, mam nadzieje ze to nic takiego, moze jakas raneczka w srodku czy cos? bo mialam jakies bakterie w moczu i je leczylam wiec moze to jakos wplynelo, yyh ide sie zrelaksowac jakas wirtualna ksiazka

Gratuluję Wszystkim Grudniowym Mamom:happy::happy::happy:

Hehe jak ten czas leci dopiero co byłam w ciąży, a Bartuś już jutro będzie miał 2 miesiące:-D:-D:-D ani się nie obejrzycie, a będziecie się chwalić fotkami Dzieciaczków, a nie fotkami z USG:-p:-p:-p

reklama
Salomii kurcze jedyne co mi przychodziło do głowy to właśnie ten okres.

Słuchaj a może jakąś nadżerkę masz?

Kurczę ...no ja trzyma kciuki by wszystko było OK! I się tam relaksuj w książkach ;-)

O 17:30 chciałam się napisać że chyba się mi odmieniło i mięsko jest całkiem całkiem jak dla mnie, a do tego mizeria z koperkiem ... mniam mniam

30 minut później byłam o włos od spotkania z sedesem :baffled:

blee

Do góry