reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny ja się z wami zgadzam i zawsze jak jest ciężka praca czy w złych warunkach to na L4 bo nie ma co ryzykować zdrowia dzidzi ale u mnie w pracy laska poszła na L4 w 4 mc (praca za biurkiem zero stresu) bo lekarz dał jej L4 (zalecał L4 z niewidomych jej jednak przyczyn) i argumentując to tym, że po 7 latach pracy należy jej się odpoczynek!!!! W firmie takiej jak moja praca zatrudniającej 4 pracowników brak jednego przez 1,5 roku to katastrofa.....

reklama
A tak poza tym to witam drogie Panie:tak::tak:

U mnie nie za ciekawie bo choróbska ciąg dalszy :baffled: dziś byłyśmy (ja i Ami)
u lekarza bo w nocy tak kaszel ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest :-(dostała zestaw leków oczywiście bez antybiotyku się nie odbyło ja również dostałam zestaw "witamin" odpowiednich do mojego stanu a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk :confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli i ma cora podobnie tylko ma jeszcze ataki duszącego kaszlu :crazy:

no to tyle u nas:baffled:

A tak poza tym to witam drogie Panie:tak::tak:

U mnie nie za ciekawie bo choróbska ciąg dalszy :baffled: dziś byłyśmy (ja i Ami)
u lekarza bo w nocy tak kaszel ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest :-(dostała zestaw leków oczywiście bez antybiotyku się nie odbyło ja również dostałam zestaw "witamin" odpowiednich do mojego stanu a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk :confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli i ma cora podobnie tylko ma jeszcze ataki duszącego kaszlu :crazy:

no to tyle u nas:baffled:

O kurcze to niedobrze :/
To życzę zdrówka dla Was wszystkich i zażywaj te witaminki-oby pomogły i antybiotyk nie był potrzebny

no no a jak tu sie wykurowac jak mala w chorobie pewnie jest marudka i potrzebuje opieki ;) ja tam polecam syrop z cebuli niesmiertelny zawsze troszke pomaga :)

u mnie znowu jakies deszcze i wiatr lodowaty wiec pedze do kominka napalic bo juz czuje ze mi sople zamiast stop powstaly, aaa zapomnialam o kocie :)) na dworze siedzi, nie wiem dlaczego ale ciaza na mnie wplywa tak ze wszystko zapominam i czuje sie jakby troszke z boku mego ciala.

missiiss super pomysl :) , ach w norwegii odnalazlabys sie z szydelkowaniem :) tu jest to dosyc popularne
aa na kursie norweskiego mialam pewnego uroczego Amerykanina ktory pewnego razu przytelepal sie na lekcje z 4 drutami i dluugasna skarpeta wlasnej roboty ;) oczywiscie z wzorem typowo norweskim ;) pierwszy raz widzialam faceta w takiej roli.

Tak, grudniowe mamy... Tak właśnie by i u mnie wyszło - wg lekarza domowego - 1 grudnia :)). W ptk badanie u gina - mam nadzieje że już dokładnie będę wiedzieć kiedy :))
pozdrawiam i również gratuluję

aluska duzo zdrowka dla ciebie !!! i dziecka chyba dobrze doczytalam ?

salomi no ja uwielbiam szydelkowac i rysowac :) to pod moim suwaczkim jest moja stronka a na utalentowane staraczki moje szydelkowe dziela :) mam nadzieje ze wypali:) tylko zeby ciaz apieknie sie rozwijala i konczyla w 9 miesiacu nie wczesniej :( ze zdrowym dziedziem....

magdarado to twoja firma ?? czy ty tez masz swoja ??:) z tego co czytam to masz bardzo zly stosunek do zwolnien w ciazy ;) ja tam uwazam ze nam kobietom si enalezy troche wieccej dbania w tym odmiennym stanie i spokoju a nie wiszacych kierownikow nad nami ... moze miala powody moze zle sie czula moze chciala odpoczac przeciez jak ma zwolnienie i nic jej nie jest to nie musi isc na zwolnienei... sama decydowala a bez powodu nie poszlaby. takie jest moje zdanie. powinnysmy korzystac z tego prawa bo kurcze i tak nie dosc ze mezczyzni maja lepiej i wieksze perspektywy na awanse to nam sie chociaz odpoczynek nalezy :) w tamtej ciazy pracowalam do 4 miesiaca i zaluje do tej pory bo 8h dziennie bez siedzenia chodzenie lub stanie i rozmawianie z innymi ludzmi... zaluje bo nie skonczylo sie to dla mnie najlepiej :(

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz już oficjalnie zapisuję się do grudniowych mamuś, betka wyszła 92,18- według norm 4 tydz., teraz muszę się na piątek umówić do ginekologa, żeby dogadać się czy po poronieniu dupka nie brać.

Do góry