reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mamolka napisałam do Ciebie info na priv w związku z listą.
Ja żadnych objawów nie mam ale to pewnie za wcześnie, jak byłam w ciąży z Julią też nic nie miałam, w drugiej piersi bolały a teraz nic, zobaczymy jak się wszystko rozwinie :-):-)

reklama
Joamar ja w pierwszej ciąży, przepraszam za wyrażenie, jednocześnie jadłam a potem rzygałam na prawo i lewo. Od 7 do 14 tyg. Już nie mówiąc o strasznej zgadze i takiej wrażliwości na zapachy, że już na samą myśl o otwartej lodówce zbierało się mi na wymioty. Przez 7 tyg głównie mąż otwierał lodówkę, a ja obowiązkowo musiałam być w najodleglejszym miejscu w domu, a i tak czułam ten "odór"..

A potem nagle wszystko przeszło i zaczęłam żreć jak świnka :)

A tak w ogóle to dzień dobry!

Moniek83
i jak tam sprawy testowe? Przyszła ta cholera czy jesteś grudniówka pełną gębą?
Salomii jak dzisiaj sprawy mają? Mam nadzieję, że ten różowawy upław był jednorazowym wybrykiem- trzymam kciuki!

Witajcie przyszłe mamunie.

Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży 10 kwietnia z testu płytkowego. Test powtórzyłam trzy raz, nawet dzisiaj rano i nie mawątpliwości że jestem w ciąży. Jutro ide na wizytę do mojej gin. Jeśli wszystko pójdzie ok to moją drugą dzidzię urodzę w grudniu tego roku. ;-)

GRATULACJE!!!

ja dziś idę do mojego ginekologa
też 3 razy powtarzałam test, a za każdym razem krecha jest wyraźniejsza, więc musi być dobrze bardzo w to wierzę :happy2:
Wyrobię się w grudniu mając jeszcze 30 lat hehe;-)

kbetina gratulacje! Zapraszamy do nas!

Jezuu u mnie w bloku smród niesamowity! Wybiło szambo.... za godzinę zmywam się na działłkę, bo tu nie idzie wytrzymać.. co chwilę wącham pampersa Olinka bo mi się ciągle wydaje że to jego sprawka :eek:

ja jestem urodzona w lato, mąż na wiosnę, dzidzi jedno w zimę na grudzień a drugie może w przyszlości na jesień :) będzie cztero-poro-rokowo :laugh2:

U nas mąż typowo wiosenny baranek a reszta jest/będzie jesienno- zimowa ( o ile pójdę śladami mojej mamy i przenoszę Niespodziankę średnio o 12 dni :) )

Ja sama urodziłam się po terminie 13 dni - waga nie byle jaka bo 4300g i 56 cm :) Brat siedział dłużej 12 dni - 4150g i 57 cm.

Jakby Mój Olek posiedział dłużej 26 dni jak jego mama to chyba też urodziłabym duże dziecko :) Na szczęscie nie było tak źle

Ostatnia edycja:
reklama
Jeżeli chodzi o mnie to super wspominam ten okres- urodzenia dziecka na zimę. Jedyny minus to ubieranie w kombinezon... teraz się wycwanię i kupię coś takiego- chodzi o kształt i że się nadaje do fotelika samochodowego Kombinezon Coccodrillo r.56 62 dosto.do fotelika (992494880) - Aukcje internetowe Allegro

I nie wiem jak to zrobię ( bo już mamy zwykły fotelik samochodowy), ale spróbuję uprosić męża o nowy fotelik z bazą

Do góry