reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
mamolka wspolczuje cholernie szamba :/ u mnie remonuja balkony wyrywaja stare wierca czyms i wstawiaja nowe szlak mnietrafi przez ta ciaze oni takdo pazdziernika :/....

anula nie no spoko fajni tak 4 pory roku w domu :D

firenka ja tez nie moge uweirzyc :D pierwszy test robilam w xobote drugi w niedziele a dzisiaj trzeci haha :D i piekna grubasna krecha jest nawet w poprzedniej ciazy w tych ndiach takiej nie mialam tylko bladziuchna bardzo :)

dzisiaj tez ide do gina i brdz bym chciala zeby tam choc taka tyci tyci kropeczke bylo widac :)oczywiscie w macicy ... bo tego strasznie sie boje ze gdzie indziej sobie poszla :( przez to co si enaczytalam o clo w necie :/ i betke odbieram :D

mamolka fajny ten kobineonik. ja jeszcze nie mam zadnego fotelika. mialam juz miec wszystko jak przed prodem jechalam do kuynki tzn mialam jechac w niedziele ale w srod eurodzilam :-:)-( ale po slubie teraz mma koscielny w kwietniu 24 kupujemy za te pieniazki lozeczko :-):-) bo bedzie kasa to sie wypasne kupi a pozniej kasy pewnie bedzi emniej to bedziemy oszczedniej ... wiec wole teraz bo wyprawke mam cala po antku jak zbieralam :tak: wczoraj przegladalam i mam rzmiary 56-62 tylko musze jescze ze 2 kaftaniki dokupic i 3 pajace :-)

Hej dziewczynki. U mnie w rodzince na razie dominuje lato córka czerwiec mąż lipiec, a ja jesień październik. W sumie zawsze byłam zła na rodziców, że tak późno się urodziłam więc podejrzewam, że fasolka też może nie być najszczęśliwsza, że najmłodsza w klasie. No zresztą zobaczymy.
Poza tym dziś zadzwonię do lekarza co tam z duphastonem, wizytę pełną planuję w 6-7 tyg. teraz zamierzam w czwartek powtórzyć betę.
Na razie staram się nie cieszyć i powstrzymywać emocję ale nie bardzo mi się udaje, choć na razie wie tylko mąż i moja przyjaciółko0szefowa

nie nie mam własnej firmy jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę. Dlaczego kiedyś kobiety w ciąży pracowały do 9 miesiąca w polu i było ok. Chodzi mi tylko o to że przez takie Panie, które po pozytywnym wyniku testu ciążowego idą na L4 "bo im się należy" pozostałe kobiety, które szanują pracę o którą i tak jest w Polsce ciężko ( chodzi mi o tą dobrą pracę, nie o wyzyski typu biedronki czy supermarkety) mają przez to przechlapane bo pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet w wieku rozrodczym. Jak masz męża i ok 28 lat, nie masz dzieci lub co gorsza masz 2 latka, który idzie do przedszkola to masz minimalne szanse na dobrą pracę w Polsce. Dlaczego ? Bo nasze przepisy i mentalność ludzka dyskryminuje kobiety a co za tym idzie my same siebie jeszcze bardziej pogrążamy naszym podejściem, że jak już jesteśmy w ciąży to wszyscy mają wokoło nas skakać, a przecież ciąża to NIE CHOROBA.
Takie jest moje zdanie i dotyczy tylko kobiet, które bez powodu idą na L4 a nie tych, które mają powody!! U mnie w pracy laska powodu nie miała bo ciągle łaziła i mówiła, że czuje się świetnie. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 mca a lekarz co miesiąc proponował zwolnienie (jak pytałam dlaczego to się uśmiechał, pytałam czy są powody mówił, że w zasadzie nie) więc po co??? Gdybym nie szanowała pracy to bym na L4 poszła, ale mam pracę która zapewnia mi dobre życie, mi i mojej rodzinie, spędzam tu tak na prawdę większą część dnia więc gdybym poszła sobie na L4 tak od sobie jak patrzyliby na mnie inni??? Tym bardziej dlatego, że musieliby pracować 2 razy więcej z tego względu, że ja mam ciążowe wakacje i muszą wykonywać moją pracę?

Witam się
Mam problem, pytanko i nie wiem co robić. Otóż pojawiła mi się dzisiaj lekko brązowa wydzielina na bieliźnie, nie ma tego dużo no ale się pojawiła. Koloru krwi to absolutnie nie ma. Jak myślicie, skąd taki objaw?? Czy to może być coś poważnego? Zaczynam się bać... A lekarza mam dopiero w czwartek

widzisz od tego CIAZA TO NIE CHOROBA moja ciaza poprzednia skonczyla sie jak sie skonczyla :( bo moj lekarz mi to powtarzal ciagle i ja robilam wszystko zeby zyc normalnie normalnie robilam to co zawsze i chodziam do pracy i do tej pory zaluje ... dlatego moj gin mi od razu piewdzial jak zajde w ciaze moge isc na zwolnienie od razu bez problemu... tak zrobie ale w maju jak szczesliwie doczekam. mam tylko pomysl zeby powiedziec mojej kierowniczce wczesniej zeby w razie czego mogla kogos szukac na zastepstwo albo poczekam az jedna wroc i z l4. moim zdaniem to kazdego indywidualna sprawa jak kto podchodzi do l4.
kazdy ma inne zdanie bo co czlowiek to opinia ale mysle ze nie ma co na ten temat prowadzic porow czy cokolwiek tylko poprostu niech kazdy robi to co uwaza za sluszne :)

tasiulka ja mialam w tamtej ciazy plamienia brazowe kawa z mlekiem i bralam dupka. moze lepiej zadzwon chociaz do ginka bedziesz wsio wiedziala i bedziesz spokojniejsza :tak:

Cześć dziewczyny. Dziekuję za ciepłe przyjęcie mnie do waszego grona ;-)

U mnie w domku to jest tak, że ja jestem letnia, czyli z czerwca, moja córa to typowy już letniak, bo środek lipca, a mężuś jesienny październik, no i teraz zapowiada się grudniowe bobo i to takie Bożo Narodzeniowe ;-).

Ja właśnie siedzę sobie w pracy, ale mam strasznego lenia do robienia czegokolwiek i tylko ziewam cały czas, tak samo zreszta było w pierwszej ciąży. Pierwszy objaw to ciągłe ziewanie i zmęczenia, nie było żadnych prawie mdłości, tylko troskę z rana, ale koło 10.00 godziny już było cacy. Na razie zachcianek nie mam żadnych, chociaż mi tu strasznie ładnie pachnie z pobliskiej restauracji i za chwilę idę na obiadek jakiś pysznościowy. ;-)

reklama
Ja też mam swoje zdanie odnośnie L4, wszystko też zależy od pracodawcy. Ja akurat mam takiego, któremu zależy tylko na pieniądzach w człowieku widzi złotówki, nie mam żadnego oporu aby od razu pójść na L4, ale żal mi trochę koleżanek więc się jeszcze zastanowię. Poza tym co z osobami, które pracują do 8 mies. a po porodzie i macierzyńskim dostają wypowiedzenie i pracodawca ma ich w nosie.
No nie wiem ogólnie każdy kij ma dwa końce i każdy ma swoje zdanie inną sytuację więc wszyscy powinni robić tak jak dla nich jest najlepiej. Ja w 1 ciąży miałam gestozę i 2 mies. w szpitalu, 2 ciążę poroniłam, więc w 3 będę się traktowała jak jajko bo mam do tego prawo:tak:

Do góry