reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dobry a nas obudził katar u juniora no i z niego kaszel...Nie wiemskad sie przyplątało :-(
Po oczyszczeniu nosaka, masci pod nosek i syropków duuuuzo lepiej tfu tfu ;-) No zobaczymy..Prosze o kciuki zeby przeszło...

Dla mnie lekarka mówiła, żeby zamaczać wacik w kobiecym mleku i tym wysmarować nosek, bo mleko ma przeciwciała.

reklama
jejku widze ze i Wasze pociechy szaleją na spacerach
u mnie podobnie. Jak wreszcie Ala zasnie to spi dopóki jade-jak sie nie daj Boże zatrzymam np. w sklepie to sie zaraz budzi to potem powrót do domu na rękach albo w płaczu....
ja nie wiem co jej sie porobiło. Wyszłam dzisiaj z nią w chuście i było ok ale spacer trwał ok 15 minut...

Yvona - u nas w chuście jest spoko. Idencja najpierw się rozgląda, a potem zasypia - lubi to moje dziecko spać w niewygodnych pozycjach. W wózku też początkowo trochę pospała, ale po 15 min drzemki obudziła się i był wrzask :baffled: Odechciewa się spacerów z takim potworem.

hej,
ale ładny dziś dzień był:-) Maciuś 2 x na spacerze. A Milena JESZCZE NIE ŚPI:szok::wściekła/y: no to po prostu zgroza, nie wiem, jak mam zmusić ją do zasypiania o normalnej porze.

Witam!
Pierwszy dzień pracy za mną;-) Było nawet sympatycznie, wszyscy się cieszyli, że wróciłam, tym bardziej, że zrobiłam pępkowy poczęstunek (ale bezalkoholowy) :-) Nawet dostałam prezent dla Cypriana. Było miło, a od jutro konkretna robota, oczywiście czekająca na mnie od września:dry: a dzisiaj 2 godz. odgruzowywałam swoje biurko, które pod moją nieobecność robiło za magazyn korespondencji :baffled:
I powiem Wam, że nagle czas zaczął płynąć jeszcze szybciej:szok:

Dzień dobry, kiedy dzieci zaczynaj spać dłużej niż do 6.15?
Nie wiem;-) Mój najpierw (jak miał 2-3 mies.) spał 23-8 potem, 21-6, obecnie 19-5 :dry: i nie da rady nic z tym zrobić...

Co do spacerów, to mój ewidentnie stworzony do nich - 3 sekundy po wyruszeniu zasypia i pozycja mu obojętna - więc my wciąż na płasko, chyba, że się obudzi, to podnoszę do półleżącej i sobie ogląda świat, bardzo spokojny, mimo że jedzie tyłem.

Zdrówka wszystkim chorowitkom!

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:) mam do Was pytanie, nie wiem czy na odpowiednim watku, ale bardzo prosze o odpowiedz. moja Polka skonczyla 4 miesiace, a jak bylismy ostatnio u lekarki (wtedy miala skonczone 3), to przepisala nam cebion multi i witamine K. i ja sie tyle naczytalam, ze teraz w sumie nic jej nie podaje, bo zupelnie nie rozumiem, dlaczego przpisala wit K????w sumie z tego co czytam, to chyba zadna z Was nie podaje wit K, jesli juz to D, a aj nie podaje nic:( wkurza mnie to, bo caly czas laduje jakies leki w moje zdrowe dziecko, moim zdaniem zupelnie bez powodu!nie zrobila kupki 3 dni-kazala dawac debridad, ropialo oczko- dala antybityk w masci i kroplach, przpeisala jakies lacido baby-nie wiem na co, nasivin-choc moi zdaniem wystarczy sterimar...i wlasnie dlatego teraz nie podaje nic!!!doradzcie co ma podawac. aha...od 4 dni jestesmy na samej piersi, wczesniej duzo ja dokarmialam, ale teraz nie chce butli, tylko cyca i na szczescie mi tego mleczko starcza:)wiem, ze duzo sie spisalam, ale prosze tylko o odpowiedz w sprawie witamin:)

muszelka - ja podaje tylko wit. D. wit K. jest teraz zalecana do 3 m-ca zycia

cristalrose - no to gratuluje udanego powrotu do pracy :)))))

ja dzis jestem wsciekla, bo pojechalam z Alicja do warsztatu wymienic klocki i nic nie zlatawilam, bo nie mieli czasu!!! a jak dzwonilismy dzien wczesneij, to kazali przyjechac wszystko jedno o ktorej ... i znowu musze jechac w piatek. jeszcze do tego zab mnie boli i musze jechac jutro do dentysty z Alicja, bo nie mam jej z kim zostawic. na szczescie ci dentysci to znajome malzenstwo i jakby co, to mam nadzieje, ze kumpela mala troche na rekach ponosi. ale i tak mam mega stresa :(

gufi-dziekuje bardzo, gdzies czytalam, ze mozna kupic bez recepty, wiec pewnie kupie i bede podawac na wlasna reke...dziekuje bardzo jescze raz, a jesli ktorejs z Was lekarz polecil podawac wit K, to bardzo prosze o jakiegos posta, bo moze jest w tym jakis cel, zeby podawac ta wit K

reklama
hej dziewczyny:) mam do Was pytanie, nie wiem czy na odpowiednim watku, ale bardzo prosze o odpowiedz. moja Polka skonczyla 4 miesiace, a jak bylismy ostatnio u lekarki (wtedy miala skonczone 3), to przepisala nam cebion multi i witamine K. i ja sie tyle naczytalam, ze teraz w sumie nic jej nie podaje, bo zupelnie nie rozumiem, dlaczego przpisala wit K????w sumie z tego co czytam, to chyba zadna z Was nie podaje wit K, jesli juz to D, a aj nie podaje nic:( wkurza mnie to, bo caly czas laduje jakies leki w moje zdrowe dziecko, moim zdaniem zupelnie bez powodu!nie zrobila kupki 3 dni-kazala dawac debridad, ropialo oczko- dala antybityk w masci i kroplach, przpeisala jakies lacido baby-nie wiem na co, nasivin-choc moi zdaniem wystarczy sterimar...i wlasnie dlatego teraz nie podaje nic!!!doradzcie co ma podawac. aha...od 4 dni jestesmy na samej piersi, wczesniej duzo ja dokarmialam, ale teraz nie chce butli, tylko cyca i na szczescie mi tego mleczko starcza:)wiem, ze duzo sie spisalam, ale prosze tylko o odpowiedz w sprawie witamin:)

my łykamy cebion i vit D

Do góry