reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam sie i ja w ten paskudny dzien:baffled:
usypiam na stojaco normalnie:baffled:
a my dzis znowu bylismy u lekarza...w zeszly piatek bylismy z grypa jelitowa a teraz z kaszlem...niby wszystko osluchowo jest ok ale kaszle jak szalony...sama nie wiem:confused: a nie bylismy u naszej pediatry bo jest chora:-(
wczoraj zamowilam inhalator i dzisiaj ma juz byc:tak:
Madzienko to super ze mala sie tak pieknie rozwija;-)
Agaciu, Marzycielko a jak u was?

reklama
Pyciołku u nas Jula tez przez pewnie czas kaszlała i pomogl(chyba)nam syrop Malia...kupuje sie go bez recepty i flegamina
zdroweczka dla Was

No właśnie Agacia, Marzycielka jak Wasze sedruszka???

My już po bilansie...Jula ma 92cm i waży 13kg, poza tym wszystko jak najbardziej prawidłowo:tak::tak::tak::tak:

A ja mam dzisiaj jakiś przypływ energii i umyłam już okna w Julci pokoju i w kuchni...jeszcze umyję od środka w salonie i odpoczywam...tylko gotować mi się nie chce:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Pospacerowałyśmy też troszeczkę ale wszędzie te psie gówna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My też na 12 byłyśmy na bilansie:) Zuza ma 91cm wazy 15,3kg (pani zaznaczyła że nadwaga hm....) i niestety troszkę koślawimy piętki....Ale nie dała nam skierowania do ortopedy tylko kazała takie specjalne ćwiczenia wykonywać na razie.... a poza tym rozwój zaznaczyła jako ponad przeciętny (cokolwiek to miało znaczyć;) ) Myślę że zaskoczyła ja Zuzka tym że rozpoznaje cyfry, bo się cwaniara nauczyła jak cyferki wyglądają i teraz jak widzi 5, 7 albo 10 to zaraz mówi:) Akurat byłyśmy w pokoju nr 10 więc Pani była bardzo zadziwiona;) Poza tym ładnie powiedziała "dziękuję pani dotor" "dzień dobry pani dotor" i "dowidzenia pani dotor" , a jak jej się kazała rozebrać to latała i krzyczała "Nusia (Zuzia) na bolasa (golasa)" :):-D:-D:-D Uśmiałam się na maksa:)

Pyciol ja obstawiam Dunię:)

No widzisz już drugi lekarz to stwierdza...bo wzrostem jest na 90 centylu, a wagą na 97 centylu...Ja się tym nie przejmuję za bardzo, bo jest wysoka i też każde dziecko ma inną budowę, inne kości itp..... No ale jest zalecona kontrola wagi i wzrostu i tyle.

nie wiem ile mierzy moje dziecie bo jeszcze nie odbebnilismy bilansu...ale wazy 14 200.
i napewno jest nizszy od Zuzi ... wiec tez powinien miec nadwage a nikt nam tego ie mowil;-)
fakt,nie jest szczypiorkiem ... dla mnie jest w sam raz:-D

Hej

Z serduszkiem wszystko ok, to są szmery związane ze wzrostem. Mati przestraszony pani doktor i aparatury. Płakał przez całe badanie :-(. Po wszystkim jak juz zaczęłam go ubierać to powiedział do pani doktor :" Już idziemy, już , dowidzenia !!!" I zaczął wychodzić :-D,a był jeszcze w rajstopkach :-D

Tygrysku ten kollor w salonie w rzeczywistości jest ciemniejszy. W salonie mam dwie ściany koloru chili, a dwie żółte słoneczne. A w sypialni dwie zielone (chyba groszek) a jedna żółta, na jednej całej jest komandor, więc mam tylko 3 ściany do malowania :-D

No i która jest w ciąży ?

Agatkas... un nas Mari ma tylko 84cmi jest na 25 centylu(ale nie ma za kim być wysoka, ja 158cm, maz 170 pare) a waga ma 13,600 i jest na 70centylu i tez Pani tak na nia spojrzała isie smieje,ze to taki paczuszek raczej,ale obie z pielegniarka bylys zdzwione,ze tylko 13,600 wyszło.....ale ja tez sie nie martwie....ja zawsze kochalam te jej kilogramki i fałdeczki:)

Ja tam u Zuzi nie widze nadwagi zadnej...jest wysoka....i tyle....

Witam tak poza tym:)
U nas wszystko dobrze.....z kasa strasznie krucho,ale nie dobiamy sie tym faktem....
czas ruszyc dupsko swe i zabrac sie serio za robote,bo ....
Mari wariat nas mały ma takie pomysły,ze nawet ja bym na to nie wpadła....wczoraj chyba wyrzuciła klucze babci do smieci i rano pojechały ze smieciarzami na wysypisko....;/
no cóż:p

buziCZKUJEMY:*

reklama
Do góry