reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Tygrysku

Z okazji Urodzin życzę Ci
abyś nigdy nie przestała marzyć,
bo marzenia pozwalają przetrwać
te wszystkie najtrudniejsze chwile.
Abyś potrafiła dawać radość.
Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości,
a nie bólu i smutku.
Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze
i aby otaczali Cię życzliwi ludzie.
Niech Twoje życie toczy się tak jak tego pragniesz.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!

Dzień dobry:-):-):-)

tygrysku, zdrówka, szczęścia, samych radosnych chwil z Fifkiem i uśmiechu na twarzy każdego dnia :-):-):-) Buziaki urodzinowe ode mnie i od Oleczka. A tak w ogóle, to musimy umówić się na jakiś spacerek w tej Łodzi :-)

czesc dziewczynki!!
zajrzyjcie no tutaj:-)
MamaCzyTata.pl - Nasza Maryś

Cała Mamusia...

hej dziewczynki

Wczoraj stal sie cud :-D Byla u nas kuzynka, ktora ma 3 synkow , najstarszy 20lat coprawda ale jednak kuzynka dziala cuda... Wsadzila Ksawerka do lozeczka i lezal w nic ponad 30 minut!! normalnie szok, wczesniej po 3 minutach juz bylo takie darcie ze trzeba bylo wyciagac:szok:

Mój mąż prosi zebyscie poklikaly na tego linka bo im wiecej osob kliknie tym bedzie mial wieksze konto na rapid share :tak: z góry dziekuje za pomoc
Darmowe Konta Premium na RapidShare.com

Kliknięte :-)

A u nas wczoraj byli goście-6 dorosłych i 6 dzieciaków :-) Było bardzo fajnie, tylko po wyjściu gości mieszkanie wyglądało, jakby przeleciało jakieś tornado :-) Chipsy to znalazłam nawet w pościeli :-) Oczywiście mój Oleczek był grzeczny jak aniołek (te dzieciaki to chyba wyczuwają gości jakimś szóstym zmysłem....), tylko mu się doba troszkę poprzestawiała-wykąpaliśmy go dopiero o 22 (tak normalnie o 18) i nie chciał zasnąć aż do 1 w nocy. Teraz też słodko śpi i budzi się tylko na cycusia :-)

Witam mamuśki!!!
Korzystając z okazji że mała śpi wpadłam poczytać co naskrobałyście bo już nie chcę mieć więcej zaległości.U nas nocki ok z kolkami na razie nie mamy problemów, pediatra stwierdziła że najprawdopodobniej uda nam się ich uniknąć. Mała nadal chora ale już lepiej w czwartek znowu do kontroli.
Tygrysku STO LAT!!!
justine07
w takim razie jak mieszkamy tak blisko siebie to musimy się kiedyś spotkać z maluchami na spacerek oczywiście jak będzie troszeczkę cieplej.:-)
ola2in1 jak twój maluszek ma takie kolki to może spróbuj dać mu herbatkę z kopru włoskiego BoboVita uspakajającą, my dajemy naszej małej profilaktycznie wieczorkiem tak 50 ml polecam.
Black Wizard ja myślę że to nie od bananów ale mogę się mylić, moja położna mówiła że mogę jeść spokojnie banany bo one nie uczulają. I moja rada jest tak że spróbuj wykąpać małą w krochmalu (polecają przy skazie białkowej) lub oilatum ( u nas pomogło bo moja mała też dostała takich dziwnych plamek kilka dni po urodzeniu )

Dzień dobry:-):-):-)

tygrysku, zdrówka, szczęścia, samych radosnych chwil z Fifkiem i uśmiechu na twarzy każdego dnia :-):-):-) Buziaki urodzinowe ode mnie i od Oleczka. A tak w ogóle, to musimy umówić się na jakiś spacerek w tej Łodzi :-)

Cała Mamusia...

Kliknięte :-)

A u nas wczoraj byli goście-6 dorosłych i 6 dzieciaków :-) Było bardzo fajnie, tylko po wyjściu gości mieszkanie wyglądało, jakby przeleciało jakieś tornado :-) Chipsy to znalazłam nawet w pościeli :-) Oczywiście mój Oleczek był grzeczny jak aniołek (te dzieciaki to chyba wyczuwają gości jakimś szóstym zmysłem....), tylko mu się doba troszkę poprzestawiała-wykąpaliśmy go dopiero o 22 (tak normalnie o 18) i nie chciał zasnąć aż do 1 w nocy. Teraz też słodko śpi i budzi się tylko na cycusia :-)

Patrysiu mialam to samo zaproponowac:-D:-D jak tylko zrobi sie cieplej koniecznie musimy zrobic wspolny skok na jakis lodzki park:-D:-D

no a ja dzis mialam wielka ochote na pichcenie... dla mojego M zrobilam bardzo dobre placki po wegiersku w ksztalcie serduszka wreszcie zjadl cos od miesiaca co mu smakuje nie tak jak zawsze robie na szybko obiadek... ale moj mezulek byl uchachany...
cpryknelam fotke placuszkom... ciekawe czy sie zalaczyla fotka
ja cos robie dla mojego M i na bank jakis prezencik dostane niebawem...

Załączniki

• foto.jpg
    foto.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 21
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bardzo dobrze!!!
Agatkas stosuj metode ściągania polecaną przez położne...piersi na zmianę najpierw po 7 minut, póżniej po 5 a następnie po 3 minuty!!!!

TYGRYSKU STO LAT!!!!!!!!!!

Czyli jak to jest Madzienka ??Najpierw z jednej piersi ściągać 7 minut, a potem z drugiej 7 min. ?? i po jakiej przerwie ściągać po 5 min. i po 3 minuty ?? i czy to może mi zwiększyć ilość pokarmu? bo martwie się, że mam mało :-(

Czyli jak to jest Madzienka ??Najpierw z jednej piersi ściągać 7 minut, a potem z drugiej 7 min. ?? i po jakiej przerwie ściągać po 5 min. i po 3 minuty ?? i czy to może mi zwiększyć ilość pokarmu? bo martwie się, że mam mało :-(

Od razu z jednej na drugą przekładasz laktator...połozna mówiła że to zwieksza produkcję mleczka:tak: trzeba robic to 4-5 razy dziennie...

reklama
TYGRYSKU WSZYSTKIEGO NAJ KOCHANA:-):-)

Melduje sie po dluzszej nieobecnosci dziewuszki;-) u nas wszystko ok oprocz ostatnich kolek Bianusi:-(obczajam od czego moze je miec,bo karmie cycem i od dzisiaj jem tylko suchary i rosolek przez kilka dni,moze jej przejdzie:zawstydzona/y:Kurcze cos nie moge znalezc czasu na BB jak mam wolna chwile to albo prasuje,gotuje,cwicze albo odsypiam nocki:baffled: jak Wy to robicie,ze macie czas na pisanie?:sorry2:
Buzki dla kazdej z osobna i dla waszych kruszynek:tak:

Do góry