reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Mam pytanie - byłam w poniedziałek u ginekologa i widział pęcherzyk (wg aplikacji tego dnia powinna być owulacja). Kazał przyjść środa/czwartek na usg, żeby zobaczyć, czy pękł, ale brak terminów…

Tak jak pisałam ja dopiero ogarniam temat więc wiecie może, czy sama jestem w stanie jakoś sprawdzić, czy do owulacji doszło? Ten progesteron sprawdzić czy coś?
Jak sam Ci powiedział kiedy masz do niego przyjść to dzwoń i się umów, powiedz że to zalecenie lekarza.

reklama
Dziewczyny w trakcie procedury IVF ile tak orientacyjnie wydałyście pieniędzy do tego momentu, w którym się teraz znajdujecie?
Ja prowadzę ewidencję swoich wydatków 😀 od decyzji o ivf do dzis, czyli do momentu przygotowań do transferu wydaliśmy 5400 zł. Tylko, że my korzystamy z dofinansowania. Normalnie wyszłoby nas około 13 tys zł za całą procedurę (w tym podstawowe badania, wizyty, leki).

Oczywiście nie liczę wydatków na leczenie niepłodności przed ivf.. to byłaby o wiele wyższa suma.

Edit: na procedurę wydaliśmy 4850 zł, bo wcześniej wliczyłam jeszcze wizyty u onkologa, które pośrednio były związane z przygotowaniami.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry