reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Haha, To prawda.. ja też już miałam urojenia i bum.. tylko trochę przykro, zwłaszcza że to już kupa czasu i ani jednego brzdąca na koncie 😐🙁
U mnie tak samo, kupa czasu i żadnego brzdąca 🤷‍♀️
Ja tak samo nie będę się nakręcać. Jeżeli będzie miała być ciąża to będzie.. A wierzę że w tym cyklu i pięknym grudniowym miesiącu będziemy ciężarówki.. I spotkamy się na sierpniowym wątku..
Dokładnie tak. Jak ma być ciąża to będzie i nic tego nie zmieni, a jak nie ma, a mimo wszystko szuka się najmniejszego znaku, że jest to się cały cykl rozwala 🤷‍♀️
Też wierzę❤️

reklama
Z tego co się orientuję to szyjka podczas owulacji jest wysoko i jeśli dojdzie do zapłodnienia to zostaje ona wysoko a jeśli nie dojdzie to obniża się szykując się na okres.
Tak po owulacji. Z aplikacji mi wychodzi że dziś. Ale sama badam szyjke. I od wczoraj już zamknięta twarda i nisko. Więc owulka mogła być czwartek/piątek.

Niby wiemy że nie można się nakręcać no ale z drugiej strony jednak gdzieś mamy znikomą nadzieje 🤔🤔 ahh taka nasza natura
No dokładnie.. takie są baby 😜
Nadzieja nadzieją, a nakręcanie nakręcaniem😁 nadzieję mam zawsze ale już dawno przestałam czytać wszystko, jako objaw ciąży 🤷‍♀️ lepiej jest się miło rozczarować niż nie miło 🤷‍♀️ a czasami takie szukanie objawów i myślenie o tym może tylko zaszkodzić. Nagle pojawiają się dłuższe cykle, hormony wariują, wszystko się przestawia i jest tylko trudniej. Dlatego właśnie kiedyś zachodziło się w ciążę szybciej, bo się o tym nie myślało, nie szukało 🤷‍♀️

A jak to zbadać?
Z badaniem szyjki lepiej uważać 💁‍♀️ można sobie więcej krzywdy zrobić niż pożytku 🙃
Z tego co się orientuję to szyjka podczas owulacji jest wysoko i jeśli dojdzie do zapłodnienia to zostaje ona wysoko a jeśli nie dojdzie to obniża się szykując się na okres.
Nie koniecznie. W necie też różnie podają 💁‍♀️ ja czasami mam wysoko przed @ a czasami nisko 💁‍♀️

reklama
A jak to zbadać?
No raz to nie wystarczy. Trzeba parę cykli badać żeby sprawdzić. Ja bynajmniej włożę palce i czuć czy twarda w dotyku. Czy jest taki czubek jakby nosa. Kurcze ciężko mi to opisać 🤔🤔 choć powinno się tym nie kierować tak mi pani ginekolog mówiła bo szyjka po zapłodnieniu jak i przed miesiączką jest taka sama. Mnie też kierują piersi gdzie po owulacji do samej miesiączki miałam obrzmiałe bolące. A teraz cisza. I tak miałam w poprzedniej ciąży która straciłam. Ale tak jak mówię każdy cykl może być inny no i każda kobieta jest inna. Więc to są tylko takie moje przemyślenia

Do góry