reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Ja też ostatnio ten Pink kupiłam, nie wiedziałam że robi takie jaja :O Na szczęście w domu w razie czego mam jeszcze inny.

Ja jestem pełna euforii, począwszy od pierwszych poztywnych wieści tu na forum z rana, kontynując newsy że w tym cyklu wszystko jeszcze przed nami[emoji5] Niestety jutro rano rozstajemy się na 24h więc jak ma się udać to dzisiaj...
Zobacz załącznik 1208893

To jesteśmy na tym samym etapie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Ale kreski pojawiają się? Ciekawe czy tabletki nie fałszuje wyników. A ginekolog co mówił na wizycie ?
Tak, bo ja już świruje [emoji28] w sobotę była u gin, 14dc nie zanosiło się nic na owulacje, śluzu płodnego do wczoraj w ogóle nie było, w dzień delikatnie, dziś temperatura spadła do 36,3, ale dalej sucho i chyba nie zapowiada się owu, a już 17dc, testy owu robię, ale przez furagine wychodzą na żółto :( niby cykle zazwyczaj 32 dni, ale wątpię w to, że się pojawi :(

Ale kreski pojawiają się? Ciekawe czy tabletki nie fałszuje wyników. A ginekolog co mówił na wizycie ?
Wczoraj nie było żadnej kreski widać oprócz testowych (robiłam tak jak zawsze, które coś pokazywały wcześniej), teraz właśnie zrobiłam i jest delikatna, z tego co czytałam i teraz doczytywałam to nie fałszuje wyników i nie ma wpływu na starania itp, jedynie jest niewskazana w pierwszych tygodniach ciąży.. a wiedząc, że się staramy przepisał mi największą dawkę tej furaginy na receptę.. samego lekarza nie dopytałam czy to będzie miało wpływ na owu..

Skoro nie ma wpływu na starania to siłą rzeczy na owu też nie :) a nasz organizm jest taki mądry, że nie zaszkodzi dziecku nic co łyka mama do jakiegoś 5 tygodnia czyli wtedy kiedy ma szansę dowiedzieć się o ciąży :)
Wczoraj nie było żadnej kreski widać oprócz testowych (robiłam tak jak zawsze, które coś pokazywały wcześniej), teraz właśnie zrobiłam i jest delikatna, z tego co czytałam i teraz doczytywałam to nie fałszuje wyników i nie ma wpływu na starania itp, jedynie jest niewskazana w pierwszych tygodniach ciąży.. a wiedząc, że się staramy przepisał mi największą dawkę tej furaginy na receptę.. samego lekarza nie dopytałam czy to będzie miało wpływ na owu..

To może jednak ta owulacja w tym cyklu ci się przesunela [emoji848]

Furagina raczej nie ma wpływu na owu, za to sama infekcja już może, ale też nie musi coś przesunąć. Ja teraz zaczęłam robić testy z Rossmanna i są ogólnie bardziej wyraźne niż te których używałam. A Ty jakie masz?

To może jednak ta owulacja w tym cyklu ci się przesunela [emoji848]

Oby, będę testować jeszcze, może się jeszcze przekonamy :)
Furagina raczej nie ma wpływu na owu, za to sama infekcja już może, ale też nie musi coś przesunąć. Ja teraz zaczęłam robić testy z Rossmanna i są ogólnie bardziej wyraźne niż te których używałam. A Ty jakie masz?
Pewnie te zakupie na kolejny cykl, obecnie mam te z allegro HorienMedical..

reklama
Do góry