reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

Tak sobie mysle ze ten deserek bedziemy mogly wkrotce naszym maluszkom robic na mm, zwlaszcza zeby im troche urozmaicic diete jak nie beda chcialy pic mleka :-) super
A ja sie podlacze do pytania gosi + jak zrobilas taka ladna ciemnokakaowa obwodke na gorze? Kakao sie osadzilo czy polewalas czyms z wierzchu?


obwódka sama wyszła, osad z kakao
 
reklama
Żyrafkowa pianka mniam:)

Składniki:
3 chude serki homogenizowane (po ok.185 g)
4 jaja
1 szklanka mleka
6 łyżeczek żelatyny
4 łyżki cukru pudru (lub jak ktoś woli to więcej- najlepiej spróbować)
troszkę wody do rozpuszczenia zelatyny
ewentualnie aromat lub kakao albo kawę rozpuszczalną.

Sposób przyrządzenia:
Żółtka i cukier ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy aromat (ok. 3 kropli), powoli dodajemy serek, dolewamy mleko ciągle ubijając. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy i dodajemy również do masy nadal ubijając. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno piane z białek, mieszamy i wykładamy do pucharków. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Smacznego!

pianka.jpg
 
Ciasteczka owsiane

Składniki:
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki (ja dałam pełnoziarnistą)
szklanka otrąb
szklanka rodzynek
łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon
1 jajo
szklanka soku jabłkowego
1/4 szklanki oleju
pół szklanki słonecznika łuskanego
dodałam również 2 łyżki miodu- nie jest konieczny


Przygotowanie:
Zmiksować olej, jajo i sok. Dodawać pozostałe składniki, dokłądnie wymieszać (konsystencja dosyć rzadka) Nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni. Najlepiej smakują dobrze wypieczone, są wtedy barchiej chrupkie.

Smacznego!!

ciasteczka owsiane na blog.jpg

ciasteczka na blog 2.jpg
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry