reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Ja sałatkę tortellini robię na słodko:

1 opakowanie tortellini (ugotować wg przepisu na opakowaniu)
1 puszka brzoskwiń (kroimy w dużą kostkę)
150 g szynki (kroimy w kostkę)
1 cebula (kroimy w kostkę, spażamy we wrzątku i odcedzamy)
majonez (nie pamiętm ile, wg uznania)
przyprawy- pieprz sól
wszystko mieszamy razem
smacznego

Kochane, co proponujecie na obiad dla rodziców, chcę ich czymś zaskoczyć, bo ostatnio robiłam zwykłe kotlety z piersi kurczaka:)nuda

dodam, że nie chcę spędzić w kuchni całego dnia:))))))

Można zrobić zamiast kalafiorowej-zupę krem z cukini. Młodą gotujemy ze skórką, taka większa można obrać.
a z takich praktycznych porad: gdy ugotujemy wielki gar rosolu, można czysty rosołek wlać do wiekszego słoja, zakręcic, ostudzić i włożyc do lodówki- taki wywar może stać do 2 tyg. na bazie wywaru mozna ugotować pyszne zupy kremy- cukiniowa, brokułowa, kalafiorowa, z zielonego ogórka itp. Po zagotowaniu można dodać jogurt naturalny, serek topiony czy smietanę i dużo zielonego: koper, pietruszka.

Avena nigdy nie robiłam nic z dyn ale na tej stronie są fantastyczne przepsy, kilka razy robiłam i zawsze wyśmienite słodkości wychodzą:

Placuszki z dyni

Pumpkin cheesecake (sernik z dynią)
zyraffka robilam placuszki z dyni wlasnie z tej strony :)) Sa przepyszne, nawet moj maz ktory nie lubi dyni sie zajadal, zrobilam sosik z serka mascarpone

avena ja ostatnio robilam zupe krem z dyni oraz zapiekalam czastki dyni w oliwie, chilli i odribinie ciemnego cukru z rozmarynem, wyszlo pysznie

reklama
Do góry