reklama
Kasiek1983
Fanka BB :)
Sałatka z Kurczaka:
1. Pierś z kurczaka, podwójna, cała.
2. Ogórek zielony, duży, lub 3-4 małe.
3. Puszka kukurydzy.
4. Makaron ryżowy (250g)
5. Majonez.
6. Przyprawa do gyrosa.
7. Sól i pieprz.
8. Olej do smażenia.
Pierś pokroić w malutką kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa
i usmażyć na oleju. Makaron ryżowy ugotować. Ogórek zielony pokroić
w małą kostkę.
Kurczaka wymieszać z makaronem, dodać ogórka i kukurydzę. Majonezu
dodać ile kto lubi, wymieszać i na koniec pieprz i sól do smaku.
Bardzo prosta w przygotowaniu. Mój mąż ją uwielbia
Sałatka z tuńczyka:
1. Puszka tuńczyka rozdrobionego (w sosie własnym, lub może być w oleju).
2. Jeden por.
3. Trzy jajka.
4. Majonez.
5. Pieprz i sól.
Ugotować jajka. Jak wystygną, pokroić w kosteczkę. Por pokroić w drobniutkie
paseczki, lub jak kto woli, byle by były drobne kawałki. Jajka, tuńczyka i por wymieszać.
Dodać majonez, ile kto lubi i sól i pieprz do smaku.
Prosta i smaczna
* Smacznego... Moje przepisy są zawsze z głowy, więc nigdy nie wiem dokładnie ile
czego potrzeba... tak na zdrowy rozsądek wszystko!
1. Pierś z kurczaka, podwójna, cała.
2. Ogórek zielony, duży, lub 3-4 małe.
3. Puszka kukurydzy.
4. Makaron ryżowy (250g)
5. Majonez.
6. Przyprawa do gyrosa.
7. Sól i pieprz.
8. Olej do smażenia.
Pierś pokroić w malutką kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa
i usmażyć na oleju. Makaron ryżowy ugotować. Ogórek zielony pokroić
w małą kostkę.
Kurczaka wymieszać z makaronem, dodać ogórka i kukurydzę. Majonezu
dodać ile kto lubi, wymieszać i na koniec pieprz i sól do smaku.
Bardzo prosta w przygotowaniu. Mój mąż ją uwielbia
Sałatka z tuńczyka:
1. Puszka tuńczyka rozdrobionego (w sosie własnym, lub może być w oleju).
2. Jeden por.
3. Trzy jajka.
4. Majonez.
5. Pieprz i sól.
Ugotować jajka. Jak wystygną, pokroić w kosteczkę. Por pokroić w drobniutkie
paseczki, lub jak kto woli, byle by były drobne kawałki. Jajka, tuńczyka i por wymieszać.
Dodać majonez, ile kto lubi i sól i pieprz do smaku.
Prosta i smaczna
* Smacznego... Moje przepisy są zawsze z głowy, więc nigdy nie wiem dokładnie ile
czego potrzeba... tak na zdrowy rozsądek wszystko!
P
paula24211
Gość
Dziewczyny a ja wam wrzucę przepisik na piers z kurczaka z ananaskiem pychaaaaa
podam Wam tak na dwie osoby jak ja robilam
składniki
jedna pierś z kurczaka
ananasy w plastrach
majonez (ja używam winiary)
brokułki
ziemniaczki
marchewka
Przygotowanie: gotujemy brokułki, marchewke do miekkości, zimniaczki najlepiej takie malutkie w całosci podgotowac az beda troszk miekkie ale zeby sie nie rozwalaly wyjac je i przełożyc je do blaszki gdzie równiez układamy pierś(wczesniej rozkrajamy jak na kotlety zeby bylu ze 4 plastry) z kurczaka przyprawiamy ja do smaku ( ja używam soli, troszke pieprzu i wegetki) na pierś kładziemy nie za grubą warste majonezu tak 0,5cm
następnie układamy ananasa plasterek na kazdy kawałek piersi,
obok ziemniaczkow dodajemy takze ugotowane brokułki i marchewke i pieczemy w 180-200 stopniach jakies 30-40 min
GOTOWE!
podam Wam tak na dwie osoby jak ja robilam
składniki
jedna pierś z kurczaka
ananasy w plastrach
majonez (ja używam winiary)
brokułki
ziemniaczki
marchewka
Przygotowanie: gotujemy brokułki, marchewke do miekkości, zimniaczki najlepiej takie malutkie w całosci podgotowac az beda troszk miekkie ale zeby sie nie rozwalaly wyjac je i przełożyc je do blaszki gdzie równiez układamy pierś(wczesniej rozkrajamy jak na kotlety zeby bylu ze 4 plastry) z kurczaka przyprawiamy ja do smaku ( ja używam soli, troszke pieprzu i wegetki) na pierś kładziemy nie za grubą warste majonezu tak 0,5cm
następnie układamy ananasa plasterek na kazdy kawałek piersi,
obok ziemniaczkow dodajemy takze ugotowane brokułki i marchewke i pieczemy w 180-200 stopniach jakies 30-40 min
GOTOWE!
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 931
Fajna ta stronka tylko nie ma nigdzie komentarzy....i ciekawe czy wychodzą:-)Znalazłam stronkę z ciekawymi przepisami...Już sobie pare wydrukowałam do zrobienia (ja musze mieć przepis na kartce z kolorowym zdjęciem, wtedy mogę dopiero robic) Mojeciasto.pl - Kasia
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 931
Ja tez właśnie myślę nad zrobieniem ciasta ale mam remont i zbytnio nie mam kiedyDzisiaj ja bede robila ciasto Bounty I chyba jakąś sałateczke tez sieknę
agast22
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 29 Listopad 2005
- Postów
- 3 663
Moj przepis ma Pierś z kurczaka z porami w majonezie.
- 2 duze piersi
- 2 pory
- przyprawa do drobiu + papryka ostra
- mały słoiczek majonezu (ja uzywam Napoleoński firmy Motyl. Helmans Babuni mi sie zważył)
- 25-30 dkg sera żółtego
Piers pokroic w kostke i obsypać obficie przyprawą do drobiu i papryką. Wstawic do lodowki na min godzine (im dluzej tym lepiej, moze nawet ze 4 godziny postac). Pory pokroic w plasterki grubosci ok. 0,5 cm i ulozyc na dno naczynia żaroodpornego, na to wyłożyc piersi i przykryć kołderką z majonezu. Piec godzine w temp 180 stopni, nastepnie wysypac na wierzch starty ser żółty i piec jeszcze 15 minut. Smacznego!
Bomba kaloryczna ale mniammmm...
I jeszcze bardzo prosta sałatka z czerwona fasolą ale pyszna
- 2 torebki ryżu (najlepiej Sonko pomarańczowy)
- puszka fasoli czerwonej
- ok. 8 ogórków konserwowych
- peczek natki pietruszki
- majonez
- sol, pieprz
- 2 duze piersi
- 2 pory
- przyprawa do drobiu + papryka ostra
- mały słoiczek majonezu (ja uzywam Napoleoński firmy Motyl. Helmans Babuni mi sie zważył)
- 25-30 dkg sera żółtego
Piers pokroic w kostke i obsypać obficie przyprawą do drobiu i papryką. Wstawic do lodowki na min godzine (im dluzej tym lepiej, moze nawet ze 4 godziny postac). Pory pokroic w plasterki grubosci ok. 0,5 cm i ulozyc na dno naczynia żaroodpornego, na to wyłożyc piersi i przykryć kołderką z majonezu. Piec godzine w temp 180 stopni, nastepnie wysypac na wierzch starty ser żółty i piec jeszcze 15 minut. Smacznego!
Bomba kaloryczna ale mniammmm...
I jeszcze bardzo prosta sałatka z czerwona fasolą ale pyszna
- 2 torebki ryżu (najlepiej Sonko pomarańczowy)
- puszka fasoli czerwonej
- ok. 8 ogórków konserwowych
- peczek natki pietruszki
- majonez
- sol, pieprz
Ostatnia edycja:
reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 931
PRZEPIS NA ROGALIKI
1 kg. mąki
1 szk. śmietany
1 margaryna 250g
2 jajka
1/2 szk. cukru
10 dag drożdży
cukier waniliowy
wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową!!
Drożdże wymieszać z odrobiną cukru, łyżką śmietany i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia.Dodać do mąki wraz z margaryną, żółtkami, resztą cukru,cukrem waniliowym i resztą śmietany.
Dokładnie wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt ścisłe to dodać więcej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą wałkować na okrągły palcek, wykrajać trojkąty na ktorych układać marmoladę i zawijać rogaliki. Układać na blaszce,smarować białkiem i piec około 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
SMACZNEGO
1 kg. mąki
1 szk. śmietany
1 margaryna 250g
2 jajka
1/2 szk. cukru
10 dag drożdży
cukier waniliowy
wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową!!
Drożdże wymieszać z odrobiną cukru, łyżką śmietany i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia.Dodać do mąki wraz z margaryną, żółtkami, resztą cukru,cukrem waniliowym i resztą śmietany.
Dokładnie wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt ścisłe to dodać więcej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą wałkować na okrągły palcek, wykrajać trojkąty na ktorych układać marmoladę i zawijać rogaliki. Układać na blaszce,smarować białkiem i piec około 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
SMACZNEGO
Podziel się: