reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

reklama
Panta witaj w gronie.Wszystkiego sie nauczysz pomalutku sie przyswoi.Ja sobie tablice najpierw na lodowie wieszalam,czytalam archiwum a.ciesielskiej ,wertowalam ksiazki i uczylam sie na bledach a wiesz mialam hart-rock.
Juz wyjasniam o co chodzi z kurczakiem bom w temacie.W chinach kurczak jest czrnokostny i jest w smaku slodkim ocieplajacym,nasz boiler nie jest czarnokostny jest kwasny i zimny jak cholera.Do miesek dodaj jeszcze jagniecinke -nerki ociepli.
Dariasz z miesem ci sie zepsuje.Ale przy atopi radze ci gotowac co 2 -3 dzien.Wiem ze wygodniej sobie wywarki zrobic ale wiecej energii maja potrawy gotowane na bierzaco.Co innego ludzie z anglii nie maja tam cielaczka i musza brac wieksza ilosc i aby mrozenia uniknac gotuja wywarki.
Rozmerta a ja widze ze ty tez wateczek zalozylas tylko ze na nim cisza?

squomage Anglia-no niestety ja mam podobnie:) nieraz co 2 tygodnie przywoza, wiec korzystam z okazji i biore wieksza ilosc (nie wiadomo kiedy znow mi sie trafi;-) )

A mogłabyś tę pozycję zeskanować i udostępnić wszystkim chętnym?

Powiedzcie mi czy podawanie dziecku kawy zbożowej z cynamonem i kardamonem ma sens tylko rano naczczo, czy w ciągu dnia też jest dozwolone? Pytam, bo u nas rano mowy nie ma o tym napoju, za to do podwieczorku jest bardziej niż porządany i to w ilości prawie pół litra!

ja jestem wiecej niz poczatkujaca, ale z tego co kojarze z forum A.C. to mozna tak:) do podwieczorku, tylko ze podobno kawa zbozowa dziala podobnie na dzieci jak normalna kawa dla doroslych, wiec maks. do 17stej mozna podawac.

reklama
Dariasz na moj smak kwasne.

Ivka nie mam skanera.
kawa zbozowa rano na czczo aby sledzinke do pracy ruszyc i na podwieczorek tez tak do maks 17 a nawet radze wczesniej zeby ci dzieko w nocy nie siusialo.

Do góry