reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Iwka bo ciesielska nie uczy diagnozy.Jest tam mnustwo wiedzy ale nijak diagnozy.Ja sie wybieram na kurs tmc w czerwcu polaczony ze wczasami.Prowadzic go bedzie ten sam chlop co mnie teraz masazu i kregarstwa uczy.Pani Ania ksiazkami zainspirowala ,podala przepisy ale nie da sie na sobie uwiesic wiec dalej wiedzy trzeba szukac samemu.
Wkleilam namiar na bloga i link do glosowania na zamknietym forum na ktorym pisze -juz kilka dziewczyn glosy oddalo.

reklama
bylam wczoraj u lekarki, o dziwo, powiedziala mi, ze np. buraczki moze moj maly jesc, ze owoce tez.. (niby tez kieruje sie zasada PP).
ale nie o tym chcialam pisac, ja jeszcze w sprawie tych pomidorow, szukalam, ale nic nie znalazlam, a moze powiecie mi jakiej firmy sa one? i gdzie Wy je kupujecie?pozdr.:)

Daria pomidory włsokie w pusze powinnaś dostać w każdym wiekszym supermarkecie bez problemu:tak: firmy są rózne: Pelati, ...Italiana, nie pamiętam nazw, musisz sprawdzić zawsze producenta na puszce:-)

squomage dzięki za przepis na jajecznicę, co prawda mały moze tylko żółtko z jajka przepiórczego, ale zawsze zastanawiałam sie jak to zrobic z tym pomidorkiem i teraz juz wiem:-) dzięki:-) może spróbujemy, tylko bym musiała conajmniej 2 żółtka wziąc bo one takie mini-mini:sorry:

Daria ja wiez, że dzieci z AZs nie moga jeśc owoców ani zadnych ich przetworów przynajmniej do czasu, az organizm nie osiągnie równowagi, a potem to i tak nie surowe owoce, ale gotowane i to tylko w sezonie:tak:

Daria pomidory włsokie w pusze powinnaś dostać w każdym wiekszym supermarkecie bez problemu:tak: firmy są rózne: Pelati, ...Italiana, nie pamiętam nazw, musisz sprawdzić zawsze producenta na puszce:-)
Daria ja wiez, że dzieci z AZs nie moga jeśc owoców ani zadnych ich przetworów przynajmniej do czasu, az organizm nie osiągnie równowagi, a potem to i tak nie surowe owoce, ale gotowane i to tylko w sezonie:tak:
pomidory-trzeba bedzie pojechac gdzies dalej najwidoczniej:) bo u mnie za male miasto jest:D
owoce-no wlasnie! wiec sie zdziwilam i to nieziemsko jak to powiedziala, ona chyba za bardzo nie wie co mowi;/ juz jej sie nie bede nic pytac (teraz spytalam, zeby ja sprawdzic) niestety maz to uslyszalam i nie wiem, czy nei bedzie chial mu dawac owocow, trzeba bedzie walczyc:) buzka

pomidory-trzeba bedzie pojechac gdzies dalej najwidoczniej:) bo u mnie za male miasto jest:D
owoce-no wlasnie! wiec sie zdziwilam i to nieziemsko jak to powiedziala, ona chyba za bardzo nie wie co mowi;/ juz jej sie nie bede nic pytac (teraz spytalam, zeby ja sprawdzic) niestety maz to uslyszalam i nie wiem, czy nei bedzie chial mu dawac owocow, trzeba bedzie walczyc:) buzka

Jakbym slyszala swoich lekarzy.Moja pediatra jest oburzona ze dziecko bez soczkow sie chowa i owocow.Przeciez takie jabluszko nie uczula a soczek z buraczka samo zdrowie i jak zelazo podnosi.Do tego komplet tabletek i juz wogole mozesz nic innego nie jesc bo wszystkie skladniki miec bedziesz z apteki.
A homeopatka tez oczy zrobila ze owockow nie je nawet gotowanych -przeciez takie dzieci moga.A owszem -ale zdrowe... a nie wychodzace z ciezkiego zespolu zimna .
Powiem cci ze jak bylam na pp na poczatku to zrobilam malemu zupke z buraczkiem te z ksiazki ...nie tknal tego...organizm sam odrzucil yin buraka.Inne zupy byly przepyszne a ta be....poszla do zlewu.

:) a u mnie tak samo, kiedys jak jeszcze nie wiedzialam o pp, dodalam do zupki buraczka (tez myslalam, ze jest zdrowy) a maly jakos tako nie chcial, myslalam, ze to przez kolor (mi ta zupa smakowala, wiec myslalam, ze wszystko ok) a on jadl. bo jadl, bo musial. a teraz jak sobie pomysle, brr, taka stara a taka glupia:D a mlody taki maly a wie co dla niego dobre:)

reklama
Kochane. napiszcie w jakich przemianach kończycie poszczególne posiłki?
A może wszystkie kończycie w przemianie zgodnej z daną porą roku?

My jesteśmy po kolejnej wizycie u lek. TMC, który zalecił nam dalsze odżywianie w systemie, który prowadzę, a ja działam zgodnie z porami roku. Nie zapytałam go jednak czy nie lepiej byłoby każdy posiłek kończyć w innej przemianie, bo to przecież też rodzaj równoważenia jadłospisu, a nie tylko samej potrawy.
Jakie macie zdanie w tej sprawie?

Do góry