reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Iwka bo ciesielska nie uczy diagnozy.Jest tam mnustwo wiedzy ale nijak diagnozy.Ja sie wybieram na kurs tmc w czerwcu polaczony ze wczasami.Prowadzic go bedzie ten sam chlop co mnie teraz masazu i kregarstwa uczy.Pani Ania ksiazkami zainspirowala ,podala przepisy ale nie da sie na sobie uwiesic wiec dalej wiedzy trzeba szukac samemu.
Wkleilam namiar na bloga i link do glosowania na zamknietym forum na ktorym pisze -juz kilka dziewczyn glosy oddalo.

reklama
bylam wczoraj u lekarki, o dziwo, powiedziala mi, ze np. buraczki moze moj maly jesc, ze owoce tez.. (niby tez kieruje sie zasada PP).
ale nie o tym chcialam pisac, ja jeszcze w sprawie tych pomidorow, szukalam, ale nic nie znalazlam, a moze powiecie mi jakiej firmy sa one? i gdzie Wy je kupujecie?pozdr.:)

Daria pomidory włsokie w pusze powinnaś dostać w każdym wiekszym supermarkecie bez problemu:tak: firmy są rózne: Pelati, ...Italiana, nie pamiętam nazw, musisz sprawdzić zawsze producenta na puszce:-)

squomage dzięki za przepis na jajecznicę, co prawda mały moze tylko żółtko z jajka przepiórczego, ale zawsze zastanawiałam sie jak to zrobic z tym pomidorkiem i teraz juz wiem:-) dzięki:-) może spróbujemy, tylko bym musiała conajmniej 2 żółtka wziąc bo one takie mini-mini:sorry:

Daria ja wiez, że dzieci z AZs nie moga jeśc owoców ani zadnych ich przetworów przynajmniej do czasu, az organizm nie osiągnie równowagi, a potem to i tak nie surowe owoce, ale gotowane i to tylko w sezonie:tak:

Daria pomidory włsokie w pusze powinnaś dostać w każdym wiekszym supermarkecie bez problemu:tak: firmy są rózne: Pelati, ...Italiana, nie pamiętam nazw, musisz sprawdzić zawsze producenta na puszce:-)
Daria ja wiez, że dzieci z AZs nie moga jeśc owoców ani zadnych ich przetworów przynajmniej do czasu, az organizm nie osiągnie równowagi, a potem to i tak nie surowe owoce, ale gotowane i to tylko w sezonie:tak:
pomidory-trzeba bedzie pojechac gdzies dalej najwidoczniej:) bo u mnie za male miasto jest:D
owoce-no wlasnie! wiec sie zdziwilam i to nieziemsko jak to powiedziala, ona chyba za bardzo nie wie co mowi;/ juz jej sie nie bede nic pytac (teraz spytalam, zeby ja sprawdzic) niestety maz to uslyszalam i nie wiem, czy nei bedzie chial mu dawac owocow, trzeba bedzie walczyc:) buzka

pomidory-trzeba bedzie pojechac gdzies dalej najwidoczniej:) bo u mnie za male miasto jest:D
owoce-no wlasnie! wiec sie zdziwilam i to nieziemsko jak to powiedziala, ona chyba za bardzo nie wie co mowi;/ juz jej sie nie bede nic pytac (teraz spytalam, zeby ja sprawdzic) niestety maz to uslyszalam i nie wiem, czy nei bedzie chial mu dawac owocow, trzeba bedzie walczyc:) buzka

Jakbym slyszala swoich lekarzy.Moja pediatra jest oburzona ze dziecko bez soczkow sie chowa i owocow.Przeciez takie jabluszko nie uczula a soczek z buraczka samo zdrowie i jak zelazo podnosi.Do tego komplet tabletek i juz wogole mozesz nic innego nie jesc bo wszystkie skladniki miec bedziesz z apteki.
A homeopatka tez oczy zrobila ze owockow nie je nawet gotowanych -przeciez takie dzieci moga.A owszem -ale zdrowe... a nie wychodzace z ciezkiego zespolu zimna .
Powiem cci ze jak bylam na pp na poczatku to zrobilam malemu zupke z buraczkiem te z ksiazki ...nie tknal tego...organizm sam odrzucil yin buraka.Inne zupy byly przepyszne a ta be....poszla do zlewu.

:) a u mnie tak samo, kiedys jak jeszcze nie wiedzialam o pp, dodalam do zupki buraczka (tez myslalam, ze jest zdrowy) a maly jakos tako nie chcial, myslalam, ze to przez kolor (mi ta zupa smakowala, wiec myslalam, ze wszystko ok) a on jadl. bo jadl, bo musial. a teraz jak sobie pomysle, brr, taka stara a taka glupia:D a mlody taki maly a wie co dla niego dobre:)

reklama
Kochane. napiszcie w jakich przemianach kończycie poszczególne posiłki?
A może wszystkie kończycie w przemianie zgodnej z daną porą roku?

My jesteśmy po kolejnej wizycie u lek. TMC, który zalecił nam dalsze odżywianie w systemie, który prowadzę, a ja działam zgodnie z porami roku. Nie zapytałam go jednak czy nie lepiej byłoby każdy posiłek kończyć w innej przemianie, bo to przecież też rodzaj równoważenia jadłospisu, a nie tylko samej potrawy.
Jakie macie zdanie w tej sprawie?

Do góry