reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Future z pierwszym miałam cc, próbowałam sama rodzić bo miałam regularne skurcze i rozwarcie, ale nie dałam rady niestety - było brak postępu porodu mały się zaklinował dosyć długo Mnie męczyli i trzymali na sali porodowej bo chcieli żebym sama urodziła ale po kilkunastu godzinach jednak doszli do wniosku że nic z tego i zabrali Mnie na salę operacyjną. Jak pokazali Mi synka bo się z lekka przestraszyłam bo jak próbowałam go urodzić to się zaklinował i jak zrobili cc to głowę miał jak stożek normalnie masakra balam się że coś nie tak jest ale zanim mnie wyczyścili, zszyli itp to potem już ta główka mu się zrobiła w miarę normalna uformowała się ... :-) Krukowski Mi z rana powiedział że kwalifikuję się do cesarki ale jego później nie było był grochocki a on nic takiego nie mówił i chciał żebym sama urodziła, ale mimo wszystko bardzo jestem zadowolona z opieki grochockiego ;-) no i teraz lekarz Mi powiedział że druga też cesarka, ale to ostrowski powiedział bo u niego byłam a teraz idę do grochockiego w czwartek bo do niego będę chodzić i ciekawa jestem czy tez powie że cc czy nie ...

reklama
mycha to pierwszy porod niezbyt, nie wiem poco mecza kobiety,
ciekawe jakby facet rodzil czy tez by siebie samego skazywal na cierpienie,
pewnie przy pierwszym skurczu zemdlalby :-D

wiecie cesarka tez jest niebezpieczna dla zycia, ale nie wszystkie moga rodzic naturalnie,
kiedys kobiety umieraly przy porodach bo nie mialy cesarki bo nie bylo komu zrobic
a teraz mozna a i tak kobiete wymecza ze polprzytomna a pozniej na operacyjna i tak ja biora

no właśnie, ja chciałam dwa razy naturalnie i nie dało rady, też mnie męczyli i co tętno zanikło a z Arkiem to i on miał słabe i ja miałam słabe, więc od razu pod nóż. Ja się też kwalifikowałam do cc, bo mam wadę na szyjce i się nie chce skrócić do końca, ale mieli nadzieję, że dzieci same się przepchają, a one się dusiły.
Future- Ty masz fajnie na tyle, że wiesz że będzie cc i nie wymęczą cię naturalnym, więc szybciej dziecko zobaczysz i sama do siebie dojdziesz szybciej. A za pół roku to zapomnisz o bólach i będziesz się cieszyć z siadającej Helenki. A nawet jak ci wody odejdą szybciej to i tak Helenka już donoszona więc nic jej nie grozi, wody są po to żeby dziecko rosło i miało co jeść.

A ja już wróciłam od mamy i wygrałam licytację swetra do chrztu za 1 zł, ale nam się udało.

Witam z powrotem:-) Wróciliśmy z miasta, zupka jarzynowa się gotuje, mój przy laptopku ustawia, Zuzanna śpi więc ja podczytuje póki mam chwilę:tak: Odebrałam sobie dziś wyniki cytologii i na szczęście nie ma powodu do obaw widać ta nadżerka nie taka poważna pewnie po porodzie zacznie mi lekarz ją leczyć :baffled: Jutro chcemy z Zuzą iść do Fiku- miku na salę zabaw a niech się wyszaleje:tak:
Marzenka tak mój już ma wolne do wylotu a i tak 16-tego muszą już być na jednostce i pewnie już na noc nie wróci mimo że ma żabi skok do domu:-(
Kroma no brzuszek na razie nie aż tak widoczny:-) choć spodnie zaczynają być ciasnawe hmmm, niedługo zacznie być już pomału widać bo to wejdę w 3 miesiąc hmm:baffled:

Ostatnia edycja:
przestancie mnie straszyc :sorry2:
bedzie dobrze... ja to sie procz tego czy dzidzia zdrowa najbardzij boje sie bolu porodowego :baffled:

larvunia a pokaz mi taka co sie w ogole nie boi porodu,
nie wiem jak u was ale jak juz sie lezy na porodowce to nie ma sie czasu myslec czy sie czlowiek boi czy nie

reklama
Do góry