reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
stopy mnie bola bardzo, z koniawskiej na drzymaly piechota poszlysmy bo nie chciala nam sie czekac na autobus 20min
daffi a moje dziewczyny mialy, starszej jakos sama przeszla i miala tego niezbyt duzo zato mloda bardzo byla tym obdarowana nawet na brwiach miala.
Ja smarowalam oliwka ale tak przynajmniej godzine przed bo chodzi oto zeby to zmiekczyc, moja nie miala strupow tylka taka zolta "łuske" i po ktoryms tam razie jak wszystko jej wyczyscila to bylo juz ok:-) ale ciemnieniucha man tendencje do powracania bo nieraz pozniej pare takich"kropek" znalazlam we wlosach

Daffi moja Marta miala ciemieniuche. U nas tez nie pomagalo smarowanie oliwka, poszlam do lekarza i kazala mi kupic Olejuszke z serii Skarb Matki i ciemieniucha zeszla po 3 dniach i jak do tej pory nie wrocila.. to jest bez recepty i kosztuje ok 20 zl, trzeba smarowac wieczorem glowke i nie zmywac tego przez cala noc i w dzien tez niech to ma na glowce i dopiero przed kapiela wyczesujesz luski i ladnie wtedy schodza :tak: i tak trzeba robic az zejdzie calkowicie.. u nas wystarczyly 3 dni a miala naprawde okropna glowke i az na brwi jej przeszla..

Hello! Proszę zajrzeć na tajny...;-)
Daffi ja co do ciemieniuchy nie pomogę, bo moje dziewczyny nigdy jej na szczęście nie miały. Wczoraj była u mnie koleżanka co jej synek 7 m-czny też ma ten sam problem, ale ona właśnie tylko oliwką smaruje i wyczesuje, wyczesuje i jeszcze raz wyczesuje:sorry: No i w sumie mówi że to walka z wiatrakami bo to cholerstwo nie ustępuje za nic. A jej starszy synek też kiedyś miał ciemieniuchę i przez kilka m-cy z tym walczyli, aż w koooońcu przeszło.:confused2:

to jest takie cholerstwo.. najgorsze ze jej nie chce sie wyczesac nawet... moze z 2 luski odpadna ...... cos mysle ze czeka mnie dluga droga jak nie AZS to teraz jeszcze ciemienucha nam doszla, ząbki i w ogole.... brak slow!!!!!!

daffi nie stresuj sie tak kochana:tak:
my tez uporalismy sie z ciemieniucha,u mnie pomogla metoda masla na glowce,i pomoglo szybko,choc dawid nie mial az takiej duzej tej ciemieniuchy ale oliwka nie zdala egzaminu:tak:
dawid dzis pobil swoj rekord 12 godz nie spal tzn od 6 rano do 18,masakra jakas,juz mi nerwy puszczaly przez te jego marudzenie wiec poszlam se na rower:-D10km zaliczone:-D:-D:-D:-D

katgen co sie dzieje?
larvunia jak u lekarza?
oj ciasteczko chcialo wam sie isc?pewnie i tak byliscie szybciej od autobusu cio?

marzenko dzieki za pamiec... razem z marcelkiem mamy zapalenie krtani :-(
nooo i mnie nastraszyla doktorowa tekstem "niechce pani straszyc ale jak zacznie Wam w nocy <i tu pokazuje jak moze sie dusic przez te krtan> dusic, czy lapac dziwnie powietrze czy nawet miec bezdechy to ubierac malego i predko do szpitala, ale to nie znaczy ze moze sie to Wam przytrafic, tylko ostrzegam, nie strasze" :eek::eek::eek: opadla mi kopara....
no i od dzis mlody na czas choroby spi z nami :sorry:

dora ide poczytac co u Was ;-)

to jest takie cholerstwo.. najgorsze ze jej nie chce sie wyczesac nawet... moze z 2 luski odpadna ...... cos mysle ze czeka mnie dluga droga jak nie AZS to teraz jeszcze ciemienucha nam doszla, ząbki i w ogole.... brak slow!!!!!!
kochana najgorsze to sie zalamac.... GLOWA DO GORY !!!
u nas tez bylo:
od 1 mies do 6 mies - kolki u malego
od 2-3 tyg do 6 mies - problemy ze skora na calym cialku + z tylu glowki
ciemieniucha tylko raz i krotko, ale byla... walczylam oliwkami i pomoglo
dziurka w serduszku do 1,5 roczka... w maju nastepna kontrola czy wszystko oki
no i zabki..., kazdego zeba strasznie przezywa, pomagaja rozne zele i syropek przeciwbolwy... nawet do dzis mu podaje

wiec jak nie urok to s.r.a.cz.k.a ;-)
dalam rade, ty tez dasz :tak:

larvunia wspoczuje, nie chce sie straszyc ale zapalenie kratni lubi nawracac:-(ale im dziecko robi sie starsze to tym rzadziej lapie
moja starsza cora w zerowce zlapala i nigdy wiecej nie miala ale moja siostra jak byla mala to dostawala momentalnie zapalenia kratni tzw.atak i sie dusila mama musia kartke wzywac zeby jej dali zastrzyk ale to sa jakies inne rodzaje zapalenia kratni chyba
duzo zdrowka dla frucia i dla ciebie :-):-)
daffi nie przejmoj sie ta ciemieniucha troch cierpliwosci i zniknie, wazne ze mala zdrowa a to tylko jest defekt kosmetyczny ktory z czasem zniknie
marzenka bylo tak ladnie ze sobie zrobilysmy spacerek ale powiem szczerze ze dzisiaj to chyba z 10km na nogach zrobilam
jestem zajechana a doslownie to moje biedne stopy:oo:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry