reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Zgodnie z nowym schematem żywieniowym i aktualnymi badaniom nie ma co rozmyślać trzeba podawać)
Joaszka
Fanka BB :)
Ja podaję wg nowego schematu:
Karmię piersią, więc od 5 m-ca podaję jej 1/2 łyżeczki ugotowanej kaszy manny na pół słoiczka jakiegoś obiadku/warzywek/deserku. Można też same 1/2 łyżeczki manny podać. To się nazywa ekspozycja na gluten. I tak przez 2 m-ce a potem może już jeść pełno glutenowe posiłki, jeśli nic się nie dzieje.
U dzieci karmionych mm jest inny schemat.
Karmię piersią, więc od 5 m-ca podaję jej 1/2 łyżeczki ugotowanej kaszy manny na pół słoiczka jakiegoś obiadku/warzywek/deserku. Można też same 1/2 łyżeczki manny podać. To się nazywa ekspozycja na gluten. I tak przez 2 m-ce a potem może już jeść pełno glutenowe posiłki, jeśli nic się nie dzieje.
Ja podaję wg nowego schematu:
Joaszka, a jak robisz tą kaszkę? na własnym mleku?
Robicie zwykłą kaszkę manną, czy korzystacie z kaszek np. bobovity?
mamjakty
styczniówka 2009
Ja również karmiłam piersią i jak mała miała ok 5,5 miesiąca wprowadziłam gluten w postaci kaszki mannej, zwykłej ze spożywczaka, ugotowanej w małej ilości wody i dodawałam do mojego ściągniętego mleka - mała jeszcze nie jadła innych rzeczy. Dopiero po skończeniu 6 miesiąca wprowadzałam warzywka i tą kaszkę dodawałam do nich w trakcie gotowania - nie korzystałam ze słoiczków. Jak wprowadziłam kaszkę to mieszałam jej - robiłam jaglaną (gotową, bez mleczną z Holle) na wodze, kupiłam też jakąś glutenową - z serii zdrowy brzuszek z nestle i dodawałam ok łyzeczki tej kaszki do tej jaglanej. Tak przez dwa miesiące potem przez kolejne dwa zwiększyłam porcję tej glutenowej, a potem już nie zwracałam uwagi na ilości Córka też dostawała piętkę chleba to mamlania
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
zwykłą mannę.na wodzie
bobovita ma z mlekiem mm
Ma tez bez mleka kaszke pszenno-ryzowa z jabłkami i gruszkami.Odpisali mi z Bobovity,że trzeba podawac 1 i 1/2 łyżki stołowej kaszki,by odpowiadała ilosci glutenu potrzebnego do ekspozycji.
BoboVita kaszka ryżowo-pszenna z jabłkami i gruszkami 180g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
reklama
młoda mamka
Zaangażowana w BB
ja mam zapalenia jelit - CU i martwię się że mój syn też będzie to miał, co mu podawać-uwielbia prawie wszystko a sama nie wiem czym mu mogę zaszkodzić??