reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GINEKOLOG z Krakowa

Ella_84 wiem, że dr. Jaworowski przyjmuje też w szpitalach tylko na IP na Kopernika raczej ciężko go złapać, bo siedzi na porodówce w większości..:)

reklama
Dr Andrzej Piotr Jaworowski (czyli syn) ma teraz nowy gabinet na Bulwarowej 31A w Nowej Hucie.
Wizyta normalna 100 zł, z USG 150 zł.

Ja polecam. Chodziłam do syna w pierwszej ciąży, teraz chodzę w drugiej i jestem zadowolona.
Dodatkowo doceniam to, że ZAWSZE odbiera telefon, a niestety miałam sytuacje, gdy musiałam zadzwonić i jego reakcja błyskawiczna.

ja również polecam dr.Jarząbka w pierwszej ciązy spotkałam się z tym doktorem jak chodziłam na Ujastek na KTG on po zrobieniu wywiadu i dowiedzeniu się ze mam cukrzyce i jestem po terminie bo już byłam w 41 tygodniu i 5 dniach skierował mnie do szpitala,a po 12 godzinach spotkaliśmy się na sali gdzie zrobił mi cc i jemu zawdzieczam to że mam synka zdrowego :) teraz druga ciąże chodze do niego i z czystym sumieniem moge go polecić...to że ma duże kolejki do siebie o czymś świadczy :)

Byłam na USG za pięć 12 weszłam, wyszłam 7 po (zdążyłam pogadać, usg) skasował 200 zł.
A jak u niego z okresleniem płci, przy tak szybkim usg ?
Powiedział ze to chłopak, poszłam prywatnie do swojego lekarza po tygodniu a ten do mnie dziewczynka i teraz jestem w kropce bo dalej nie wiem kto mieszka u mnie w brzuszku. Choc czuje ze to moze byc drugi chlopiec bo brzuch wyglada tak samo jak w pierwszej.

Mamamu wiem właśnie, że na Bulwarowej teraz są:-) przenieśli się. Dzięki,że podałaś ceny bo się wybieram a nie wiedziałam ile ze sobą zabrać :p
Oj tak, tel odbiera zawsze i zawsze służy pomocą do tego cierpliwy, dokładny i ogólnie świetny człowiek!

Ostatnia edycja:
PAULA jeżeli chodzi i płeć to szczeże nie wiem na tym USG połówkowym w 21 tygodniu powiedział mi że chłopak bedzie, i od tej pory już się nie pytałam o płeć ani on mi nic nie mówił za dwa tygodnie sie okaże czy sie mylił czy nie...chociaż słyszałam ze on raczej rzadko kiedy się myli :)

Nie wiem, czy już ktoś o nich wspominał, więc wybaczcie, jeśli powtórzę :)

Z lekarzy przyjmujących na NFZ polecam dra. Andrzeja Orawca z Amedu na Kobierzyńskiej (Ruczaj). Fakt, że długo się czeka w kolejce, bo ilość pacjentek jest duża, ale warto - facet jest konkretny, miły, badania krwi i moczu robi się u niego w gabinecie w godzinach porannych, ma w gabinecie USG (to zwykłe) i jest tam ładnie i czysto - ja na to zwracam ogromną uwagę :-)

Prywatnie chodzę jeszcze do dra. Mariusza Bałajewicza (prywatny gabinet przy ul. Retoryka). Ma USG 4D (widzieliśmy z mężem, jak maleństwo się rusza w brzuszku!), kieruje na badania, które są potrzebne, a niekoniecznie refundowane (krzywa cukrowa, HIV, HCV itp.), bardzo miły i wszystko dokładnie tłumaczy :-)

Jestem zwolenniczką mężczyn-lekarzy. Raz w życiu byłam u kobiety (odradzam lekarkę z ul. Niemcewicza - na NFZ!!!) i więcej nie powtórzę tego błędu! Bolało, krzyczała na mnie (poszłam do niej upewnić się, czy jestem w ciąży i oberwało mi się za to, że nie brałam kwasu foliowego, skoro się staraliśmy /a nie staraliśmy się i byliśmy z mężem zaskoczeni!/).

reklama
O ile mówimy o tym samym lekarzu, to mnie Tomasz Basta podpadł :-) Wpadło mi któregoś pięknego dnia do głowy, że może bym tak poszła pierwszy raz w życiu do ginekologa państwowo... Wizyta była na NFZ i już na wstępie bardzo serdecznie zaprosił mnie do swojego prywatnego gabinetu, już pomijam fakt, że rejestracje tam są dziwne i nie ma umawiania telefonicznego na konkretną godzinę, w efekcie czekałam w poczekalni ponad 3 godziny. Oprócz zaproszenia do prywatnego gabinetu dostałam do zrobienia kilka badań, wszystkie oczywiście do zrobienia własnym sumptem. W takiej sytuacji stwierdziłam, że pierdzielę takie oszczędności :-)

Teraz chodzę prywatnie do Macieja Bodzka, pracuje w Rydygierze a gabinet ma na os. Bohaterów Września i jestem bardzo zadowolona. Facet konkretny, cierpliwy, kompetentny, ma dobrze wyposażony gabinet, USG, USG 3 i 4D też. Polecam :-)

Ostatnia edycja:
Do góry