reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GINEKOLOG z Krakowa

Polecam Prima med na ulicy Cieszyńskiej. Aktualnie przyjmuje tam dwóch doświadczonych ginekologów:
Doktor Tomasz Karasiński
Doktor Piotr Mogiła Komorowski
prima-med.info/poradnie/ginekolog
W gabinecie mają również porządne usg, na którym można wykonać również usg 3.4d.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was ma do polecenia lekarza/placówkę przy trudnościach z zajściem w ciążę? Razem z mężem staramy się o baby 8 miesięcy i narazie bez efektów... Lekarz ginekolog, do którego chodzę (Wojciech Kolka) powiedział mi, że wszelkie badania na niepłodność/leczenie niepłodności można zacząć wykonywać po roku starań. Także przez rok mamy współżyć 3-4 dni w tygodniu bez jakichkolwiek badań. Do tej pory miałam robioną cytologię (gr. I wg Pap), USG narządu rodnego (nie stwierdzono nieprawidłowości), toksoplazmoze i różyczkę. Dodam, że mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy i zażywam Euthyrox 50mcg.
Miałyście podobne problemy? Co robiłyście, do kogo poszłyście?

Z góry dziękuję! :)

@Aga&Aga te badania co zrobilas to kropla w morzu potrzeb polecam bys umowila wizyte do dr Przybycienia. On da ci liste badan do zrobienia. Niestety wszystko prywatnie i koszt bedzie ok 4-6 tys. Mozecie robic na raty, a w miedzyczasie probowac o ciaze naturalnie. Na wizyte troche poczekasz. Mozliwe, ze pierwsza bedzie dopiero w przyszlym roku. Ale umow sie. To dobry ginekolog i pomogl juz wielu parom.

@bezkompromisowa to specygiczny gosc, troche czarnowidz. Ale nie ulega watpliwosciom, ze wielu osobom pomogl. Dla mnie lekarz nie musi byc mily, ale konkretny. Mysle, ze trzeba pojsc i sprawdzic samemu, bo oczywiscie, ze wszystkim nie przypasuje. Jednak zajmuje sie tematem solidnie i jego nazwisko, to jedno z niewielu na liscie, ktore pomaga osobom zrobic dobra diagnostyke nieplodnosci i szuka roznych rozwiazan by sie udalo. Nawet jesli namawia czasem na in vitro wystarczy powiedziec, ze chce sie sprobowac innych sposobow i probuje.

Polecam program diagnostyki niepłodności prowadzony na Kopernika przez dra Pabiana na NFZ! Link do: Zapraszamy do Ośrodka Leczenia Niepłodności w Szpitalu Uniwersyteckim - Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Mieliśmy badania hormonalne, spermy, bo to już sporo nam powiedziało. Diagnostyka może być pełna, zależy od pary. Potem się przechodzi do Poradni np. na inseminację i dalsze leczenie. Nam się udało naturalnie, choć prawie nam nie dawali szans :) prawdopodobnie pomogło przejście przez męża na e-papierosy, no i witaminy na płodność dla nas, które zaczęliśmy brać już wcześniej + testy owulacyjne.

Czy możecie polecić jakiegoś lekarza w Żeromskim? Najlepiej z Luxmedu :)

To chyba ten pan ma brata-bliźniaka...
Mój kontakt z tym lekarzem odbył się w zupełnie innej atmosferze. Wyszłam z gabinetu z płaczem, ogromnie zdenerwowana. Ale może dlatego, że byłam na patologii ciąży w Kopernika a nie w prywatnym gabinecie...
Dla mnie ten dr to też porażka. Okropnie niedelikatne USG, nie słychać co mówi, tak wymierzył małą, że na patologie skierował. Dopiero docent Wiecheć obalił jego "teorie", a ile niepotrzebnych nerwów :/

reklama
A ja polecam Feminę i dra Jankowskiego. Moim zdaniem najlepszy lekarz do prowadzenia ciąży. Chociaż nie tylko.

Do góry