reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ginekolodzy,położnicy,położne

Witam,
kilka dni temu zrobiłam test i okazało się,że.... wyszły 2 kreski. Tak! Jestem w ciąży... Troche czasu zajęło mi oswojenie się z tą myślą. Teraz szukam dobrego lekarza we wroclawiu czy ktoś może mi pomóc? Bede bardzo wdzieczna. Jestem bardzo młoda i nawet nie wiem na co mam zwrocic uwage wybierając takiego lekarza.

reklama
Witam,
wiecie może ile mniej wiecej kosztuje wizyta w eskulapie? i czy faktycznie przyjmuja na nfz? ja chodziłam cały czas do dr Pajtasz na Łowiecką. Jednak od niedawna miejsc nawet na prywatna wizyte nie ma i czeka sie na nia od 3-4 miesięcy. Kilka dni temu zobaczyłam na teście 2 kreski i niestety nie moge tyle czekać. Pomóżcie.

i jeszcze pytanie co to znaczy tani :-) u mojej ostatnio wizyta to koszt 70 zl, a myślę, ze teraz już będzie więcej ( od mojej ostatniej wisyty minęło 1,5 roku)...ale mnie się nie chciało użerać z NFZ-owskimi terminami :| od testu do wolnego terminu miesiąc :| np. o USG nie wspominając...
Moja dr pracuje tak jak Blok na klinikach...więc podobna szkoła...bo szkolił ich ten sam człowiek, tylko, że mi zależało na kobiecie...:-) takie mam skrzywienie...

Po pierwsze, jeżeli na pierwszej wyzycie u kogo kolwiek poczujesz opór w wyjaśnianiu Ci choc by błachych spraw to jest to juz cos alarmującego, że taki lekarz będzie odwalał robotę i tyle. Ja swoją dr wybrałam ze względu na to iż miałam problemy z torbiela na jajniku a jest ona zarazem lekarzem ginekologi operacyjnej, i miała robic mi Cesarkę, więc totakie małę wskazanie, że jak miałam iść pod nóż to nie do kogoś obcego tylko do niej :-)

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z przedmówczynią: Ginekolog musi pasować. Zależy też czy Ci zależy na lekarzu który pracuje w szpitalu czy też nie.
Ja chodziłam do dr. Kucharskiego. Mi odpowiadał. Rok temu wizyta kosztowała 80zł. On przyjmuje w poliklinice na grobli jak i większość personelu z Brochowa. Ja w ciąży chodziłam co miesiąc do lekarza, do tego co miesiąc badania krwi i mocz, co też kosztuje, 4 USG po 90zł i na końcówce wizyta co tydzień- ok 3 i do każdej wizyty ktg 30zł, chyba że masz to gdzie zrobić za darmo, no i w 37 tyg wymaz na paciorkowca ok 70zł. To są koszta na przełom 2008/2009 z przebiegu ciąży. Ale nie licząc początkowych badań. Także to wszystko zależy.
Pozdrawiam i Gratuluję!

Zgadzam się z przedmówczynią: Ginekolog musi pasować. Zależy też czy Ci zależy na lekarzu który pracuje w szpitalu czy też nie.
Ja chodziłam do dr. Kucharskiego. Mi odpowiadał. Rok temu wizyta kosztowała 80zł. On przyjmuje w poliklinice na grobli jak i większość personelu z Brochowa. Ja w ciąży chodziłam co miesiąc do lekarza, do tego co miesiąc badania krwi i mocz, co też kosztuje, 4 USG po 90zł i na końcówce wizyta co tydzień- ok 3 i do każdej wizyty ktg 30zł, chyba że masz to gdzie zrobić za darmo, no i w 37 tyg wymaz na paciorkowca ok 70zł. To są koszta na przełom 2008/2009 z przebiegu ciąży. Ale nie licząc początkowych badań. Także to wszystko zależy.
Pozdrawiam i Gratuluję!

Straszne "zdzierstwo"...lekarz pracujący na Brochowie ma możliwość robienia KTG bezpłatnie w szpitalu zamiast na prywatnej wizycie...a posiew na paciorkowca kosztuje 35zł...zostawia się w Diagnostyce na Brochowie...

Tego nie wiem ponieważ robiłam ktg bezpośrednio przed wizytą a na paciorkowca miałam wymaz.
Poza tym to już było. Faktem jest iż na takie "zdzierstwo" można się natknąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry