reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

reklama
Agacinka- nic się nie martw, bo bezzębnych didziolków jeszcze trochę na tym wątku jest. (m. in. moja Martynka:-) )
Ja tez miałam późno zęby i moja mama z babcią się zamartwiały, ale lekarka im powiedziała, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby dziecko z protezą chodziło :-D :-D :-D

Uwaga: Postęp!!! Rozpulchniły nam się dziąsełka!!! ALE GÓRNE!!!!:-D
Czyżby ząbkowanie od górnych ząbków:confused: :confused: :confused:

właśnie dowiedziałam się od niani, że Maksiowi wyszedł jedn ząbek - GÓRNY!:-D :-D :-D

.... a ja się tym brakiem zębów w ogóle nie martwiłam, w końcu przecież i tak wyjdą :happy: :happy: :happy: a Maksik tak rozkosznie wygląda z gołymi dziąsłami:happy: :happy: :happy: :happy:

och z tym marudzeniem to jest tragedia jak emi wychodzila gorna dwujka to pol nocy krzyczala bidula :-(ale jedna noc miala gorsza a teraz juz spokuj na razie

Piotrek toczył tony śliny, ale to co się dzieje od wczoraj przechodzi wszelkie granice. dziąsła dają mu tak popalić, że w desperacji sam wkłada nasze palce do buzi i namiętnie ogryza

Gratulacje dla kolejnych ząbalków i buziaczki dla dzielnych cierpiących maluszków. Łukaszek też wchodzi w fazę gorączkowania ząbkowego. Już nawet widać pod dziąsełkami dolne jedyneczki. Aż strach pomyśleć, co będzie, jak będą się przebijać :no: :no: :no:
Marudzenie, marudzenie, a najlepiej sprawdzją się u Misia jego paluszki. W łagodniejszej fazie gryzaczki i pluszaki.

u nas pierszy zabek wyszedł bardzo spokojnie
a teraz duuużo gorzej, bo od soboty gorączka marudzenie i budzenie się z płaczem w nocy:-(
wszystko wskazuje na to że zęby:eek:
tyle że to nowośc dla mnie, tyle wstawania w nocy, jestem padnięta...
no i u Oli wszystkie ząbki wychodziły bezobjawowo:tak:

reklama
u nas zębny koszmar!!!!
tydzień miałam ciężki z Miłkiem przez te zęby a to jak się okazało było nic w porównaniu z sobotę i niedzielą :(:no:
cały weekend do bani, bo Miłoszek prawie cały czas popłakiwał, marudził.
Biedaczek, bardzo mi go szkoda, bo strasznie się męczy.
Wychodzą mu na raz 4 na górze!!!! Dwie jedynki i dwie dwójki.
W sobotę nie mógł zasnąć, dopiero czopek przeciwbólowy pomógł i Miłek przespał się troszkę w nocy. W dzień masakra, nie mógł jeść, pić, spać. Dopiero na spacerku zasnął i spał ponad 2 godz. a my chodziliśmy, chodziliśmy bo nie chcięliśmy by się obudził ;)
Nie chciał jeść nic łyżeczką, butelki też nie. Dopiero pomogła butelka nuby ze smoczkiem z takimi wypustkami, teraz tylko ją akceptuje.
W sobotę rano obrałam mu marchewkę z lodówki ;) ale był szczęśliwy jak ją memłał.
Dziś troszkę lepiej, ale przez dziąsełka już już prześwitują zębule.
Myślę, że dziś nie miał czasu myśleć o ząbkach bo basen a na basenie dostał prezent gwiazdkowy :) (bo zobaczymy się na zajęciach dopiero po nowym roku :-(), Miłek wyciągnął z worka mikołaja teletubisia :) takiego do wody :) bardzo mu prezent przypasował a w szczególności antenka teletubisia, którą to z lubością obgryzał całe zajęcia :tak:
szkoda, że teraz dopiero po nowym roku :-:)-:)-(

NIECH TE ZĘBY WYJDĄ, BO JA OSZALEJĘ!!!!

Do góry