reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

reklama
Agacinka- nic się nie martw, bo bezzębnych didziolków jeszcze trochę na tym wątku jest. (m. in. moja Martynka:-) )
Ja tez miałam późno zęby i moja mama z babcią się zamartwiały, ale lekarka im powiedziała, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby dziecko z protezą chodziło :-D :-D :-D

Uwaga: Postęp!!! Rozpulchniły nam się dziąsełka!!! ALE GÓRNE!!!!:-D
Czyżby ząbkowanie od górnych ząbków:confused: :confused: :confused:

właśnie dowiedziałam się od niani, że Maksiowi wyszedł jedn ząbek - GÓRNY!:-D :-D :-D

.... a ja się tym brakiem zębów w ogóle nie martwiłam, w końcu przecież i tak wyjdą :happy: :happy: :happy: a Maksik tak rozkosznie wygląda z gołymi dziąsłami:happy: :happy: :happy: :happy:

och z tym marudzeniem to jest tragedia jak emi wychodzila gorna dwujka to pol nocy krzyczala bidula :-(ale jedna noc miala gorsza a teraz juz spokuj na razie

Piotrek toczył tony śliny, ale to co się dzieje od wczoraj przechodzi wszelkie granice. dziąsła dają mu tak popalić, że w desperacji sam wkłada nasze palce do buzi i namiętnie ogryza

Gratulacje dla kolejnych ząbalków i buziaczki dla dzielnych cierpiących maluszków. Łukaszek też wchodzi w fazę gorączkowania ząbkowego. Już nawet widać pod dziąsełkami dolne jedyneczki. Aż strach pomyśleć, co będzie, jak będą się przebijać :no: :no: :no:
Marudzenie, marudzenie, a najlepiej sprawdzją się u Misia jego paluszki. W łagodniejszej fazie gryzaczki i pluszaki.

u nas pierszy zabek wyszedł bardzo spokojnie
a teraz duuużo gorzej, bo od soboty gorączka marudzenie i budzenie się z płaczem w nocy:-(
wszystko wskazuje na to że zęby:eek:
tyle że to nowośc dla mnie, tyle wstawania w nocy, jestem padnięta...
no i u Oli wszystkie ząbki wychodziły bezobjawowo:tak:

reklama
u nas zębny koszmar!!!!
tydzień miałam ciężki z Miłkiem przez te zęby a to jak się okazało było nic w porównaniu z sobotę i niedzielą :(:no:
cały weekend do bani, bo Miłoszek prawie cały czas popłakiwał, marudził.
Biedaczek, bardzo mi go szkoda, bo strasznie się męczy.
Wychodzą mu na raz 4 na górze!!!! Dwie jedynki i dwie dwójki.
W sobotę nie mógł zasnąć, dopiero czopek przeciwbólowy pomógł i Miłek przespał się troszkę w nocy. W dzień masakra, nie mógł jeść, pić, spać. Dopiero na spacerku zasnął i spał ponad 2 godz. a my chodziliśmy, chodziliśmy bo nie chcięliśmy by się obudził ;)
Nie chciał jeść nic łyżeczką, butelki też nie. Dopiero pomogła butelka nuby ze smoczkiem z takimi wypustkami, teraz tylko ją akceptuje.
W sobotę rano obrałam mu marchewkę z lodówki ;) ale był szczęśliwy jak ją memłał.
Dziś troszkę lepiej, ale przez dziąsełka już już prześwitują zębule.
Myślę, że dziś nie miał czasu myśleć o ząbkach bo basen a na basenie dostał prezent gwiazdkowy :) (bo zobaczymy się na zajęciach dopiero po nowym roku :-(), Miłek wyciągnął z worka mikołaja teletubisia :) takiego do wody :) bardzo mu prezent przypasował a w szczególności antenka teletubisia, którą to z lubością obgryzał całe zajęcia :tak:
szkoda, że teraz dopiero po nowym roku :-:)-:)-(

NIECH TE ZĘBY WYJDĄ, BO JA OSZALEJĘ!!!!

Do góry