reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas nie było płaczu tylko częstsze pobudki.
Ja dzis zauważyłam 6-sty ząbek. Lewa dwojke górną.

reklama
U nas podobnie.Pobudka w dwie godziny po zaśnięciu,czasami z popłakiwaniem.Zaczęłam więc również w nocy stosować kropelkę żelu Bobodent na dziąsełka.Jeszcze tylko przytulenie do mamy i Miłoszek dalszą część nocy przesypia spokojnie:)Jak się nie myle to wkrótce wyjdzie prawa górna jedyneczka:)MIŁOSZEK ma już 9 miesiecy i dwa dni:):-)

Chciałam cos sie zapytać was, mianowicie moje niunia nie ma zadnego ząbka. Od ponad dwóch miesięcy zauważam u niej powtarzające się puchnięcie i brak opuchnięcie nawet kilka razy w ciagu dnia - dość regularnie - widać raz jedynki, raz dwójki i jedynki a raz nawet kiełki na dole - lekko jakby wystają z dziąsełek - iw tedy na wieczorkiem naprawde ciężko zasypia. Natomiast np. dzisiaj miała całe popołudnie spuchnięta dolną szczękę - dziąsełka jakieś 6 ząbków... Nie ma jakichś bąbelków zamiast jedynek... po prostu nagle całe dziąsło jest wielkie jak opona... Czy któraś z was też miała tak u swoje bobaska? Bo nie wiem co o tym myślec - lekarka powiedziała że na razie wszystko ok... Jednak gdzies tam w środku się martwię... Jesli którejś dzidzia tez tak miała to proszę o odpowiedź. Czy to wogóle mozliwe aby szły np. 4 zęby naraz??

agacinka!
Nie martw się- nam właśnie wyszły jednocześnie 4 górne ząbki. jeśli wasza lekarka powiedziała że wszystko OK- to musicie jedynie cierpliwie czekać.
Ja też się niepokoiłam bo myślałam wcześniej że te ząbki wyrzynają się duzo szybciej, a to trwa i trwa... powolutku... Ja tak samo u Szymka zauważałam spuchnięte dziąsła, a potem wszystko wracało do normy a ząbków widać nie było...
Widocznie taki urok niuni że dziąsełka jej tak reagują na tą rewolucję ;-) w uzębieniu
Pozdrawiam!

AGACINKA moja kolezanka ma synka 11mies i nie ma ani jednego zabka

my mamy 3zebiska a emi byla troszke marudna wieczorkiem ciezko bylo jej zasnac ale mamusia utulila do snu i oki :tak:

reklama
Dzieki Wiewio!!! No to troche mnie uspokoiłaś... wiesz jak to jest chyba kazda mama której dzidzia nie ma ząbków w wieku 8-9 lub więcej miesięcy myśli o tym coraz częściej i się zastanawia co jest nie tak... Moja niunia w zeszłym tygodniu miała taką noc - budziła się 3 razy z płaczem wielkim i dziwnie krótko spała w dzień, nie chciała jeść i wogóle marudna była bardzo... A na następny dzień ... jak ręką odjął nic nie było... ani maudzenia ani zabków... Moja niunia śpi już prawie całą noc i budzi się tylko raz - o 4 (spi od 9-7:30) więc każde obudzenie o innej godzinie jest dziwne... a tu nic... dzis też nic...

No dobra. W takim razie czekam na ten hurt zębów. :-p

Dzieki raz jeszcze! :biggrin2:

Do góry