reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas nie było płaczu tylko częstsze pobudki.
Ja dzis zauważyłam 6-sty ząbek. Lewa dwojke górną.

reklama
U nas podobnie.Pobudka w dwie godziny po zaśnięciu,czasami z popłakiwaniem.Zaczęłam więc również w nocy stosować kropelkę żelu Bobodent na dziąsełka.Jeszcze tylko przytulenie do mamy i Miłoszek dalszą część nocy przesypia spokojnie:)Jak się nie myle to wkrótce wyjdzie prawa górna jedyneczka:)MIŁOSZEK ma już 9 miesiecy i dwa dni:):-)

Chciałam cos sie zapytać was, mianowicie moje niunia nie ma zadnego ząbka. Od ponad dwóch miesięcy zauważam u niej powtarzające się puchnięcie i brak opuchnięcie nawet kilka razy w ciagu dnia - dość regularnie - widać raz jedynki, raz dwójki i jedynki a raz nawet kiełki na dole - lekko jakby wystają z dziąsełek - iw tedy na wieczorkiem naprawde ciężko zasypia. Natomiast np. dzisiaj miała całe popołudnie spuchnięta dolną szczękę - dziąsełka jakieś 6 ząbków... Nie ma jakichś bąbelków zamiast jedynek... po prostu nagle całe dziąsło jest wielkie jak opona... Czy któraś z was też miała tak u swoje bobaska? Bo nie wiem co o tym myślec - lekarka powiedziała że na razie wszystko ok... Jednak gdzies tam w środku się martwię... Jesli którejś dzidzia tez tak miała to proszę o odpowiedź. Czy to wogóle mozliwe aby szły np. 4 zęby naraz??

agacinka!
Nie martw się- nam właśnie wyszły jednocześnie 4 górne ząbki. jeśli wasza lekarka powiedziała że wszystko OK- to musicie jedynie cierpliwie czekać.
Ja też się niepokoiłam bo myślałam wcześniej że te ząbki wyrzynają się duzo szybciej, a to trwa i trwa... powolutku... Ja tak samo u Szymka zauważałam spuchnięte dziąsła, a potem wszystko wracało do normy a ząbków widać nie było...
Widocznie taki urok niuni że dziąsełka jej tak reagują na tą rewolucję ;-) w uzębieniu
Pozdrawiam!

AGACINKA moja kolezanka ma synka 11mies i nie ma ani jednego zabka

my mamy 3zebiska a emi byla troszke marudna wieczorkiem ciezko bylo jej zasnac ale mamusia utulila do snu i oki :tak:

reklama
Dzieki Wiewio!!! No to troche mnie uspokoiłaś... wiesz jak to jest chyba kazda mama której dzidzia nie ma ząbków w wieku 8-9 lub więcej miesięcy myśli o tym coraz częściej i się zastanawia co jest nie tak... Moja niunia w zeszłym tygodniu miała taką noc - budziła się 3 razy z płaczem wielkim i dziwnie krótko spała w dzień, nie chciała jeść i wogóle marudna była bardzo... A na następny dzień ... jak ręką odjął nic nie było... ani maudzenia ani zabków... Moja niunia śpi już prawie całą noc i budzi się tylko raz - o 4 (spi od 9-7:30) więc każde obudzenie o innej godzinie jest dziwne... a tu nic... dzis też nic...

No dobra. W takim razie czekam na ten hurt zębów. :-p

Dzieki raz jeszcze! :biggrin2:

Do góry