reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u mojego dziecka dole jedynki wyszły bezboleśnie, za to górne to istna masakra,nałożyła się na to trzydniówka i strasznie gorączkował,teraz ma 6 zębów,na szczęście reszta wyszła bez sensacji..ja słyszłam że jeszcze 4 są okropne bo przy nich uszy często bolą :-/

reklama
a my przezywamy koszmar

na razie 2 zęby - a to juz 9,5 miesiaca

następne siedzą tuż tuż a wyjśc nie chca

już nie wiem co robić, Bartek płacze i gorączkuje przeokropnie...

dlaczego maluchy musza tak cierpieć...

a do bezsennych nocy dochodzi Piotruś który na 3,5 mieisąca przedszkola był w nim ok 1,5...

cały czas goraczka i kaszel lub inne paskudztwo...

osinka nic się nie martw, ja znam wiele osób których dzieci miały pierwsze zęby około roczku. A jednego kolegi córka miała pierwszy ząbek jak skończyła rok i miesiąc

osinka ostatnio rozmawiałam z koleżanką, której synek ma obecnie cztery latka i mówiła mi, że ząbki zaczęły mu wychodzić dopiero po ukończeniu roczku i do tego prawie wszystkie naraz. Dodatkowo powiedziała, że nawet nie wiedzieli kiedy bo nie marudził ani nie płakał. To sie nazywa szczęście:tak:

osinka ostatnio rozmawiałam z koleżanką, której synek ma obecnie cztery latka i mówiła mi, że ząbki zaczęły mu wychodzić dopiero po ukończeniu roczku i do tego prawie wszystkie naraz. Dodatkowo powiedziała, że nawet nie wiedzieli kiedy bo nie marudził ani nie płakał. To sie nazywa szczęście:tak:

faktycznie, rewelacja! gdy czytam przeboje naszych dzieciaków z BB jak ciężko niektóre przechodzą ząbkowanie, to mnie zimny pot oblewa ;-)
ciekawe jak będzie u nas...

Osinko - nie martw się kochana - u nas niby ten jeden się przebił ale w ogóle go nie widać tylko trochę można pod palcem poczuć, ale zębem to bym jeszcze tego nie nazwała:laugh2:
a pozostałych ani widu ani słychu - taka więc naszych dzieci bezzębna uroda;-)

reklama
Oj my to się dzisiaj mamy...:-(Miłoszek cierpi i marudny przeokropnie przez te górne jedynki.Już obie minimalnie wyglądają spod dziąsełek.Nie chce jeść obiadków,tylko płynne,a dziś nawet zupka bee:-(.Zrobiłam Misiowi purre ryżowe groszek z marchewka na mleku z dodatkiem żółtka i dałam przez butelke.Ale i tu był opór,smoczek wypluwał...ale powolutku zjadł.Poza tym ciągle wspina się na mnie i wyciąga rączki,żebym wzięła na ręce.Teraz nie może usnąć...Myśle,że gorzej już nie będzie...

Do góry