reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas "gebowy" szal od wczoraj i to tak na dobre. bartek jak nie ma nic do gryzienia to sie tak wscieka ze szok, lapki, pielucha, moje palce, sliniak cokolwiek wciska. wieczorem smaruje mu dziaselka bobodentem i dajemy pol lyzeczki panadolu (za zgoda pani doktor) i jakos przesypia noc tzn pobudka o 3 to koniecznie ;)

reklama
O maaatkooooo, co za maruda dziś z Filipa.... zaczęło się powoli wczoraj - czyżby jakieś swędzące dziąsełka? ::)

No możliwe - może schłodź mu gryzaczka wlodówce. A słyszałam o nowy sposobie - na Oskara działa. Końcówkę ręczika albo pieluchy tetrowej zamocz w wodzie - zimnej - i daj maluchowi do possania.

Zauważyłam dziś u Kingi na dole bieły punkcik na dziąsełki, coś tak jakby ząbek się wyrzynał. A ona od kilku dni to swoje rączki chce zjeść i wszystko co jej wpadnie w ręce.

moja Agata też łapczywie wszystko wciska do buzi, dziś włożyła całą dłoń ::)
może i u mojej małej COŚ się zaczyna dziać w buzi?? ::)
gryzie wszystko na potęgę i trochę marudzi

U nas od kilku dni Patryk kiepsko sypia, jest rozdrazniowny, pakuje wszytsko do buzi, nie chce jesc, jest rozdrazniony i placzliwy. Dzis wymacalam wyrzynajcy sie zebus. Daje mu schlodzone gryzaki albo masuje dziaselko moim palcem.

ooooooooooo to nie tylko ja tak mam
tylko moj juz tak od czwartku
marudzenie-nie,mega marudzenie prawie caly dzien-szarpanie za dziasla,slinienie,wkladenie wszystkiego co w zasiegu reki do buzi..............
tylko o dziwo na raczkach nie placzemy 8)

osinka pisze:
zapomniałam zapytać - jaki żel na bolące dziąsełka polecacie???
osinka ja miałam calgel, smarowałam Mateuszowi dziąsełka i dwa pierwsze ząbki wyszły jakoś bez płaczu i marudzenia.Słyszałam też że dobry jest dentinox ale jeszcze go nie stosowałam

reklama
Do góry