reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas "gebowy" szal od wczoraj i to tak na dobre. bartek jak nie ma nic do gryzienia to sie tak wscieka ze szok, lapki, pielucha, moje palce, sliniak cokolwiek wciska. wieczorem smaruje mu dziaselka bobodentem i dajemy pol lyzeczki panadolu (za zgoda pani doktor) i jakos przesypia noc tzn pobudka o 3 to koniecznie ;)

reklama
O maaatkooooo, co za maruda dziś z Filipa.... zaczęło się powoli wczoraj - czyżby jakieś swędzące dziąsełka? ::)

No możliwe - może schłodź mu gryzaczka wlodówce. A słyszałam o nowy sposobie - na Oskara działa. Końcówkę ręczika albo pieluchy tetrowej zamocz w wodzie - zimnej - i daj maluchowi do possania.

Zauważyłam dziś u Kingi na dole bieły punkcik na dziąsełki, coś tak jakby ząbek się wyrzynał. A ona od kilku dni to swoje rączki chce zjeść i wszystko co jej wpadnie w ręce.

moja Agata też łapczywie wszystko wciska do buzi, dziś włożyła całą dłoń ::)
może i u mojej małej COŚ się zaczyna dziać w buzi?? ::)
gryzie wszystko na potęgę i trochę marudzi

U nas od kilku dni Patryk kiepsko sypia, jest rozdrazniowny, pakuje wszytsko do buzi, nie chce jesc, jest rozdrazniony i placzliwy. Dzis wymacalam wyrzynajcy sie zebus. Daje mu schlodzone gryzaki albo masuje dziaselko moim palcem.

ooooooooooo to nie tylko ja tak mam
tylko moj juz tak od czwartku
marudzenie-nie,mega marudzenie prawie caly dzien-szarpanie za dziasla,slinienie,wkladenie wszystkiego co w zasiegu reki do buzi..............
tylko o dziwo na raczkach nie placzemy 8)

osinka pisze:
zapomniałam zapytać - jaki żel na bolące dziąsełka polecacie???
osinka ja miałam calgel, smarowałam Mateuszowi dziąsełka i dwa pierwsze ząbki wyszły jakoś bez płaczu i marudzenia.Słyszałam też że dobry jest dentinox ale jeszcze go nie stosowałam

reklama
Do góry