reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

kasiula, ząbki wyszły praktycznie bezboleśnie (moje odczucia) bo Mateusio nie płakał ani zbytnio nie marudził, po prostu wpychał rączki do buzi a jak sie troche denerwował to smarowałam dziasełka calgelem

reklama
dziasełka miał strasznie spuchniete w tym miejscu i już powoli widac było biale zabki. I pewnego dnia rano stuknełam łyżeczką i okazało sie ze zastukała czyli ząbki sie przebiły ;D

lolcia: a od razu widzialas te zabki czy tylko po sprawdzeniu lyzeczka sie zoirntowalas?? chodzi mi o to co bylo najpierw: lyzeczka, czy dalo sie je zauwazyc ;)
zrozumiale to?? bo jakos chyba zamieszalam ::) :laugh:

U nas Gigi troszke goraczkuje łapki caly czas w buzce i potok sliny dziaselka bardzo twarde i takie bialawe moze juz zabki??

U nas potok sliny, łapki w buzi to już od miesiąca. A dziąsła u góry spuchnięte i czerwone ana dole twarde i białe - to które pierwsze wyjdą ? :) Chyb ajuż się zbliżają, bo Mały dzisiaj wstawał w nocy o : 23,2,3, i 5 rano a tak zawsze tylko raz wstaje około 4/5. Nie wiedzę innego poodu, żeby się budził tak często wieć chyba rosną ząbeczki...

U nas poprzednia noc byle jaka, Krystianek budził się co chwila, ssał pierś, żeby sobie ulżyć :(. W ciągu 2 tygodni powinny wyjść dwie jedynki na dole - tak powiedziałam nam pediatra. Poleciałam dzisiaj do apteki po Dentinox i po kolacji posmarowałam niuni dziąsełka, ciekawe kiedy się obudzi?

reklama
Anik ja zrobiłam to samo wczoraj i Oskar obudził się tylko raz czyli tak jak zawsze. W tamtą noc to miałam wrażenie jakby cała noc Oskar był przy cycu....

Do góry