reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

Isunia wspłczuję podawania małej antybiotyku ,moja miała przed swietami jakies chorubsko i też brała gorzkie syropisko ,na poczatku była masakra ,ale ja jej zaczełam tłumaczyc na spokojnie ale stanowczo że musi ten syrop zjeść i koniec i mówie że jak się zastanowi ,niech przyjdzie ,chwila i już była u mnie z otwarta buzia :eek: :eek: :-) :-) ,ona lubie jak ją tak powaznie traktuję :tak: :tak: :tak:

Emila spi ,mam nadzieje że nie śpi w mokrym łóżeczku :confused: :confused: :baffled: :baffled: :confused:

Zabiegi mam z zalecenia lekarza ortopedy ,boli mnie biodro i to podobno od przeciażenia krzyża ,dlatego koniecznie musze kupic Emi normalne łóżeczko .
Fizykoterapeutka ,powiedziała mi że cos mi się tam w krzyżu otworzyło i ból zszedł na dół na noge i trzeba to zamknac i musze w domu te przeprosty robić i ogólnie bardzo tyłek wypinac żeby w krzyżu było maksymalnie wygięte ,co bardzo sie mojemu meżowi podoba ,:tak: :laugh2: :laugh2:

zobaczymy czy pomoże

reklama
Emila już prawie rok w majtkach chodzi ,i wiedziałm że musze już spróbowac ze spaniem ,poczytałam jeszcze w ksążce ,że jak dziecko bite 8 miesiecy chodzi bez pieluch w dzień to można bez wysadzania spróbowac ją położyc na noc bez pieluchy ,rob siku przed wejściem do wyrka i idzie spać ,a pieluchy powiedziałam że oddamy Oli (to dzidzia z rodziny )

tak pisze a pójde zaraz do niej i sie okaże ze cała mokra leży :baffled:
wczoraj w ogóle nie spałam wciąż patrzyłam czy ma sucho ,normalnie oka nie zmróżyłam ,dzis już musiałam spac i na siłe o tym nie myślałam,i nie sprawdzałam wcale, bo dziś by ze mnie kapec był:zawstydzona/y: :sick: :sick:

Jarzebinka baw sie dobrze na spotkaniu ,ja mam dwie siostry w Poznaniu i czasem tam do nich zaglądam ,w Poznaniu tez się uczyłam w technikum zaocznym

Isunia ,latem napewno sie wam uda ,bedzie biegac w samych majtkach,poczuje co sie dzieje i zaskoczy ,zobaczysz:tak:

Twoja mam ma pewnie cos podobnego do mnie ,i od dzwigania dzieciaków to juz napewno mozna sie takich spraw nabawić :tak: powinna sie przejść do rodzinnego po skierowanie do ortopedy a ten powinien takie zabiegi przepisac ...jak ja byłam u tego konowała ortopedy to chciał mi blokade przepisać ,sterydy pierońskie i uwazał że po sprawie ,lekarz rodzinny sie za głowe chwycił jak to usłyszał ,podobnie to kobitka od zabiegów ,ona musiała mi pokazać jakie ćwiczenia robić :baffled: więc niech mama sie na blokate nie godzi tylko na jakies zabiegi niech idzie i ćwiczenia ,.

A łóżeczko wczoraj było....mokre :baffled: :baffled: :baffled: ale chyba nad samym ranem zrobia ,ciekawe jak dziś ,bo jeszcze młoda śpi ,a nie sprawdzałam żeby jej nie budzić

hej dziewczęta! :confused:
niestety ze spotkania w Poznaniu nic nie wyjdzie-u jednej ospa, u drugiej przeziebienie na maxa, trzecia ma problem z dojazdem a kolejnym tez coś wypadło więc na polu spotkania zostały chyba dwie mamusie, ja i Kasia, z kórą mogę spotkać sie bliżej bo mieszkamy w okolicy i mamy super plac zabaw,więc może innym razem, jakby co to cos napiszę na ten temat.:no:

apropo suchej nocy, to jak zdąże rano po wstaniu małego posadzić go na nocnik, to też mu ściągam suchą pieluchę,więc też chyba byłaby szansa na spanie bez pieluchy i na sucho,ale jeszcze poczekam aż nauczę go wołać, teraz jestem na tym etapie nauki, na razie mam na to mało czasu, bo większą część popołudnia spędzamy na dworze, ale na razie jest 1:1, jedne mokre majtki i raz na nocnik(w jedno popołudnie), to i tak juz coś, gorzej tylko,że w pokoju mam wykładzinę !!!!!!!!!!:wściekła/y:

co do dźwigania małego i łóżeczka to coś w tym jest,że kręgosłup wysiada,dlatego wczoraj już tak na poważnie romawialiśmy z mężem o tapczaniku, i chyba jeszcze w maju zrobimy ten zakup, bo przecież te maluchy rosną, przybieraja na wadzę i będzie coraz ciężej, a sił potrzeba (tym bardziej, że chciałabym mnieć jeszcze jedno maleństwo i poradzić sobie z opieką,a nie stać w kolejkach do lekarzy):-)

Hej

wczoraj łóżeczko tez mokre :baffled: :baffled:
ale Emila pieluchy juz nie chce założyć ,a ja jej bardzo do tego nie namawiam :no: dzis rano jak patrzyłam o 7;30 miała suchutko ,jeszcze spi ,więc może jeszcze cos przeskrobać:tak: :laugh2: no zobaczymy ,ale już sie ciesze że całą noc nic nie zrobiła :tak: :-) :-)

Ale mam inny problem ,moje dziecko sie strasznie zaczeło buntowac ,ale najgorzej jest wieczorem ,za chiny nie chce spac ,woła mnie "mamusiu ja tu nie chce pać "albo ja nie chce pac " a drze się przy tym w niebogłosy :szok: :-( :wściekła/y: :wściekła/y: a kiedyś tak ładnie sama zasypiała ,dawałysmy sobie buziaka na dobranoc po czytaniu książeczek i już a teraz masakra ,wczoraj w sumie pół godziny płaczu było az padała ,zawziełam sie i do niej nie poszłam:sick: :no: :sick: :no: ,potem musiałabym z nią w łóżku leżec i ona chce sie wydurniać ,:eek: :eek:
ach te dzieci ,pewnie jej to niedługo przejdzie ,ona czasem ma takie okresy.

Jarzebinka szkoda że ze spotkania nici ,a taka piekna pogoda jest :tak:

hej kobitki

najwarzniejsze :happy:Oliwka wczoraj cały dzień bez pampersa i chodzi sama na nocnik dziś też ,szliśmy do sklepu załorzyłam jej dziś pampersa ale wróciliśmy i suchy zaraz ściągłam a ona chyc na nocnik:szok: wie że musi tam robić na dwór jeszcze bede jej dawać bo to dopiero drugi dzień:-) a tak to niewiem czy bedzie chciała robić w powietrzu na dworze:confused::baffled:

isunia powrotu do zdrówka zyczymy małej:tak:

reklama
Do góry