reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Witam:tak:

Mój starszy synek dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu, ale miałam wrażeń:-D

A Natus nie dosyc że niejadek jak chciałam rozszerzyć mu diete to okazało się że jest uczulony na Sinlac:-(

Julia , kurcze czysty pech. Ja wiem jak ja się wkurzalam gdy małemu na poczatku podawałam owoce i jarzynki..Jak juz widzialam zielone kupy to mi w gardle zaciskało z nerwów-byłam załamana, ze nie dośc że nie chce jeść, to to co by juz mogł powodowało jeszcze jakies dziwne objawy alergiczne:wściekła/y:. A po czym zauważyłaś że jest uczulony na sinlac?

reklama
ja mam problem moj syn ma 11 miesiecy i nie chce nic jesc oprocz piersi,w piersi nie ma za duzo wiec jest glodny,probowalam wdrozyc mleko modyfikowane,kaszki,kleik i nic pomocy

Hej, tzn że Twoje dziecko od 11 m-cy nie jadło nic oprócz Twojego mleka?? Chyba, że źle Cie zrozumiałam. Przyczyn nie jedzenia może być mnóstwo, a konsultowałaś to z pediatrą?;-)

Cześc mamusie;-). U nas znów nieciekawie, Karolek odmawia jedzenia obiadków, a mleczko znó tylko na spaniu..łyżeczką tez już się nie da- tzryma wszystko w buzi jak w zbiorniku z wodą:wściekła/y::no::szok:. Dziś z mężem byliśmy u samego ordynatora dzicięcego oddziału (oczywiście prywatnie:crazy:). Opowiedziałam mu calą historię o tym naszym niejadku i tak: zlecił posiew moczu, usg brzuszka, przepisał kropelki na zakażenie bakteriami i za tydzien zobaczymy czy cos sie poprawi.Poza tym ściągnie mu napletek od razu żeby siusiak nie był już siedliskiem bakterii i by uniemożlwić zakażenie układu moczowego. Powiedzial ,że najczęstszą przyczyną braku apetytu u dziecka jest zakażenie ukłądu moczowego..jutro oddamy mocz i za pare dni zobaczymy czy jest jakaś bakteria..:eek:. Obawiam się jednego: przed porodem miałam robiony wymaz z pochwy i wyszła mi tam brzydka bakteria- bralam antybiotyki, ale już drugi raz nie mialam robionego wymazu..boję się czy mały jej nie załapał bo w ulotce tego leku, ktory ma przepisany wyczytalam ta bakterię właśnie..:crazy:

Ostatnia edycja:
U Nas te wszystkie badania są wporządku a synek niejadek jest - lekarka mówi że widocznioe taki w nim urok a mieliśmy jeszcze USG przeciwcięmiączkowe, badanie uszu, mocz z cewnika bo to najlepsze pobranie jest czyli najczystszy mocz.

Od wczoraj podaje mu jabłuszko i gadzina nie chce, a kleiku nie lubi:-(

Ach, szkoda gadać, człowiek wszystkie badania by zrobił żeby znaleźc tą cholerną przyczynę nie jedzenia:wściekła/y:.
Biore pod uwage oczywiście tez tę opcję, ze mały może nie miec bakterii żadnej, (wówczas powinnam się cieszyć, ale sama się już zastanwiam, czy bym czasem nie wolała zeby wreszcie się znalazła jakas bakteria, ktora bylaby odpowiedzialna za ten brak apetytu, żeby tego cholerstwa się w końcu pozbyć..a tak ciągle w punkcie wyjścia:crazy:)

Najbardziej mnie wkurza właśnie jak daję takie smakowitości do jedzenia ,a ten się krzywi jakbym mu conajmniej dala gwoździe do połknięcia!:eek::rofl2:
Aha, pociesz się mój tez kleiku nie znosi totez mu tego juz nie daję, podaje mu kaszkę marchewkową "zdrowy brzuszek', jest bardziej wartościowa i odżywcza od kleiku, ale na poczatek rozszerzania diety to tylko kleik..Ja dawalam kleik na przemian z jabluszkiem wlasnie czyli : łyżeczka kleiku, potem lyżeczka jabluszka itd na przemian go oszukiwałam trochę, wtedy coś tam zjadł... teraz daję mu kaszkę, ale nie owocowe tylko z marchewką. A w przyszlym m-cu dam tą z lipą z tej samej serii.

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuśki:-)
Agag ja też muszę nadrobić zaległości wchodziłam sporadycznie, trochę się u nas pozmieniało. Jeśli chodzi o jedzenie odkąd mały je więcej takiego jedzenia jak my to jest dużo lepiej, te wszystkie zupki przecierane ze słoiczka nie w jego typie, nawet deserki też nie. Kroje mu owoce w kosteczki i tak zjada ze smakiem. Ma 5 ząbków, i pchają się następne, ale noce nadal koszmarne, je dwa razy ale budzi się co godzinę bo dużo pije. Ale Różyczka jeśli chodzi o mleko to nasza stara metoda przez sen, jak go usypiam i już zasypia to wtedy pije, inaczej nawet nie popatrzy na butlę.

reklama
Ewko no wlasnie-mleczko przez sen- gdy Karolek mial te zastrzyki i kurację antybiotykową , pisalam Wam że nagle zaczał pić normalnie mleczko-nie śpiąc- było tak chyba ze 3 dni- zastrzyki sie skonczyły i wszystko wróciło do punktu wyjścia. dlatego lekarz powiedzial nam własnie ,ze to może być znak, ze zagnieździła się bakteria w organiźmie prawdopodobnie, bo przy kuracji antybiotykowej musiala się osłabić, ale się nie zniszczyła calkowicie. Dostaje syropek o nazwie furazolidon medana m.in na bakterie w przewodzie pokarmowym. Mamy podawac synkowi go przez 10 dni- jak będzie ajkaś poprawa i mały znow chwyci butlę to znaczy, że to bakteria jest odpowiedzialna za ten brak apetytu. W piatek mamy miec wyniki z posiewu..:tak:

Do góry