reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Aguś a wiesz jak mnie korciło??:-D Ale wkurzam się jak mu daję , a on grymasne miny robi i tak charakterystycznie zaciska usteczka:wściekła/y:, dochodze do wniosku że może po prostu u niego to za szybko..będę robic to powoli, po troszku ale codziennie systematycznie, az zacznie wcinać normalnie!!!:-D:-D
Bo tak naprawde nigdy czlowiek nie wie kiedy popełni błąd- czy jak dasz za szybko, czy źle nie zareaguje,a gdy za późno, czy nie bedzie problemow by sie nauczyc jeśc z łyżeczki. Nie chcialabym miec takich problemów jak niektore dziewczyny, że dziecko nie chce jeśc z łyżeczek...;/
A jak je deserek łyżeczką to jakie miny robi? wiesz co, bo jak dzieciaki za długo jedzą ten sam smak to im się nudzi, daj mu na jabłko z bananem bobovity taki deserek od 4 miesiąca jest, jabłka z jagodą:-D

reklama
Wiesz co tu chyba nawet nie o smak chodzi, tylko o to że on po prostu nie otwiera mi buzi do łyżeczki. Mam wrażenie że nie bardzo wie co ma z ta łyżeczką zrobić. Np podaje mu do buzi i zatrzyma mu sie to na ustach, to zgarnie coś jezyczkiem i połknie, dwa razy tak zrobię i już wiecej wcale nie chce. mam wrażenie że może jeszcze za szybko chcę mu podawać coś innego niż mleczko, a on nie jest gotowy na to:baffled:

no pewnie, nic na siłę, :-) bo może to mieć skutek odwrotny:confused: przyjdzie i na niego czas na łyżeczkę, grunt to nie przegapić tego momentu bo później będzie jeszcze gorzej. moja koleżanka wszystko daje butelką, łącznie z zupką zmielona na papkę a dziecko już ząbki ma. Masakra:szok::szok::szok:

Czesc dziewczyny,

Co prawda moj Maciek juz niemowlakiem nie jest, ale mialam z nim podobny problem. Nie chcial zadnych nowosci. Do 8 miesiaca byl tylko i wylacznie na cycu. Z czym kolwiek sie do niego zblizalam, czy to byla herbatka czy owoce, soczek, obiadek, plul na odleglosc :-( Zadna lyzeczka nie skutkowala, o butelce to moglam marzyc tylko. Ale w koncu jak skonczyl 8 miesiac zaczal powolutku zajadac sie stalym jedzonkiem. Dzis nie mam zadnych problemow z jedzeniem, je juz sam, i uwielbia to co domowe, zadnych sloiczkow!!! Musi byc odpowiednio doprawione. Smakosz mi rosnie :tak:
Tak patrze na Wasze suwaczki i macie jeszcze maluszki. Moze warto poczekac jeszcze i podawac tylko mleko. Do 6 miesiaca maluszek spokojnie moze byc tylko na mleczku. Po co na sile mu wciskac i zrazac do jedzenia.

Różyczka ty się nie przejmuj, że nie chce łyżeczki, to dla niego coś nowego musi się przyzwyczaić, ja zaczęłam dawać jeszcze nie miał skończonego 4 miesiąca, a dzieci na mleku modyfikowanym mogą zacząć wcześniej juz po 4 miesiącu, pewnie że wszystko zależy od mamy, ja dawałm po dwie trzy łyżeczki dziennie, też nie chciał dwa tygodnie się uczył zaczęłam od zupek, dwie łyżeczki i jak grymasił to przestawałam, aż któregoś dnia dałam deserek jabłko i banan i zjadł pół sloiczka byłam w szoku, poprostu dawaj po troszku, żeby wiedział co to łyżeczka.
Agus u nas też Filipek duzo pije, a jeść nie chce, ale juz sie tak tym nie przejmuje, pewnie że chciałabym żeby zjadł i to w w spokoju ale coż jestem bezsilna, jakos trzeba to przetrwać.

Macie racje dziewczyny, nic na siłę:-). Dzisiaj byliśmy nad wodą..maly byl ciagle w cieniu, a tak go trocszke przyrumieniło, az sie pobalam...:szok:mimo kremow z filtrem, jest opalony:baffled:. A byliśmy w sumie może niecale 4 godzinki na podworku, ale ciagle w cieniu..mimo to słonko w cieniu potrafi dobrze spiec...:szok:
Pije ładnie-narazie nie narzekam:tak:

u mnie było podobnie, początkowo mała piła idealnie według wskazań, ale miała krostki na twarzy i pani doktor stwierdziła skazę. przeszłyśmy na Bebilon HA i tragedia wypijała 40- 50 ml co 3 godziny. okazało się że to jednak żadna alergia nie była przeszłam na zwykłe mleczko i co 4 godziny wypijała 150 ml. a więc może rób większe przerwy. a skoro nie wiesz dlaczego takie mleko to wybierz się do lekarza.

reklama
Witajcie dziewczyny:-(
U mnie dzis tragedia, no gorzej juz chyba nie mogło być. W nocy o 3 wypił 150, potem dopiero o 11 wypił 60, popołudniu zjadł pare łyżeczek zupki, i o 17 zjadł 90 to chyba nie za bardzo, tym bardziej że ma normalne mleko bebilon, ja juz naprawdę nie mam sił, teraz idę kąpać i znów jedzenie, przecież nie może tak mało jeść, czyżby szły kolejne ząbki, jak tak dalej będzie to chyba pójdę do lekarza, ale znowu usłyszę nie spada z wagi taki jego urok.

Do góry