reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Garkuchnia

reklama
a tak wyglądają w celofanie :tak:
 

Załączniki

  • IMG_4443.jpg
    IMG_4443.jpg
    154,7 KB · Wyświetleń: 29
  • IMG_4448.jpg
    IMG_4448.jpg
    179,9 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_4446.jpg
    IMG_4446.jpg
    151,8 KB · Wyświetleń: 29
Dziewczyny macie przepisy na jakis farsz do ciasta francuskiego,bo zostaly mi 2 opakowania.Bo ja robilam z miesem i kapsusta z grzybami,a bym chciala cos innego.
 
marchewka + por podduszone na patelni (można też pieczarki)
rozkładam na blaszce płat ciasta francuskiego
wykładam farsz, nie może być za gruba warstwa bo ciasto francuskie niedojdzie do siebie
polewam kubkiem śmietany z 1 jajkiem i ścieram żółty ser
tylko nigdy nie wiem jaka ma być temperatura... ale biorę tak jak na opakowaniu
bardzo to lubię i goście też sobie chwalą zazwyczaj

robiłam też z jabłkami
jeden plaster ciasta, potem jabłka (dałam w ćwiartkach ale lepiej byłoby zetrzeć) i kolejny plaster ciasta i gotowe
 
pooka, jakbym była zarobiona tak jak ty z całą pewnością by mi się nie chciało :confused:
a przepis super z tego ciasta francuskiego

A ja dzisiaj coś takiego zrobiłam na obiad:
z onet.gotowanie czy coś takiego:baffled:
placuszki z piersi kurczaka, potem wrzucę przepis (łatwe i bardzo dobre)
 
NIe wiem co mnie naszło (może za dużo wolnego mam) ale robiłam wczoraj pół dnia pierogi. Zwykle pierogi robiłam raz w roku na Wigilię a tu już wyłom. Koleżanka "sprzedała" mi przepis na ciasto na pierogi, coś w styli ciasta filo : mąka, ciepła woda, oliwa, sól. Można cieniusieńko rozwałkować bo się nie rwie i po ugotowaniu jest delikatne. Wczoraj robiłam z farszem szpinakowo - fetowym i mięsnym. Część zostałą zjedzona, część zamrożona a część będzie na jutro do odsmażenia.

Dziś planuję zrobić ciasto brownies ze stronki podanej przez Fredzika. O to: Brownies dla dzieci ;) ale dam gorzką czekoladę bo taką wolę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie jest skomplikowane czyli w sam raz dla mnie :).

A poza tym do musze zmienić sposób odżywiania bo mam kurcze za wysoki cholersterol!! Od ciąży jem więcej mięsa więc może dlatego... Starość nie radość...
 
reklama
Agnes, zapomniałam napisać że marchewka starta na grubych oczkach

Fredzik, to mi dodałaś otuchy, że nie jest może ze mną tak źle

Debiutantka, boshhh wszystko ok? pierogi? :szok:
brownies fajnie wyglądają :tak:
 
Do góry