reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Garkuchnia

reklama
debiutantko, podziel sie przepisem na bułeczki razowe :tak:
a ja dzisiaj leniwie, zrobiłam farsz do naleśników - pieczarki z cebulką i serem żółtym, naleśniki zrobię potem, na razie mam niechcieja i jem lody :happy:
 
a ja dzisiaj sie objadam pyyyszna "salatka" z makaronem (z zupek chinskich) i kurczaczkiem :tak:pychotka i szybka :tak::-)jak jest ktoras zainteresowana to wkleje przepis :-)
 
smacznego :-p
 

Załączniki

  • IMG_3635.jpg
    IMG_3635.jpg
    266,8 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_3629.jpg
    IMG_3629.jpg
    235,4 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnio edytowane przez moderatora:
no czasem lubię :-p
a poniżej przepis na pleśniak:
[FONT=&quot] [/FONT]

  • [FONT=&quot]200 g masła[/FONT]
  • [FONT=&quot]6 jajek (osobno białka i żółtka)[/FONT]
  • [FONT=&quot]3 szklanki mąki[/FONT]
  • [FONT=&quot]1,5 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
  • [FONT=&quot]1/3 szklanki + 2 łyżki drobnego cukru (ja daję ciemny)[/FONT]
  • [FONT=&quot]szczypta soli[/FONT]
  • [FONT=&quot]2 łyżki kakao[/FONT]
  • [FONT=&quot]Duży słoik gęstego dżemu np. ze śliwek/ porzeczek (ja zrobiłam pół na pół)[/FONT]
[FONT=&quot]Zimne masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 6 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto (będzie bardzo kruche i sypkie. Podzielić je na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do zamrażarki do stwardnienia. [/FONT]
[FONT=&quot]Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 1/3 szklanki cukru.[/FONT]
[FONT=&quot]Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu. Na to zetrzeć ciemną część ciasta i ułożyć na niej pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.[/FONT]
[FONT=&quot]Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC. Kroić jak będzie zimne już.[/FONT]
 
jak czytam wasze przepisy, to normalnie mam ochotę wszystko zrobic, tylko potem, ten zapał jakoś przechodzi:baffled::baffled::baffled:

sandi, ja juz gdzies słyszałam o sałatce z tych zupek, podobno łatwe do przyrządzenia(w sam raz jak dla mnie:-D) daj przepis:tak:
 
reklama
ewela, mam coś dla ciebie :-)- właśnie jem na obiad:

sałata lodowa
kukurydza z puszki
pomidor pokrojony w kostkę
ogórek długi zielony pokrojony w sumie w kostkę
kurczak utaplany w curry i usmażony

mieszasz to wszytko , jak masz to mozesz dodoać sera brie pokrojonego w plasterki
do tego sos: jogurt naturalny wymieszany z curry

pycha
 
Do góry