reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria zdjecia nasze testy ciazowe i nasze brzuszki

illusion87 - masz mały brzuszek. Może masz mało wód płodowych, albo macica inaczej niż u mnie ułożona (podobno to też zalezy od wielkości brzuszka). Faktycznie jesteśmy obie w 27 tygodniu (dzieli nas 1 dzień) i obie czekamy na córeczki (chociaż po porodzie się okaże czy lekarze dobrze podejrzeli nasze Maleństwa). Tylko ja mam termin na 21 listopada, a Ty chyba później...jak to możliwe??

betis - podejrzałam Twoją fotkę:) Faktycznie mnie gonisz... śliczny masz brzuszek:-)

kajcia - Ty też masz brzuszek podobny wielkościowo do mojego:-) No fotce chyba pod bluzką masz spodnie, mam rację? Zauważyłam, że jak zakładam właśnie szarawary to brzuszek jest wtedy bardziej uwydatniony i wygląda na większy niż w rzeczywistości:-). kajcia smaruj brzuch, to powinnaś uniknąć rozstępów. A nawet jeśli się pojawią to potem zbledną i nie bedą takie widoczne. Ja smaruję się na brzuchu zwykłą oliwką, narazie pomaga.

reklama
Ostkapa - ja przytyłam póki co 4,5kg, pewnie do 10 minimum dobije :p. Ja nawet się cieszę, że ten brzuch taki mały, bo przy tym cieple musi być Wam rzeczywiście ciężko, ja jeszcze jako tako wytrzymuję. Wiesz, ja mam na książeczce wpisany 27 listopad, a na USG mam 22.11. Takie różnice, bo u mnie okres był zawsze nieregularnie. Chociaż kto wie czy po ściągnięciu pessara nie będzie to prędzej skoro się małej tak spieszy gdzieś:p albo się uspokoi i będzie jeszcze później:p

illusion87 czytałam o tych pessarach, że to różnie bywa z nimi. Raz przyspieszają poród, innym razem babeczki przenosiły ciążę. Wydaje mi się ze to zależy od organizmu.
Faktycznie te różnice dat naszych porodów mogą wynikać z nieregularnych miesiączek. U mnie był regularne. Ale to i tak tylko sa przybliżone daty porodów. Mi wszystkie internetowe kalendarze pokazują 21 listopada, lekarka też tak wyliczyła. A na usg wyszło że 19 listopad. Zatem to nic nie jest powiedziane. Poza tym ja mam przeczucie że urodze 12:-)

kajcia- sliczny, taki okraglutki :-)

illusion- malenki, ale jaki fajny ;-)ja tez duzego nie mam, choc chcialabym bardzo hehe A moge spytac, czego masz pessar zalozony?

To moj Franciszek w 22+2 dni

DSC_5070-001.jpgDSC_5075.jpg

Ostkapa - skąd przeczucie, że 12 ;P? czasem kobieca intuicja jest nie do przebicia:) kto wie, ale byle będzie zdrowe:). z tymi pessarami to fakt, nic nie wiadomo. i w zasadzie nawet mając ten pessar może zacząć się normalna akcja porodowa, ale jak to powiedział mój lekarz "grunt donosić, potem niech się dzieje".

Muffy - dziękuję:) Tobie już też się ładnie brzuszek uwypukla:) zapewne ludzie, którzy nie wiedzą o Twoim szczęściu nie poznają jeszcze po Tobie nic:)? mnie dzisiaj sąsiadka zaczepiła i zapytała czy ja mam ten termin na listopad tego roku czy przyszłego hehehe:p. a co do Twojego pytania... kilka tygodni temu lekarz stwierdził, że mam "kruchą" szyjkę i od tamtej chwili sprawdzał poprzez usg czy i jak szybko się skraca. włączył leki, kazał jak najwiecej leżeć, ale same leki nie zatrzymały skracania więc uznał, że moja szyjka przy długości 24mm nadaje się na pessar.

illusion87 tak poprostu mi intuicja podpowiada, ale wiesz to takie kobiece gadanie:-D Sama urodziłam się 11 listopada, więc myślę że Mała zrobi mi prezent i urodzi sie 12:-) Ale najważniejsze żeby była zdrowa i żeby donosić ciążę bez problemowo!

Nie dziwię się, że Twoja sąsiadka ma wątpliwości:) , ale spokojnie brzuś jeszcze urośnie i będziesz dumnie go prezentować:)

Ostatnia edycja:
reklama
illusion- dzieki :) no po mnie w ciuchach nic nie widac hehe, mieszcze sie we wszystko sprzed ciazy oprocz spodni. ;-) No twoja szyjka nie za dluga :sorry2:ale najwazniejsze ze masz pessar i dobrego gina. Ja ide na sprawdzenie 29.08. tydzien temu byla dluga i zamknieta, ale ja mam skurcze i stawia mi sie brzuchol- nawet jak leze :wściekła/y::no: wiec zobaczymy co to bedzie. A jakie leki bierzesz?

Do góry