reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria Styczniówek

Mnie dopadły rozstępy na pośladkach :/ są okropne take mocno różowe ;/ Mam nadzieję ze po ciązy wyblakną.

justynaj - extra fotka:) Też bym chciała aby moja mała się tak pokazała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justynaj przecudna fotka :tak:

A co do rozstępów to nie pocieszę, ale one pokazują się najbardziej przy końcówce ciąży i już po porodzie, gdzie wszystko flaczeje :-(.
Dla mnie najgorsze są rozstępy pod kolanami, a co one tam robią to nie wiem. Wszystko przez te puchnięcie w ciąży, bo 16kg to nie tak wiele jak waga wyjściowa była 50kg.
ALe bywają dziewczyny, ze i po ciąży są jak super laski, zero brzuszka rozstępów.
Ja smaruje, w miarę możliwości Pharmaeceris Folic, ale to od 20tc dopiero

Marika 16 kg nie duzo, moja bratowa teraz jakos 20 przytula i ani jednego roztsepu...geny hehe, ja myslalam ze jak moja mama nie ma to i ja miec nie bede...

Ja tez 12 kg i co, cala w praski hehe, a rozstepy zaczely sie pokazywac jakies 3 tyg. Przed porodem... wiec nieciekawie.
Kazde rozstepy blakna, bo to jest taka blizna.
Moje na brzuchu sa gleboki i jak brzuch mniejszy to tak dziwnie dotykac ten brzuch taki nierownu ... juz nawet mojemu zabronilam, bo mnie obrzydza, choc teraz sa plackie i z chcecia glaszcze brzuszka.

Justyna - serduszko słodziutkie:-)

A odnośnie tych rozstępów to jaki tak w ogóle macie typ skóry? Bo ja jakoś zawsze miałam tak że nawet nie bawiłam się w żadne balsamowanie bo widać było że jest dobrze nawilżona i wygląda dość zdrowo. Jak troszkę przytyłam to brzuch przestał być taki ładny ale nie przez rozstępy a bardziej coś jakby cellulit, jak ściskałam tam skórę to było to bardzo widoczne. Ale za to np. mój m ma widocznie suchą skórę, gołym okiem to widać i on ma cały brzuch i tyłek w prążki, ale też od razu białe. Mam nadzieję że mnie to minie chociaż już czuję jak się naciągam;-)

Ja mam strasznie suchą skórę i to bardzo. NA twarzy regularni używam kremów, myje specjalnymi żelami bo po wodze to aż się sypie
AKuku 12kg to bardzo mało, praktycznie nie przytyłaś bo tyle ważą te wnętrzności i dzidzia ;-). Potwierdzam, ze rozstępy pojawiają się przy końcówce.

Ja już cieszyłam się, że brzuch już wypierało od 10 tygodnia i że tak stopniowo bo ani rozstępa. Ale niestety przy końcówce pojawiło się ich mnóstwo. Ne mogałam pogodzić się ze swoim wyglądem, bo zmienił się bezpowrotnie, ale co tu się dziwić miałam tylko 20 lat. A teraz wam powiem, że mam to gdzieś :-D

No to ja zawsze miałam problemy z zaskórnikami i innymi paskudztwami na twarzy, ciągle przetłuszczającą się i świecącą skórę, kilka lat temu trochę problemów też ze skórą na plecach chociaż to się szybko uspokoiło, za to mój m ma idealną cerę - co to są pryszcze wie tylko z teorii, ale za to reszta ciała czuć że skóra jest przesuszona, widać jakaś taka zależność u niektórych jest.

Mi rozstepy po tamtej ciazy pojawiły sie na biodrach, na brzuchu na szczescie nie i na piersiach u dołu.
Cere mam mieszana, teraz w ciazy znacznie mi sie poprawila, wygładziła.

Justynaj przecudna ta foteczka:-)

reklama
Bluelovi, dziękuje. Już zaczynam tyć, w miesiąc prawie 2 kg przybrałam no i brzuch z tygodnia na tydzień wypiera. W pierwszej ciąży na koniec miałam 108cm w obwodzie 16kg na plus

Do góry