reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria Styczniówek

akuku ,ivi - brzuszki ciazowe jak nic....szybko was zaokrągliło ale to fajnie....czujecie sie przynajmniej typowo jak ciężarówki a ja z moim spożywczakiem jeszcze chwile musze poczekać zanim dzidziuś wypcha tłuszczyk hehe. Śliczności te wasze brzucholki

reklama
No brzuszki juz typowo ciaxzowe...moj chyba tez juz sie zaokraglil...ostatnio jak mnie ciotka spotkala to powiedziala ze juz ladny ciazowy brzuszek....natomiast ja sie narazie czuje jakbym przytylsa poprostu...to jest moja pierwsza ciaza I podobno w pierwszej pozniej wywala brzuch...a ja dopiero 4 miesiac zaczynam....

Narazie waga troszke zleciala...I mam pytanko....czy jest szansa skoro jeszcze nie tyje, ze nie przytyje 20 kg:p:pchcialabym sie w 10-15 zamknac...

Jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja jestem taka duża :-D (w sensie brzuszka...bo tak to nie narzekam na tuszę :-p)

Mój brzuszek dwa tygodnie temu! Teraz jest nieco większy... ale wstawię jak uda mi się aparat znaleźć :-D

P11102281.jpg

Załączniki

• P11102281.jpg
    P11102281.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 40
ale wy macie ładne brzuszki ja nie wiem czemu moj tez jest ale tylko na dole pod pepkiem :-( mam tez pytanie do mam chłopców , którym z was wystawał pępek w ciazy a którym nie to reguła bo tesciowa mi dokucza ze napewno bd miała 2 corke bo mi pepek nie wystaje :no:

Bluelovi hahaha co za głupi przesąd :-D mi wystawał... ale dopiero po 33 tygodniu? No dosłownie przed samym porodem mi wyszedł... ale według mnie to kwestia budowy a nie płci dziecka...

no.. szansa na 50% pewności na pewno...
;)

wystający pępek zależy od jego budowy przed ciążą:) Niektórzy mają płytkie - to szybko wychodzą. Inni głębokie - i w ogóle nie wystają. Ja w obu ciążach miałam ogromne brzuchy, a nigdy pępek mi nie wystawał! a mam i chłopca i dziewczynkę:) Natomiast różnica była w wyglądzie brzucha, tu się zgadzam z przesądami że wcięta talia i brzuch do przodu sugeruje chłopca, a "owinięcie" wokół talii i "rozlanie" brzucha - dziewczynkę, bo to się akurat sprawdziło u mnie. Ale czy to pewnik i czy tak samo będzie teraz -tu nie dałabym sobie niczego uciąć ;)

własnie cos w tym jest bo duzo kobiet potwierdza aczykolwiek nie wszystkie , no ja mam ogólnie pepek gleboko wiec moze nie wystawac a w 1 ciazy miałam rozlany na boki brzuch i wyszla córka :tak:

reklama
jejku ale mnie wkurzają takie przesądne kobiety. moja teściowa też taka jest i tak mi to na nerwy działa, że momentami mam ochotę ją...

pępek to raczej indywidualna sprawa, tak samo jak kształt brzucha (bo też słyszałam, że jak brzuch jest jakiś tam to dziewczynka/chłopiec). w ogóle moja teściowa przez całą ciążę się dziwiła jaki ja to mam DZIWNY brzuch. tak na marginesie, brzuch był normalny - z przodu :p. otóż ona ma wyobrażenie, że brzuch się ma "rozlewać" na boki itp. gdyby tak było to dziecko chyba byłoby owinięte dookoła mojego pasa :eek: a nie skulone w brzuchu.
pępek wyskoczy (jeśli ma wyskoczyć) dopiero gdy dno macicy sięgnie tego pępka, bo i co teraz ma go wypychać?

Do góry