reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

galeria październikowych mamuś

Napatrzyłam się na Wasze brzuszki, to wklejam i swój :-) Ale tak jak mówiłam mój tak idzie po szerokości (od jednego boku do drugiego) i wieczorem bardziej to widać.

Zobacz załącznik 452516Zobacz załącznik 452517
Jaki fajny:tak: Ja to mam chyba jeszcze mniejszy a w czwartek jak wazyłam sie u lekarza to przytyłam 2 kg.

Mimii no i dlatego nie wierzę,w te bzdury,że dziewczynka zabiera urodę itp.kurde ja teraz wyglądam dużo gorzej,nie mogę sobie z cerą poradzić,a jest prawdopodobieństwo spore,że może to być chłop;-)

A ja wierzę po cichutku;-) Bo chcę mieć bardzo dziewczynkę a wyglądam zwłascza na twarzy okropnie. obsypuje mnie notorycznie i to nie tylko na twarzy, ale też na plecach i dekolcie. Nie idzie nad tym zapanować

reklama
Ja w poprzednich ciążach miałam super cerę ,włosy piękne ,puszyste ,szybko rosły-i co dorobiłam się 2 córek :-D,teraz cera kiepska ,dużo krostek na biuście ,sucha skóra -a też zanosi sie na dziewczynkę:-D

Mi cera też się pogorszyła :-( włosy szybciej mi się przetłuszczają i nie układają. Z Olusiem nie miałam takich problemów, ale zobaczymy co tym razem będzie.

Ja niewiem, bo niby na poczatku super z cera i wlosami,
okolo 9-13 tyg wlosy super wysuszone na wior i syf na syfie,
a teraz od kilku dni juz mi poschodzily prawie wszystkie a i wlosy mi lepiej wygladaja.

Niewiem tylko co z moimi syfami na 'czole' a raczej na lini wlosow - pod wlosami [ok 1 cm 'wglab'] od ucha do uch - jak opaska :D Ciekawe kiedy zleza calkiem.

Oj mnie tez wysypało pryszczami, juz myslałam 2 tygodnie temu ze przeszło a teraz nowa fala naszła i nawet na szyji wysypało.Masakra w pierwszej ciąży tak nie miałam.No i znów jakby większe zmeczenie mnie dopada.Włosy rosna jak szalone ale jakos mocniej sie nie przetłuszczaja.

No to witam w klubie ja się czuję jak obraz nędzy i rozpaczy,zsypana buzia dekolt i plecy,w dotyku za to sucha cera,skóra głowy mnie swędzi,włosy jakieś dziwne...teraz zaczynam brać witaminy i odstawię już duphaston,może przejdzie...A na początku wszystko wyglądało dobrze.:-(

Oj... i u mnie to samo. Na początku skóra mi się poprawiła była gładka i miała ładny kolorek, a teraz to jakaś masakra. Nie dość, że zsypana twarz, ramiona to i do tego lekko szyja :no:, ale nic nam nie pozostaje jak tylko przeczekać... Trzymajcie się dziewczyny musimy to wytrzymać :oo2:

Ostatnia edycja:
Hormony szaleją nam i to się na pewno odbija na naszym wyglądzie. Potem pewnie unormuje się :-) Taką mam nadzieję :-)

no z cera to i ja mam problemy:zawstydzona/y: wczesniej ze wzgl na hormony (przed ciaza) dlugo walczylam zeby zeszly te z twrazy takie jak by podskorne kaszaki mialam glownie w okolicy brody szyja dekolt....jak sie ich pozbylam tak teraz znow je mam:crazy: najwiecej w okolicy jakby prrawego migdalka tak na szyi plus dekolt ale i na twarzy i i na plecach tez mam:confused2:
wlosy zawsze byly liche i niby sie poprawily nieco ale strasznie sie elektryzuja i nie daja sie ukladac ale to samo pamietam bylo ostatnio w ciazy wiec tu zaskoczenia nie bylo

Ostatnia edycja:
reklama
Z cerą nie mam problemów, nawet widzę, że jest trochę ładniejsza niż przed ciążą, włosy się nie przetłuszczają tak szybko:-) Za to na nogach strasznie mi po goleniu wrastają włoski i mam okropne krostki, ale też zauważyłam, że w końcu zaczęły trochę wolniej rosnąć:-) Czyli generalnie jak w pierwszej ciąży:-)

mimii, unormuje się - kilka miesięcy po porodzie :-p

Do góry