reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

galeria październikowych mamuś

Napatrzyłam się na Wasze brzuszki, to wklejam i swój :-) Ale tak jak mówiłam mój tak idzie po szerokości (od jednego boku do drugiego) i wieczorem bardziej to widać.

Zobacz załącznik 452516Zobacz załącznik 452517
Jaki fajny:tak: Ja to mam chyba jeszcze mniejszy a w czwartek jak wazyłam sie u lekarza to przytyłam 2 kg.

Mimii no i dlatego nie wierzę,w te bzdury,że dziewczynka zabiera urodę itp.kurde ja teraz wyglądam dużo gorzej,nie mogę sobie z cerą poradzić,a jest prawdopodobieństwo spore,że może to być chłop;-)

A ja wierzę po cichutku;-) Bo chcę mieć bardzo dziewczynkę a wyglądam zwłascza na twarzy okropnie. obsypuje mnie notorycznie i to nie tylko na twarzy, ale też na plecach i dekolcie. Nie idzie nad tym zapanować

reklama
Ja w poprzednich ciążach miałam super cerę ,włosy piękne ,puszyste ,szybko rosły-i co dorobiłam się 2 córek :-D,teraz cera kiepska ,dużo krostek na biuście ,sucha skóra -a też zanosi sie na dziewczynkę:-D

Mi cera też się pogorszyła :-( włosy szybciej mi się przetłuszczają i nie układają. Z Olusiem nie miałam takich problemów, ale zobaczymy co tym razem będzie.

Ja niewiem, bo niby na poczatku super z cera i wlosami,
okolo 9-13 tyg wlosy super wysuszone na wior i syf na syfie,
a teraz od kilku dni juz mi poschodzily prawie wszystkie a i wlosy mi lepiej wygladaja.

Niewiem tylko co z moimi syfami na 'czole' a raczej na lini wlosow - pod wlosami [ok 1 cm 'wglab'] od ucha do uch - jak opaska :D Ciekawe kiedy zleza calkiem.

Oj mnie tez wysypało pryszczami, juz myslałam 2 tygodnie temu ze przeszło a teraz nowa fala naszła i nawet na szyji wysypało.Masakra w pierwszej ciąży tak nie miałam.No i znów jakby większe zmeczenie mnie dopada.Włosy rosna jak szalone ale jakos mocniej sie nie przetłuszczaja.

No to witam w klubie ja się czuję jak obraz nędzy i rozpaczy,zsypana buzia dekolt i plecy,w dotyku za to sucha cera,skóra głowy mnie swędzi,włosy jakieś dziwne...teraz zaczynam brać witaminy i odstawię już duphaston,może przejdzie...A na początku wszystko wyglądało dobrze.:-(

Oj... i u mnie to samo. Na początku skóra mi się poprawiła była gładka i miała ładny kolorek, a teraz to jakaś masakra. Nie dość, że zsypana twarz, ramiona to i do tego lekko szyja :no:, ale nic nam nie pozostaje jak tylko przeczekać... Trzymajcie się dziewczyny musimy to wytrzymać :oo2:

Ostatnia edycja:
Hormony szaleją nam i to się na pewno odbija na naszym wyglądzie. Potem pewnie unormuje się :-) Taką mam nadzieję :-)

no z cera to i ja mam problemy:zawstydzona/y: wczesniej ze wzgl na hormony (przed ciaza) dlugo walczylam zeby zeszly te z twrazy takie jak by podskorne kaszaki mialam glownie w okolicy brody szyja dekolt....jak sie ich pozbylam tak teraz znow je mam:crazy: najwiecej w okolicy jakby prrawego migdalka tak na szyi plus dekolt ale i na twarzy i i na plecach tez mam:confused2:
wlosy zawsze byly liche i niby sie poprawily nieco ale strasznie sie elektryzuja i nie daja sie ukladac ale to samo pamietam bylo ostatnio w ciazy wiec tu zaskoczenia nie bylo

Ostatnia edycja:
reklama
Z cerą nie mam problemów, nawet widzę, że jest trochę ładniejsza niż przed ciążą, włosy się nie przetłuszczają tak szybko:-) Za to na nogach strasznie mi po goleniu wrastają włoski i mam okropne krostki, ale też zauważyłam, że w końcu zaczęły trochę wolniej rosnąć:-) Czyli generalnie jak w pierwszej ciąży:-)

mimii, unormuje się - kilka miesięcy po porodzie :-p

Do góry