reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

galeria październikowych mamuś

A ja mam takie pytanko z ciekawości, dziewczyny które są już w dziewiątym tygodniu macie termin na październik??? Bo moja koleżanka ma na 28 września a jest niby w ósmym tygodniu. Pozdrawiam

Możliwe, że Twoja koleżanka coś źle liczy (może od owulacji, a nie od OM?), ja jestem w 8 tyg. i termin mam w połowie października.

reklama
dobra dziewczyny no to mnie pobiłyście z brzuchami....a juz sie zaczynałam martwić:-D:-D:-D:-D .... tez tak macie że jak siedzicie po turecku to czujecie bebol pod biustem i że tak jakby na niego uciskacie? ... no nie umiem tego nawet wytłumaczyć :-p
hahahah no mnie jeszcze nie przeszkadza to może zależy od budowy

Nikola tort piersza klasa. Mojego meza brat taki corce w cukierni zamawial to kupe kasy kosztowal

ale fajowe domki maja Wasze maluchy. U mnie tez jakis brzuch juz jest ale nie wiem do konca czy to od ciazy i od przytycia ostatnio :-D

Lorelain wiem o co Ci chodzi ale narazie tak nie mam
no ja dlatego sam robiłam bo musiłabym prwie 200 zł z niego zapłacić a wprew pozora robi się go bardzo prosto tylko trochę trwa ja robiłam dwie dniówki tak po 8 h:-D

A ja mam takie pytanko z ciekawości, dziewczyny które są już w dziewiątym tygodniu macie termin na październik??? Bo moja koleżanka ma na 28 września a jest niby w ósmym tygodniu. Pozdrawiam
no coś musi źle liczyć albo druga opcja taka jak u mnie ja np. wg OM jestem już w 12 tygodniu z tym że przez moje problemy hormonalne miałam pusty cykl i ciąża jest o 3 a nawet 4 tygodnie młodsza i termin mam ustalany wg usg

Tak wyliczył jej lekarz, ale nie wiem z czego, narazie rozmawiałyśmy tylko przez telefon i nie dopytałam, ale zaczęło mnie to po prostu zastanawiać. Ciekawe co mi powie lekarz, wg internetowych kalkulatorów termin z OM wychodzi tak na 28 październik :)

diana jeśli masz regularne @ to bardzo prawdopodobne ale pamiętaj że termin to i tak 2 tygodnie w te lub wewte

no ja tez mam 8 tyg i te pare dni z 9 tyg teraz a wyliczyli mi termin na 9 pazdziernik i podobnie podaja internetowe kalkulatory tak pomiedzy2-9 pazdziernika. chyba zalezy od tego kiedy byla ostania @ i ile dni ma cykl. u mni epi razy oko cykl 26dni a ostatnia @ mialam 2 stycznia

a u mnie jest obliczone na chybił trafił bo ja jako przykładna baba jak zwykle nie pamiętam kiedy miałam @ i lekarz na usg mi obliczał w oparciu o wyniki :D

Diana ja mam długie cykle (33,34) dlatego mi juz w sumie leci 10tc.

Ardhara to i tak dobrze ze okres wogóle miałaś ja dopiero dostałam 2 miesiace po tym jak mlodego przestałam karmić piersią czyli 9 m-cy po porodzie.

reklama
Diana ja dzisiaj 10 tydzień już zaczęłam a termin na 1.10, więc ona może rzeczywiście liczy od owu

Do góry