reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

galeria październikowych mamuś

sandrik1 - zazwyczaj mowia ze jak dziołcha ma sie urodzic to idzie w 'boki i tylek' :):):):)
Nie mowie ze taka regula no ale tak mowia.

mnie jeszcze nikt w kolejce nie ustapil miejsca,
i raczej z ciekawosci czasem beboka do brzocu wypycham,
ale raczej zauwazylam tendencje do 'udaje ze nie widze',
i ludzie sie obracaja i sa bardzo zajeci zeby niedaj Boze nie popatrzec w strone mnie
[czy tez innej ciezarnej w kolejce]

reklama
sandrik1 - zazwyczaj mowia ze jak dziołcha ma sie urodzic to idzie w 'boki i tylek' :):):):)
Nie mowie ze taka regula no ale tak mowia.

mnie jeszcze nikt w kolejce nie ustapil miejsca,
i raczej z ciekawosci czasem beboka do brzocu wypycham,
i ludzie sie obracaja i sa bardzo zajeci zeby niedaj Boze nie popatrzec w strone mnie
[czy tez innej ciezarnej w kolejce]

co poradzić POLSKIE społeczeństwo.
mogą myślec- "zrobiłaś se dzieciora to teraz czekaj myslisz ze masz przywileje" (przepraszam za okreslenie)
itp zdania i mysli roznych ludzi.

erde, ale masz śliczny brzuszek, Malutkiej jest tam na pewno bardzo wygodnie :-)

Ja teraz brzuch mam sporo większy niż w ciąży z Olusiem. Wtedy miałam taki malutki i długo na niego się naczekałam. Teraz już widać, chociaż dziewczyny na uczelni mówiły, że mały mam. Ale to też kwestia ubrania, w jednych wygląda na mniejszy w innych na większy.

może to egoistyczne ale jak już siądę to siedzę, normalnie boję się stać
Ja mam identycznie. Raz mi się w tłoku słabo zrobiło, a to i tak było dawno, jak jeszcze brzucha nie miałam. Od tamtej pory nie certolę się tylko siadam i siedzę. W końcu nie tylko o siebie teraz dbam, ale o malucha przede wszystkim.

i ludzie sie obracaja i sa bardzo zajeci
Niestety:-( I właśnie dlatego siadam i się innymi nie przejmuję, w końcu nawet jakby się którejś z nas słabo w takim autobusie czy tramwaju zrobiło, to pewnie większość i tak głowę odwróci i nie pomoże.

Mi jeszcze nikt miejsca nigdzie nie ustępował, ale albo sama miejsce znajduję, albo jadę na tyle blisko, że mogę postać. A u siebie w mieście to samochodem więc problemu nie ma. Ale teraz latem, jak dojdą upały, brzuch dużo większy to się dopiero zacznie. Ciężko będzie nawet w kolejce do sklepu.

no ja muszę przyznać że mi już raz ustąpiono miejsca w autobusie i z chęcią skorzystałam bo ciężko mi stać, dlatego jak mam podjechać dwa przystanki to wolę się przejść niż stać, bo mi się słabo robi gdy stoję w bezruchu

Niestety:-( I właśnie dlatego siadam i się innymi nie przejmuję, w końcu nawet jakby się którejś z nas słabo w takim autobusie czy tramwaju zrobiło, to pewnie większość i tak głowę odwróci i nie pomoże.
co poradzić POLSKIE społeczeństwo.
mogą myślec- "zrobiłaś se dzieciora to teraz czekaj myslisz ze masz przywileje" (przepraszam za okreslenie)
itp zdania i mysli roznych ludzi.

Haha mnie moze jeszcze minusuje fakt ze nawet obraczki nie nosze :D

Jakby na to nie patrzec to jak my o siebie i dzidziolki nie zadbamy to nikt za Nas tego nie zrobi,

Dziewczyny mi raz kobieta w kolejce w sklepie ustąpiła miejsca a cała reszta za nią próbowała ją zamordować. I uwązam że to nie ważne czy ktoś ma obrączkę, czy nie. Kobieta w ciązy to kobieta w ciazy i już! Tylko że ludzie faktycznie udają, że nie widzą :wściekła/y:

reklama
ja myślę, że ludzie nie patrzą na obrączkę, bo udają, że nie widzą całej kobiety w ciąży, więc w ogóle staraja się nie parrzec w jej kierunku

a ja tez od ok.2 tygodni nie noszę obrączki, bo zaczęłam tak wodę zbierać, że rano palców nie domykam - mam teraz wahania wagi w ciągu 2 dni np. 2 kg na plusie lub minusie - chyba tym razem będę z tych ciężarnych, co wodę gromadzą na maxa :-( , pytałam o to gina, a le stwierdził, że skoro ciśnienie i wyniki rewelacja, to poza moim dyskomfortem, nie ma powodów do niepokoju, po czym dodał, że "będzie jeszcze gorzej, bo to dopiero początek ..."

Do góry