reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
witajcie w temacie kg i cm :-)
więc Ja mam 170cm i przytyłam 14kg,z czego mój synuś jak wczesniej wspominałam w 32tc.wazył 2700a srednio 2000-2300...ostatnio jakos brak apetytu i tylko bym piła i piła....wodę oczywiście;-):-)

....ja się cieszę z dodatkowych kg bo całe życie chciałam przytyć i w końcu udało się -> zachodząc w ciąże :-D;-)

hehe, to idziemy prawie łeb łeb ;)
dubeltówka widzę, że Joasia będzie miała zbliżoną datę urodzenia do córci aniołci :) Mała skończy 3 latka za 48 dni i na świat przyjdzie jej sistahhh tez pewnie jakos za około 5o parę co :) :)

Aaga rownie nietaktowne i wkurzajace jest mowienie ciazarnej, ze ma malutki brzuszek i wogole nie wyglada na ten etap ciazy. Mi jedna powiedziala, ze powinnnam wiecej jesc bo chyba dziecko jakies niedokarmione mam, a ja wlasnie bylam po usg i lekarz stwierdzil, ze dzidzius jest za maly. Myslalam ze sie poplacze.
oczywiscie, ze tak samo jest to nietaktowne. Zreszta wszystko zalezy w jaki sposób jest powiedziane bo jezeli jest to tylko stwierdzenie typu: "o jaki masz mały brzuszek, fajnie, na pewno jest ci dużo łatwiej" lub "ooo! ładny domek dla twojego dziecka masz, pewnie jest mu wygodnie" lub cos w tym stylu to ok., ale jak ktos mowi ze "brzuch mały, czy aby na pewno z dzidzią wszystko ok" lub "alez masz ogromny brzuch" to jest troche przykre. Ja raczej takich przytykó nie słysze, każdy mowi, ze brzuszek raczej mały (w moim przypadku czesto dodają jak na bliźniaki), ale jak by mi tak ktos docinał to pewnie odpowiedzialabym cos w tym stylu co Ty powiedzialas tej przyjemniaczce, albo cos w Nucie "No bo Ty wyglądałąs w ciązy kwitnąco, a widzisz co sie ze mną stało", albo "no ale ja za niedługo bedę znowu swietnie wyglądac, za to Ty mądrzejsza nie bedziesz":-D.
Co do wymiarów i wagi to u mnie tak:
waga: 68 kg, na plusie 15 kg, obwód w brzuszku: 102 cm, ok. 40 cm na plusie

w takim razie i ja dam swoje

przed ciążą
przed_ciaza.png

8 tygodni:
8tydzien0.jpg

to jest z 29 marca. nie pamietam ile to bylo tygodni
pict0884-1.jpg

a to ostatnie, 33 tydzien (+47cm)
-062.jpg

ciekawe czy jeszcze urośnie

shalimar w Twoim przypadku to naprawdę jestem pełna podziwu dla skóry.To wielki wyczyn co musiała zrobić przez te miesiące.Taki szczypioreczek byłaś i nadal jesteś tylko ta piłka:-)
Czy Ty masz jakieś rozstępy????Bo na zdjęciu nic a nic nie widać.

Dziś powiedziałam lekarzowi że 18 kg przytyłam, i sie tylko śmiał.No nie mogę ......zamiast mnie zjeb....to on nic.
Tak więc moja waga prawie 80kg chyba rekord na czerwcówkach .

reklama