reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

ja się poważnie zastanawiam nad wejściem w niskie buty. Do tej pory wysokie trapery sprawdzały się świetnie, ale brzuszek coraz większy i ciężko wiązać. Nie mam jeszcze problemów ze schylaniem się, ale jak mocniej ścisnę brzuch to boli i dostaję lekkich skurczów, więc wolę nie ryzykować :)

reklama
Doris Twój brzuszek to jak kopia mojego autentycznie!!Aż poszłam popatrzeć na swój do lusterka i wydaje się taki sam:) Co do ciemnej kreski to u mnie nie ma teorii.Z Igorem miałam bardzo ciemną krechę i włosy na brzuchu a z Gracją mam jaśniutką krechę prawie nie widoczną(za to włochy są:p)
Co do biustu to u mnie w dalszym ciągu małe B.W trakcie karmienia urośnie do dużego B ale w trakcie mojego zrzucania kg spadnie do A.Taki mój urok :-(

:

Katamisz..tak myślałam że Twój brzunio podobny do mojego :-). Natomiast jeśli chodzi o biust to mój rozrósl się do dużego D...a był taki w sam raz :-( a teraz jak dla mnie za wielki!

Doris śliczny brzuszek :-), co do kreski ja nie mam jej na razie a jestem brunetką z ciemniejszą karnacją...
ale nie macie wrażenia że z boku wyglądają te nasze brzuszki mniejsze, a z przodu większe?

Aneczka jaki malutki zgrabny brzusio :biggrin2: mamy taki sam termin, ja też miałam ostatnią miesiączkę 7 września :biggrin2::biggrin2::biggrin2: i też mam 7 kilo do przodu :-D

Zołza moja mama miała całą ciążę B, a potem jej skoczyło do D i tak też zostało :biggrin2: ja miałam D i mam małe E więc jest ok :biggrin2:
I ja mam ogólnie większy prawy niż lewy, ale moja mama mi mówiła że też tak ma

Dzastina ja też mam ciemne sutki i do tego prawy o dużo większy niz lewy :szok:

Doggi kontroluj to i daj znać co wyszło

Agabre ja wczoraj zakupiłam takie klapki z przodu pełne, całe ze skóry bardzooooo wygodne i wzięłam o pół rozmiaru większe bo mi wygodniej

Doris, Aneczka piękne te wasze brzuszki !

U mnie w 28 tyg / czy w 29 (bo tez sie gubie) a suwaczek jak na złość sie nie chce dodać :wściekła/y: jak na razie 6,5kg na plus. Przez pierwsze miesiące zleciało 5kg, więc ładnie nadrobiłam, ale mimo wszystko czuje sie jakby juz było conajmniej +12, bo ja do małych nie należe :-p

A jeśli chodzi o balony to cieszcie się, że nie są aż tak duże - żadna przyjemność wyciągać sobie F spod pachy jak się zawieruszy w ruchu :-D

Ja to Wam w ogóle zazdroszczę... Moja pierwsza ciąża, 26 tc, a przytyłam już jakieś 12 kg :-( Rozstępów jak na razie nie mam. A co do biustu, to szkoda gadać. Miałam duże C-małe D, a teraz to już E :-( Duuuuże ciemne brodawki i bardzo widoczne ciemne żyły... Masakra, mam nadzieję,że uda mi się to zrzucić po porodzie.

Ja nosiłam D a teraz już F potrzebuję :(

Kati, Icak, ja wczoraj rano się ważyłam i mam 5 na plusie. Skąd w takim razie taki wielki brzuch?

asinka jasne, że sie uda zrzucić! Ja też mam +12 kg i trudno. Zobaczysz, że we wrześniu wszystkie będziemy super laskami!

agabre ja też zastanawiam się nad wejściem w niskie buty, ale w sensie obcasów:) Ja smigam tylko i wyłącznie na szpilkach, nie cierpię innych i są dla mnie super wygodne. Na płaskim mam tylko tenisówki, przecież nie będę w nich chodzić do spódnicy. No i szkoda mi kasy na nowe buty, bo to akurat jedyna rzecz na której naprawdę nie potrafię oszczędzać. Muszę mieć porządne, miękkie ze skóry a takie swoje kosztują... Może pożyczę coś od mamy na dwa miesiące:)

Ja nosiłam D a teraz już F potrzebuję :(

Kati, Icak, ja wczoraj rano się ważyłam i mam 5 na plusie. Skąd w takim razie taki wielki brzuch?

Mi się wydaje, że poszło mi wszędzie nie tylko w brzuch, mimo że mały nie jest. Mam nogi jak baleronki, drugi podbródek się zaczyna robić, piersi szkoda gadać - ciężko mi z nimi i efekt puchnięcia rozpoczęty, a tego się bałam najbardziej bo ja przy okazji mam przewlekłą niewydolność żylną, więc puchłam i bez ciąży.

Dopiero teraz będziemy przybierać masowo i ledwo się kulać, a jak dojdą jeszcze upały :szok:

reklama
Odpukać jeszcze nie puchnę :) nie mam żadnych żylaków, na które część narzeka, ale ja mam żyły pochowane i nawet krew mi trudno pobrać :)

Icak, mi właśnie wszędzie spadło, tylko biust i brzuszek rosną. Tylko, że ja opuchnięta byłam po hormonach podczas starań :)