reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

No i trafilam na nastepne ciekawskie forum :) usmialam sie... no to ja tez sie pochwale :tak:

Czarek ostatnio zaczal sie o wszystko pytac czy moze np: mamo moge sie pobawic autkiem? mamo moge poogladac bajke? mamo moge siku do nocia? wszystko sie pyta, moze i w sumie dobrze, ale smieszne to :) no i jeszcze tak:
przyczepa-pociepa
bąki-bańki mydlane
idziemy do parku-hu(r)a!!! mamo sieci siońce, moziemy iśś!! do paku!!!

albo cos takiego: ale mamo zimno.
-to ubierz bluze
nie, gorąco
no i takie tam, jak sobie jeszcze pozniej przypomne to napisze :) pozdrawiam mamuski gadulców :angry:

reklama
Wiem co czujesz:tak::baffled:U nas też było dlaczego, ale krótko, teraz znowu wróciło: A CIO TO? I tak tysiąc razy tłumaczę, a ona dalej:baffled:Już nie weim co lepsze: dlaczego? czy a co to?:confused:

U nas dlaczego meczy nas juz od miesiaca czy 1,5 i nie odpuszcza. Juz mówię do m że chyba jakis poradnik kupie jak odpowiadac na 1000 pytan dziecka:-DBo nie ma odpowiedzi na która nie powie dlaczego? a czego?:szok:

Mateusz przed chwilką wlazl na kanapę dokończyć swoje płatki z mlekiem i mówi :
- mamo mnie boli noga
- czemu?
- złamałem sobie moją nogę
- gdzie?
- o tu
- i co teraz zrobimy?
- nie wiem
- chyba pojedziemy do lekarza
- a co pan doktor zrobi mojej nodze?
- założy gips
- o nie już sam naprawiłem noge

reklama
Pati atak ich bronia nie skutkuje:-D
-Mamusiu pomalowałaem Ci szafkę:wściekła/y::wściekła/y:ładnie?
-Nie, bardzo brzydko
-Dlaczego?
- Nie maluje się szafek kredkami swiecowymi.
-Czemu?
-Bo mamusia musi potem sprzatac
-A dlaczego?
-Żeby było czyto
-A po co?
itd itp

Do góry