reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

No i trafilam na nastepne ciekawskie forum :) usmialam sie... no to ja tez sie pochwale :tak:

Czarek ostatnio zaczal sie o wszystko pytac czy moze np: mamo moge sie pobawic autkiem? mamo moge poogladac bajke? mamo moge siku do nocia? wszystko sie pyta, moze i w sumie dobrze, ale smieszne to :) no i jeszcze tak:
przyczepa-pociepa
bąki-bańki mydlane
idziemy do parku-hu(r)a!!! mamo sieci siońce, moziemy iśś!! do paku!!!

albo cos takiego: ale mamo zimno.
-to ubierz bluze
nie, gorąco
no i takie tam, jak sobie jeszcze pozniej przypomne to napisze :) pozdrawiam mamuski gadulców :angry:

reklama
Wiem co czujesz:tak::baffled:U nas też było dlaczego, ale krótko, teraz znowu wróciło: A CIO TO? I tak tysiąc razy tłumaczę, a ona dalej:baffled:Już nie weim co lepsze: dlaczego? czy a co to?:confused:

U nas dlaczego meczy nas juz od miesiaca czy 1,5 i nie odpuszcza. Juz mówię do m że chyba jakis poradnik kupie jak odpowiadac na 1000 pytan dziecka:-DBo nie ma odpowiedzi na która nie powie dlaczego? a czego?:szok:

Mateusz przed chwilką wlazl na kanapę dokończyć swoje płatki z mlekiem i mówi :
- mamo mnie boli noga
- czemu?
- złamałem sobie moją nogę
- gdzie?
- o tu
- i co teraz zrobimy?
- nie wiem
- chyba pojedziemy do lekarza
- a co pan doktor zrobi mojej nodze?
- założy gips
- o nie już sam naprawiłem noge

reklama
Pati atak ich bronia nie skutkuje:-D
-Mamusiu pomalowałaem Ci szafkę:wściekła/y::wściekła/y:ładnie?
-Nie, bardzo brzydko
-Dlaczego?
- Nie maluje się szafek kredkami swiecowymi.
-Czemu?
-Bo mamusia musi potem sprzatac
-A dlaczego?
-Żeby było czyto
-A po co?
itd itp

Do góry