reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Ano, dawno nie nanosiłam jego wymiarów na siatkę. Mnie te wyniki też b ucieszyły, szczególnie wzrost:) Zauwazyliśmy ze chyba zaczął rosnąć nocno, bo od tygodnia kurdupel włazi na krzesła i ławę!!!:) Teraz to juz nawet do kibelka wyjśc nie można:) Aaaa...dzisiaj próbował zjeść Bolkową karmę:)

reklama
Ale Aga, bo nie wiem czy już wiesz, ale dzieciom zazwyczaj się daje śniadanie, obiad i kolację, a czasem i nawet przekąski pomiedzy nimi. Wtedy dziecko nie jest głodne i nie musi podkradać karmy Bolkowi.
Taki, zarcik malutki:-D:-):-D

Aga pięknie Franiu idzie do przodu :tak: Oby tak dalej a szybko przerośnie mamusie i pewnie tatusia ;-)
A słyszałaś opinię że przy częstych inhalacjach z pulmicortu dzieci wolniej rosną? U nas to chyba by była przyczyna wolnego wzrostu Oskarka.

Wiola, ja od okularów trzymam sie z daleka, bom bez nich tez .. średnio widzaca. Jaką masz wade wzroku i jakie szkła? O Pulmi nasza dr z imidu mówiła mi tylko, że te zaburzone wyniki krwi Frania mogą być od sterydów własnie. U Frania wzrost na bank ma związek z TSH. Do 1,5 roku kupowałam mu mleko i kaszki w Niemczech. Tam sa inne normy - wyższa zawartośc żelaza i jodu. Przy wysokiej suplementacji jodu poziom TSH wrócił na chwile do normy. Poniewaz mleko to i kaszki są drogie, przerzucilismy sie w 18 mies na polskie. No i widac skutek. mały zaczął od razu wolniej rosnąć, TSH poszło w górę. Porozmawiam przy najbliższej okazji z nasza dr Dorotą o pulmi. Przez te 2 lata Franek mial b krótkie okresy bez sterydów. Po ostatnim zap oskrzeli nie moglismy zejśc z inhalacji przez 4 mies. Od tygodnia miały jest wreszcie bez niczego! Tzn musimy wrócić do soli 3% bo jednak zaczyna sie problem z wydzieliną.

Agus, ja mam w obydwu po -4.25.

Kurczę, nie wiedziałam, ze może być problem z tym pulmi. Szymek też jest często nim traktowany, wiadomo...
Jak bedziesz coś wiedzieć Aga wiecej, to pisz proszę.

reklama
Do góry