reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

No i dotarłam do Franusia ale trochę się przestraszyłam, z jednej strony dobrze, że badanie wyszło dobrze, ale z tym aparatem to ładnie się namęczycie, współczuję. A teraz trzymamy kciuki za kolejne Wasze wyjazdy.

reklama
Aga trzymam nieustanie za was kciuki i do zobaczenia. U nas na uczelni były obchody 60-lecia więc był młyn ale po świętach mam nadzieję że uda mi sie dorwać dziekana i tez jakoś pomożemy:)

Zajęcia w Ośrodku dla Dzieci Niedosłyszących (nazwa jest b długa i nie podaje jej dokładnie;-)) we Wrocławiu sa prowadzone przez prawdziwych fachowców. Mam wrażenie jakbym była w jakims prywatnym ośrodku i płaciła za zajecia grubą kasę:tak:
Dzisiaj mielismy zajecia z p pedagog i p psycholog - duuużo wskazówek i uwag. Głowa mi pęka:) Musze to jakoś przetrawić:)
Potem p protetyk słuchu obejrzała uszka Franiowe - przewody słuchowe są w porządeczku. Powiedziała, że jak zdecydujemy sie juz na zakup aparatów to proponuje żeby nie były one na dopasowaniu otwartym a na wkładkach silikonowych w uchu. Przy dopasowaniu otwartym dziecko może niechcący zrobić sobie krzywdę, no i piszczą strasznie jak sie dotknie przewodem o coś. O to nie jest trudno (czapka, zagłówek w foteliku samochodowym, przytulenie).

Dzisiaj dostałam tez baaaardzo radosną wiadomość - wkrótce rozpocznie się aukcja-akcja zbiórki pieniędzy na aparaty franiowe na zaprzyjaxnionym Forum muratora!!! Wszystko dzieki dobrym ciotkom internetowym Frania:) To mi dało taaaaaka nadzieje, ze maluszek pod choinke dostanie swoje własne aparaty (z czaderskimi wkładkami silikonowymi;-))

Potem mielismy wizyte u endokrynologa.
Pani dr przeanalizowała wyniki Frania z ostatnich 2 lat, pokazałam usg tarczycy z wczoraj, dr zbadała go, zważyła, zmierzyła i zdecydowała o rozpoczęciu leczenia małego hormonem tarczycy - euthyroxem. mamy ozpisane dawkowanie, ok 10. XII robimy badanie krwi i 15.XII kontrola ponowna u p dr, wtedy też ewentualna korekta dawki.

Jutro Klinika Hematologi.

Musze to napisać, bo wiesz co dzisiaj w nocy "byliśmy w odwiedzinach u WAS" Nie mam pojęcia skąd takie sny. HIHI:-D Napisz troszkę, czy Franuś dalej wstaje i sam zwiedza domek czy ma "zakwasy" po ostatnich podbojach?

Ach zapomniałam dodać, że bardzo się cieszymy z tych zbiórek i wierzymy, że Franuś będzie miał wypasiony prezent pod choinkę.

Ostatnia edycja:
No to wiadomości świetne:-) Mam nadzieję, że dzisiaj zaserwujesz nam kolejna porcję dobrych wiadomości.

Kuba na euthyroxie już jakiś czas. Gdy skończy 2 lata będzie podjeta próba odstawienia hormonu,chciałabym, żeby się powiodła, ale jak ja czegos bardzo chce to jakoś nigdy mi nie wychodzi.:baffled:

reklama
Do góry